Arkadaşlar merhaba, MSI B850 Gaming Plus anakartım mevcut. Sistem yeni ancak RDR2'ye girdiğimde oyun kasıyor, sanki kendini geri atıyor. Arkadaşım BIOS ayarlarını yapmamı söyledi. Sadece dahili ekran kartını kullanma ayarını yapmak istiyorum ama bulamadım; yardımcı olabilecek var mı?
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 14 Eylül 2024
- Makaleler
- 1
Arkadaşlar merhaba, MSI B850 Gaming Plus anakartım mevcut. Sistem yeni ancak RDR2'ye girdiğimde oyun kasıyor, sanki kendini geri atıyor. Arkadaşım BIOS ayarlarını yapmamı söyledi. Sadece dahili ekran kartını kullanma ayarını yapmak istiyorum ama bulamadım; yardımcı olabilecek var mı?
@LH44 @ggbye Tam sistem detayı lazım, ZenTimings indirip görsel atman gerekli.
Sizlere paylaştığım rehberi inceleyin. Sorun çözülmez ise, 1 fan, vantilatör ve tornavida hazırlayın. Zentimngs ve HWiNFO indirin. Ameliyata gireceğiz.
AMD kullanıcılarına özeldir. Intel kullanıcıları için de birçok seçenek geçerli olabilir.
Öncelikle, oyun oynarken drop, shutter ve gecikme yaşamamanız önemlidir. Daha iyi performans elde etmek ve gecikmeyi azaltmak için edindiğim bilgileri sizlerle paylaşmak istiyorum.
Yapılması gerekenler.
Sıcaklık değerlerinize bakın; anormallik yoksa sırayla ilerleyin.
Güncel BIOS sürümünüzü kontrol edin. BIOS güncel değilse, hemen güncellemenizi tavsiye ederim. (BIOS'u güncellerken öncelikle varsayılan ayarlara dönün.)
Temiz bir Windows kurulumu yapmanızı öneririm.
Chipset, Ethernet (lan), GPU ve...
Öncelikle, oyun oynarken drop, shutter ve gecikme yaşamamanız önemlidir. Daha iyi performans elde etmek ve gecikmeyi azaltmak için edindiğim bilgileri sizlerle paylaşmak istiyorum.
Yapılması gerekenler.
Güncel BIOS sürümünüzü kontrol edin. BIOS güncel değilse, hemen güncellemenizi tavsiye ederim. (BIOS'u güncellerken öncelikle varsayılan ayarlara dönün.)
- ggbye
- amd drop shutter sorunu stutter
- Forum: Masaüstü Bilgisayarlar
Dediğiniz şeylerin neredeyse hepsini zaten yaptım.Az önce biostan sadece harici ekran kartını kullan seçeneğini de aktif ettim.Sıcaklık değerlerimde vs. hiçbir problem yok ama drop yiyor gibi oynuyorum oyunu.Acaba ekran kartında problem olabilir mi veya ayarlarımda ? Zaten cw sesi mevcut midem bulanmıştı iyice sıkılmaya başladım.Ayrıca msı afterburner açtığım zaman FPS değeri yerine VULKAN yazıyor artık bunun sebebi nedir,teşekkürlerSizlere paylaştığım rehberi inceleyin. Sorun çözülmez ise, 1 fan, vantilatör ve tornavida hazırlayın. Zentimngs ve HWiNFO indirin. Ameliyata gireceğiz.
AMD kullanıcılarına özeldir. Intel kullanıcıları için de birçok seçenek geçerli olabilir.
Yapılması gerekenler.
- ggbye
- amd drop shutter sorunu stutter
- Forum: Masaüstü Bilgisayarlar
Dediğiniz şeylerin neredeyse hepsini zaten yaptım. Az önce BIOS'tan sadece harici ekran kartını kullan seçeneğini de aktif ettim. Sıcaklık değerlerimde vs. hiçbir problem yok ama drop yiyor gibi oynuyorum oyunu. Acaba ekran kartında problem olabilir mi veya ayarlarımda? Zaten cw sesi mevcut midem bulanmıştı iyice sıkılmaya başladım. Ayrıca MSI Afterburner açtığım zaman FPS değeri yerine Vulkan yazıyor artık bunun sebebi nedir, teşekkürler.
Eki Görüntüle 221348
HWiNFO indirip, bellek bölümün SS atınız.
windows7 felan yazıyor ama hangi seçeneğiyle indireceğim,kusuruma bakmayın
Windows 7 falan yazıyor ama hangi seçeneğiyle indireceğim, kusuruma bakmayın.
Test aşamasındayım, PC kilitli bir kurcalayın bulursunuz.
Ekran kartın ne? BIOS güncel mi? Temiz kurulum denediniz mi?
Buldunuz mu?
Son düzenleme:
Rx9070xt sapphire pulse modeliTest aşamasındayım, PC kilitli bir kurcalayın bulursunuz.
şimdi bakıyorumTest aşamasındayım, PC kilitli bir kurcalayın bulursunuz.
Buldunuz mu?
Driver güncel mi?
BIOS sürümün eski, bir siteye girip son sürümle kıyaslar mısın? Yeni sürüm var mı diye.
BIOS sürümün eski, bir siteye girip son sürümle kıyaslar mısın? Yeni sürüm var mı diye.
Driver güncel,biosu da 1.5 ay önce pc yi topladığımda güncelledim.Dediğiniz hwinfoyu bulamadım hangisini indireceğimiDriver güncel mi?