Cokonatnat 10

Uzman
Elimde eski kasadan kalan boşta 2 adet fan vardı. Test amaçlı alt tarafta denemek istedim, intake olarak taktım. GPU sıcaklığının düşmesini beklerken tam tersi oldu; 3-5 derece GPU sıcaklığı arttı. Sanırım hava akışını bozuyor. Bunun sebebi ne olabilir?

Sizce bottom fanlar gereksiz mi?

IMG_1623.webp

Yukarı üflüyorsa ters taktıysan sorun olmaz çok fazla ama o alt kısımda Power yok mu? Oradan hava alacak yeri var mı? Asıl soru bu. Power fanı nereye hava üflüyor, yukarı mı yoksa alt kısmı mı atıyor?
Ciddi etkiler mi sanmam ama çok da pratik bir çözüm değil gibi geldi bana, alt kısımda Power olduğunu düşünürsek.

Fanların vidalarını sökün, ters koyup deneyin, soketleri sökmeden kontrol edin. Değişkenlik yoksa kasanın altına hava vermiyordur ya da hava almıyordur.

Elimde eski kasadan kalan boşta 2 adet fan vardı. Test amaçlı alt tarafta denemek istedim, intake olarak taktım. GPU sıcaklığının düşmesini beklerken tam tersi oldu; 3-5 derece GPU sıcaklığı arttı. Sanırım hava akışını bozuyor. Bunun sebebi ne olabilir?

Sizce bottom fanlar gereksiz mi?

Eki Görüntüle 264013

Yan kısımdaki 3 tane beyaz olan fanlar bize bakanlar dışarı çekiyor havayı sanırım? Şahsen ben onları içeri üfletip 1 tane siyah olanı 240mm'nin yanındaki boşluktan dışarı üfletirdim 1 tanede alttaki yamuk olan kısma takıp yukarı üfletirdim. Hava akışı böyle daha doğrusal olur.

1783453849514.webp

Son düzenleme: