Geçen ay bizim aracı (markayı modeli sildim, detaya gerek yok) kazada hatalı taraf olarak perte çıkaran eleman da aynı şeyi düşünmüş. Şimdi yalvarıyor siz zenginsiniz size koymaz ama ben onu ödeyemem hayatım biter diye... Uzun uzun anlatmayacağım, kıssadan hisse ve ufak bir uyarı olarak kabul edin. Karşında maddi değeri çok yüksek bir araç olduğunda o trafik sigortasının karşılayacağı hasar bazen far setine bile yetmeyecek.
Geçen ay bizim aracı (markayı modeli sildim, detaya gerek yok) kazada hatalı taraf olarak perte çıkaran eleman da aynı şeyi düşünmüş. Şimdi yalvarıyor siz zenginsiniz size koymaz ama ben onu ödeyemem hayatım biter diye... Uzun uzun anlatmayacağım, kıssadan hisse ve ufak bir uyarı olarak kabul edin. Karşında maddi değeri çok yüksek bir araç olduğunda o trafik sigortasının karşılayacağı hasar bazen far setine bile yetmeyecek.
Tamamda yazılan mesajları detaylı okursanız, benim derdim zaten karşı tarafın hasarının karşılanması. Kendi tarafımın değil. Onu da zorunlu trafik sigortasına İMM poliçesi ekleyerek milyonlara kadar (hatta limitsiz) karşılamak mümkün.
Benim derdim, kendi aracımın masrafı için boşuna para ödememek. Zaten 3-5 yılda bir gerektikçe sıfır parça taktırıyorum. (Triger kayışı, vs). O yüzden o parayı kaskoya vermek yerine, zorunlu trafik sigortasına İMM eklemek daha mantıklı geliyor.
Tamamda yazılan mesajları detaylı okursanız, benim derdim zaten karşı tarafın hasarının karşılanması. Kendi tarafımın değil. Onu da zorunlu trafik sigortasına İMM poliçesi ekleyerek milyonlara kadar (hatta limitsiz) karşılamak mümkün.
Haklısın. Diğer mesajları okuyamadım, trafik sigortasına İMM eklemesi yapılabildiği de alışkanlığım yıllardır kasko yaptırmak olduğu için aklımdan çıkmış. Bu durumda kendi aracının değeri çok yüksek değilse ve zararını karşılayacaksan risk alınabilir ama ben olsam yine de yapmam. 10 yıldır kaza yapmamış olman hemen bu hafta ya da gelecek 5-10 yılda yapmayacağın anlamına gelmiyor, 5-10 yıllık kasko ücreti o arabanın değerinin çok altındaysa bence yine alınacak risk değil.
Bir de trafik sigortasına İMM ekletmeyle çıkacağı fiyat, harici kaskonun daha geniş kapsamlarına göre kasko değeri + standart trafik sigortası arasında fazla fark yoksa bence yine de kasko tercih edilmeli. Ne olacağı belli olmaz, kaza dışı problemler ya da doğal felaketler de aracın başına gelebilir.