1 yıl üyeliğim vardı bitti, sizce devam ettirmeli miyim? 450 TL diyor, 200 TL de Hepsiburada kodu verecekmiş. Sizce alınmalı mı?

Defender bile gayet yeterli antivirüs bence keriz silkeleme hocam kurumsal değilseniz bende Defender bile kapalı 6 yıldır korsan evim oldu hala sorun yok.

Kaspersky Wallpaper Engine'deki açıkları açıkladıktan sonra şüphelerim gerçek oldu. Masaüstünde ve tarayıcıda ekran arada parlayarak titriyordu. Ekran kartı veya Windows'tan şüphe ediyordum. Her format sonrası Wallpaper Engine de kurardım hemen. Bu haberden sonra format attım ve Wallpaper Engine kurmadım. Sorunum düzeldi.
Düşünülenin aksine Kaspersky'nin casusluk veya açık bırakma gibi lüksü yok. Gözler üzerinde çünkü. Ama Amerika ve İsrail destekli antivirüslerden her şeyi beklerim. İşlerine gelen, kullanışlı açıkları görmezden gelebilirler ve geliyorlar da.

Kaspersky casus yazilim mi? Muhtemelen degil. Oluk oluk veri cektigi dogru fakat bunu buyuk oranda kendilerini gelistirmek, istihbarat aglarini genisletmek icin kullaniyorlar. Rus hukumetiyle belki hasir nesirlerdir fakat bu Kaspersky kullanan siradan bir Turk gencinin bundan problem yasayacagi anlamina gelmez. Onemli biri degilseniz buna bu kadar takilmayin.

Eskiye gore performansi bir tik dustu mu? Evet

Ama hala sektorun en basarili isimlerinden mi? Evet.

GoodbyeDPI kullaniyorum, Kaspersky kullanabilir miyim? Hayir.

Peki nedir alternatifi? BitDefender.

Bence gerek yok. Malwarebytes Premium ömür boyu lisans daha mantıklı.
Malwarebytes pro-aktif koruma amaciyla kullanilmamali. Avast bile Malwarebytes'tan daha basarili bu konuda. (Abarti degil, gercekten oyle) Malwarebytes yalnizca second-opinion scanner niyetiyle kullanilmayi hak ediyor.

Son düzenleme:
Kaspersky casus yazilim mi? Muhtemelen degil. Oluk oluk veri cektigi dogru fakat bunu buyuk oranda kendilerini gelistirmek, istihbarat aglarini genisletmek icin kullaniyorlar. Rus hukumetiyle belki hasir nesirlerdir fakat bu Kaspersky kullanan siradan bir Turk gencinin bundan problem yasayacagi anlamina gelmez. Onemli biri degilseniz buna bu kadar takilmayin.

Eskiye gore performansi bir tik dustu mu? Evet

Ama hala sektorun en basarili isimlerinden mi? Evet.

GoodbyeDPI kullaniyorum, Kaspersky kullanabilir miyim? Hayir.

Peki nedir alternatifi? BitDefender.

Malwarebytes pro-aktif koruma amaciyla kullanilmamali. Avast bile Malwarebytes'tan daha basarili bu konuda. (Abarti degil, gercekten oyle) Malwarebytes yalnizca second-opinion scanner niyetiyle kullanilmayi hak ediyor.
Tercihe göre değişir, ben senelerdir aktif koruma açık kullanıyorum sıkıntılı siteleri bile bloklayıp bildiriyor, premium olmasa bile defender + malwarebytes yeterli korumayı sağlıyor. Avast gibi bir kaynak yiyici bloatwareyi sistemime sokacağıma Malwarebytes kullanırım.

@BlackShadow, konu sahibi pro-aktif koruma ariyor. Malwarebytes bu konuda basarili degil. (Daha dogrusu ortalamaya gore fena olmasa da cok daha mantikli alternatif antivirusler var. Kaspersky, BitDefender, ESET gibi cozumler varken pro-aktif koruma icin tercih edilmez) Supheli siteleri bloklama Malwarebytes'a ozgu bir durum degil. Modern tum antiviruslerde olan bir ozellik zaten.

Avast'in kaynak yiyici olduguna nereden kanaat getirdiniz bu arada? Eskiye gore soyluyorsaniz eskisi gibi degil, kaynak kullanimi konusunda gayet makul bir durumda artik. Hatta Malwarebytes'tan daha iyi bir kaynak kullanimi var. :D Soylediginiz oldukca mantiksiz yani. Malwarebytes daha agir.

1783513614536.webp

1783513624870.webp

1783513631850.webp

1783513641684.webp