Bu videoda gördüğünüz gibi virüsüm Kaspersky antivirüsü atlatıyor. Kaspersky hiçbir şey yapmadan izliyor sadece. Bu kadar kolay bypass edilen şey sizce kullanılır mı? Yoksa ben mi çok iyi virüsler yapıyorum? Herhangi bir hile yapmadım.

Keşke Offline Detection Rate'i 71.1% olan Kaspersky'ı internetsiz ortamda test etmeseydin?

Windows Defender + uBlock origin ve güncel kalmak bence son kullanıcı için gayet iyi bir koruma. Yani 3. parti Antivirüslere para baymaya bence gerek yok.

Birileri antivirüs sistemini yanlış anlamış anlaşılan. Yaygın olmayan bir virüs yazsa buradan birisi 10 Dk'da hiçbir antivirüs onu bilemez, sadece olay yapmaya başlarsa belki bulur. Çünkü tanımıyor antivirüs öyle bir Malware'ı ayrıca yukarıdaki arkadaşımızın dediği gibi offline test edildiyse büyük saçmalık. Kaspersky kullanmaya başladığımdan beri bir kez bile virüs yemedim.

İşte bu yüzden anti virüs kullanmıyorum. Arka planda sadece gereksiz sistem yiyorlar. Her şeye false positive vermeleri de cabası. :cool:

Hocam sen bir müzik indirme sitesine gir göreyim seni. En azından uBlock Origin kullanılmalı. Windows Defender pek becerikli değil ama yine de hiç yoktan iyidir. Ayrıca bir okul USB'si takınca veya internet kafe USB'si takınca musallat veya ona benzer wormlar bulaşınca konusunu açarsınız. O zaman diyebilir misiniz av gereksiz diye. Trojan bulaşma durumunu konuşmak dahi istemiyorum. Bütün hesaplar GG.

Keşke Offline Detection Rate'i 71.1% olan Kaspersky'ı internetsiz ortamda test etmeseydin?
Haklı.

Windows Defender + uBlock Origin ve güncel kalmak bence son kullanıcı için gayet iyi bir koruma. Yani 3. parti Antivirüslere para baymaya bence gerek yok.

Ah be benden önce belirtmişsiniz.

Hocam sen bir müzik indirme sitesine gir göreyim seni. En azından uBlock Origin kullanılmalı. Windows Defender pek becerikli değil ama yine de hiç yoktan iyidir. Ayrıca bir okul USB'si takınca veya internet kafe USB'si takınca musallat veya ona benzer wormlar bulaşınca konusunu açarsınız. O zaman diyebilir misiniz av gereksiz diye.
Bilirkişi için gereksizden öte zararlıdır saldırı yüzeyini arttırdığı için. Sitelerden virüs kapma olayı tarayıcı zafiyetleri ile alakalı, o noktada genel kullanılan AV'lerin sağladığı işlevsel bir koruma yok. USB'den kapılan virüsler AutoRun diye bir şeyin varolmasının getirdiği doğal bir problem. Kapatılması gerek.

Hocam sen bir müzik indirme sitesine gir göreyim seni. En azından uBlock Origin kullanılmalı. Windows Defender pek becerikli değil ama yine de hiç yoktan iyidir. Ayrıca bir okul USB'si takınca veya internet kafe USB'si takınca musallat veya ona benzer wormlar bulaşınca konusunu açarsınız. O zaman diyebilir misiniz av gereksiz diye. Trojan bulaşma durumunu konuşmak dahi istemiyorum. Bütün hesaplar GG.

Haklı.

Ah be benden önce belirtmişsiniz.

Defender normal bir kullanıcı için yeterli düzeyde güvenlik sağlıyor. Tarayıcıdan virüs kapmak kalmadı zaten artık, HTTPS ve tarayıcıların kendileri blocklaması sayesinde. Windows Defender bende zararlı reklamları bile blokluyor açmıyor popupları. Önemli olan orijinal Windows ve günlük Update yapılması. Onun dışında Kaspersky üyeliği satın almak neredeyse her şeyi bloklar hale getirir.(zararlı şeyleri) Bu da iyi bir şey. Ayrıca F/P durumu artık çok az antivirüs programlarında. Şu anki F/P sayılanların %99'u gerçekten zararlı olabilecek yazılımlar ve F/P değil. Ben yıllardır F/P yemedim mesela. Kaspersky'de de yemedim Defender'da da. F/P olarak düşünen kişiler dosyalarına dikkatli baksın. Kaspersky'nin ağır bir program olduğu konusunda yanlış bir algı var bu arada. Öyle bir şey söz konusu değil. Bilgisayar yük altındaysa veya direkt oyundaysa minimum derecede çalışır. Yıllardır kullanan birisi olarak söylüyorum.

Defender normal bir kullanıcı için yeterli düzeyde güvenlik sağlıyor. Tarayıcıdan virüs kapmak kalmadı zaten artık, HTTPS ve tarayıcıların kendileri blocklaması sayesinde. Windows Defender bende zararlı reklamları bile blokluyor açmıyor popupları. Önemli olan orijinal Windows ve günlük Update yapılması. Onun dışında Kaspersky üyeliği satın almak neredeyse her şeyi bloklar hale getirir.(zararlı şeyleri) Bu da iyi bir şey. Ayrıca F/P durumu artık çok az antivirüs programlarında. Şu anki F/P sayılanların %99'u gerçekten zararlı olabilecek yazılımlar ve F/P değil. Ben yıllardır F/P yemedim mesela. Kaspersky'de de yemedim Defender'da da. F/P olarak düşünen kişiler dosyalarına dikkatli baksın. Kaspersky'nin ağır bir program olduğu konusunda yanlış bir algı var bu arada. Öyle bir şey söz konusu değil. Bilgisayar yük altındaysa veya direkt oyundaysa minimum derecede çalışır. Yıllardır kullanan birisi olarak söylüyorum.

Ad block kullanmak artık herkese zorunlu hale geldi bu kesin de antivirüs kısmında ben Defender'e güvenmiyorum maalesef.

Ad block kullanmak artık herkese zorunlu hale geldi bu kesin de antivirüs kısmında ben Defender'e güvenmiyorum maalesef.

Defender eskisi kadar kötü durumda değil. Çoğu şeye müdahale edebilir fakat paralı antivirüsler kadar değil tabii ki. Ama genel olarak normal bir kullanıcı olarak yeterli. Psikolojik olarak rahatlamak için çekersin ucuzdan bir Kaspersky neredeyse çoğu işlemi aynı yapmış olurlar. Tek fark Kaspersky çok fazla derinlere iniyor bilgisayarda. Anlık mesajlaşmanı bile takip edebilir.

Stabilite olarak, derin tarama olarak Kaspersky daha iyidir. Ağırlıkları neredeyse eşit. Kaspersky DOS koruması var. Daha katı bir Ransomware koruması var Avast gibi katı moda alınca kullanımı zorlaştırmıyor. Güzel av idi de işte bakma. Defender'in arayüzü aşırı sakat. Arayüz değişsin diğer antivirusleri yüklemem bile. Ama o arayüz beni güvensiz hissettiriyor. Tabii siz nasıl hissediyorsunuz orası ayrı.