Katlanır telefon alınır mı?

16787

Becerikli
Tasarım olarak çok hoşuma giden flip 4 modelini almayı düşünüyordum ama telefon fiyatları birden uçtu, flip 5 fiyatına artık 4 alınabiliyor. Flip 5 ekranının büyük olması nedeniyle daha kullanışlı olur diye 5 almayı da düşünüyorum fakat tasarım olarak 4 çok hoşuma gidiyor. Sorum şu, 2025'te flip 4 alınır mı? Menteşesi, ekranı dayanıklı mı? Flip 5 için 10 bin lira fark değer mi? Dediğim gibi tek korkum flip 4 dayanıklı mı? Alınmaz diyen çok olduğu için de yenilenmiş almayı düşünüyorum. Hevesimi alırım, beğenirsem sorun çıkartmazsa kullanmaya devam ederim. Hevesimi alırım, sorun çıkarırsa da eski telefonuma geri dönerim. Ama kesinlikle katlanır almayı düşünüyorum. Bence çok beğeneceğim. Yenilenmiş olarak araştırma yapınca en önerilen EasyCep oluyor. Getmobil daha uygun fiyatlı ama memnun kalmayan daha çok kişi olmuş. Ne yapsam sizce?

Hocam katlanır alınır ama yenilenmiş tavsiye etmiyorum. O dediğiniz firmalarla ilgili çok şikayetler var, araştırın. Hatta geçenlerde yenilenmiş iPhone ile sıfır iPhone fiyatları aynıydı, aralarında 200-300 TL fark vardı. Dalga konusu olmuştu biraz da. Ya sıfır alın, ya da çok az kullanılmış çok temiz sahibinden alın. Katlanır telefonlarda, en güncel almak daha mantıklı her daim. Menteşe geliştirmeleri olabiliyor, katlanma izleri azaltımış oluyor. Tabii bütçe yetmezse, bir alt modeli tercih edin.

Flip 6'nın köşeleri hiç hoşuma gitmiyor. Kamera dizilimi ve küçük ekran ile flip 4 tam hayalimdeki telefon diyebilirim. Telefonu dikkatli kullanan biriyim, düşürüp düşürüp durmam, fırlatmam yatağa, koltuğa falan. Arka cebime asla koymam. Böyle bir kullanımda telefon kendi kendine ekranı bozulursa sinir olurum yani. Yenilenmiş istememin sebebi de fiyat farkı. Flip 4 şu an 35k yenilenmiş alırsam 22K. Arada çok fark var. İkinci el olarak da yine içini açıp bir şeylerini değiştirmiş olabilirler ama söylemiyorlar. Yine risk var. Almışken en azından garantisi olsun, kapalı kutu gibi set halinde gelsin diye düşünüyorum.

Yenilenmiş alma, daha da dayanıksız olur, orijinal parçalar kullanılmayacak çünkü. Çok şikayet var. Ya sıfır al veya 2. el temiz bul. Yukarıda ki arkadaşında dediği gibi yeni modellerde geliştirme oluyor dayanıklılık olarak, o yüzden yeni almaya çalış. Şunu da söyleyeyim kameraları hiç güzel değil, önüde-arkasıda berbat normal telefonlara göre. O kadar para veriyorsun da işte tek olayı katlanabilen olması, zevk işi yani. Ben önermiyorum, ha sen hevesini almak istiyorsan dene.

Kamera hiç önemli bir kriter değil benim için. Kamerayı hiç kullanmıyorum. Ağır olmayan oyunlar ve sosyal medya için alacağım. batarya tüm günü çıkarmasa bile sorun değil, ama 1 kez şarj edip günü kurtarsın isterim. kendi kendine bozulmazsa benim için sıkıntı yok. telefonla ilgili videoların altına bakıyorum. 6 ayda kendi kendine bozuldu diye video çekmişler, bazıları flip 3 ile 2. yılım hiç sıkıntı yok. flip 4ü 1.5 senedir kullanıyorum sıkıntı yok falan yazmışlar. onları görünce demek ki dikkatli kullanırsam sıkıntı olmaz diye düşündüm. ikinci el fiyatları da makul ama sanki yenilenmişten daha tehlikeli gibi geliyor bana. yenilenmişte bir şeylerin değiştiğini biliyorsun ve fiyat ona göre uygun oluyor. ikinci elde değiştirse bile bilemiyorsun ve ikinci el piyasasıyla aynı fiyata satıyorlar.

Hevesin çok var. Bence alıp deneyimle. 2. El mi yenilenmiş mi, ben olsam 2. El alırdım ama senin için nasıl rahat edecekse öyle al.

Alın gitsin. Yenilenmiş alırsanız güzel bir deneyim beklemeyin telefon 'dan.

Karar sizin. Şahsi fikrimi soracak olursanız, böyle güzel ve hassas cihazların sıfır alınması taraftarıyım. Siz gidip 15 günlük, ilk sahibinden temiz bir cihaz alırsanız sorun yaşamazsınız muhtemelen. Zaten bu telefonu aldıktan sonra ya da, almadan önce muhakkak gösterin bir yere içiniz rahat etsin. Ben yıllar önce telefon sattığımda, alan kişi telefoncuya da kontrol ettirmişti mesela buluşunca. Tertemiz olmasına rağmen, içi rahat etmişti. Elektronik cihaz şans işidir biraz da, bunu da unutmayın. Sıfır cihazlarda da problem çıkabiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…