Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yer
United Kingdom
Forumda 11 yaşında bir üye var. Sürekli forumdaki kişileri yanlış yönlendiriyor, saçma sapan konular açıp saçma sapan mesajlar atiyor ve onu bu konuda uyarınca da üstüme geliyor :D Bu sadece bir tanesi. Bildiğim kadarıyla Techolay için minimum yaş gereksinimi 13. Ancak bu üye için işlem uygulanmiyor. İşlem uygulanmayacak ise neden yaş sınırı var?

Artı 47 Eksi
Forumda 11 yaşında bir üye var. Sürekli forumdaki kişileri yanlış yönlendiriyor, saçma sapan konular açıp saçma sapan mesajlar atiyor ve onu bu konuda uyarınca da üstüme geliyor :D Bu sadece bir tanesi. Bildiğim kadarıyla Techolay için minimum yaş gereksinimi 13. Ancak bu üye için işlem uygulanmiyor. İşlem uygulanmayacak ise neden yaş sınırı var?
Çok doğru bir öneri. Artıladım. Ya da forumdan engellenmeyecekse de "Çocuk" kategorisi ya da çocuklar için özel bir alan oluşturulabilir. Oradaki konuları sadece çocuklar görür. Biz de boşu boşuna bu konuları görmeyiz.

Not: Her konudan bahsetmiyorum, eğlence konularından bahsediyorum.

Son düzenleme:
Bu tür yeni kişileri koruyacağız diye moderatörler çoğu zaman yanlış kararlar alıp kemik kitleye zarar veriyor. Technopat da bu yüzden battı ya zaten. Kesinlikle bir zeka ve bilgi testi şart.

Foruma yeni katılsa bile kuralları uygulayan tüm kişilerin aslında daha önce forumlarda tecrübesi olduğu için böyle bir istisnanın uygulanmaması gerektiğini düşünüyorum.

Direkt olarak engellemenin mantikli oldugunu dusunmuyorum, sonucta bazen bu kisiler arasinda da gercekten yardima ihtiyaci olup konu acmak isteyenler olabiliyor(en azindan 10-13 arasi). Bu kisilerin yapabileceği seyler kisitlanabilir belki; profile mesaj yazmak, konu disi kategorisini kullanmak gibi.

Yaş sınırı olsa bile rastgele bilgi girerek atlatabilirler. Kimlik verisi depolanırsa da KVKK/GDPR sorunları ortaya çıkar. Daha Türkiye verileri doğru düzgün depolayamıyorken bir de teknoloji sitesi depolarsa oyuncak olur artık herhalde.

Bahsi geçen üyenin yaş sınırı 13 olan başka bir siteye gitmek istemesi ilginçmiş. Site değiştire değiştire 13 yaşına girecek bu gidişle. O yaşta bu tarz siteler çok tehlikeli. :D
Bu da doğru ama dogrulama sistemleri 15 dakika sonra veriyi siliyor diye biliyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.