Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yer
United Kingdom
Forumda 11 yaşında bir üye var. Sürekli forumdaki kişileri yanlış yönlendiriyor, saçma sapan konular açıp saçma sapan mesajlar atiyor ve onu bu konuda uyarınca da üstüme geliyor :D Bu sadece bir tanesi. Bildiğim kadarıyla Techolay için minimum yaş gereksinimi 13. Ancak bu üye için işlem uygulanmiyor. İşlem uygulanmayacak ise neden yaş sınırı var?

Artı 47 Eksi
Forumda 11 yaşında bir üye var. Sürekli forumdaki kişileri yanlış yönlendiriyor, saçma sapan konular açıp saçma sapan mesajlar atiyor ve onu bu konuda uyarınca da üstüme geliyor :D Bu sadece bir tanesi. Bildiğim kadarıyla Techolay için minimum yaş gereksinimi 13. Ancak bu üye için işlem uygulanmiyor. İşlem uygulanmayacak ise neden yaş sınırı var?
Rapor attım çözüme kavuşturuldu atıp bıraktılar, bir şey yapılmadı.

Bir soru: Eğer bir üye gerçekte 13 yaşından büyükse ancak bir mesajında ben 11 yaşındayım diyorsa (yani yalan söylüyorsa) ne olacak peki?
Kullanıcı yaşını doğrulama yöntemi yok ama kuralı var, 13 yaş kuralını başka nasıl uygulamayı düşünüyorsunuz?
Şahsen "11 yaşındayım." ifadesi gayet yeterli, yalan söylemesi 11 yaşında olmasından daha vahim.
Forumun yalancılara veya 13 yaş altına ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum, olmamalı da.

1-2 kişi azalmasın diye uğraşırken kemik kitlenin gözünden düşüyorsunuz.
Yanlış anlamayın, şu mesajı 11 yaşında biri yazsa umursamam ama mod yazınca garip oluyor.

Kullanıcı yaşını doğrulama yöntemi yok ama kuralı var, 13 yaş kuralını başka nasıl uygulamayı düşünüyorsunuz?
Kuralları moderatörler belirlemiyor, yöneticiler belirliyor. Ben de tıpkı sizler gibi öneri hakkında fikrimi belirtiyorum sadece.

Ayrıca evet, yaş doğrulama değil direkt T.C. kimlik verileriyle üye olunmasının çok daha iyi olacağını düşünen birisiyim, eğer merak ediyorsanız.

Şahsen "11 yaşındayım." ifadesi gayet yeterli, yalan söylemesi 11 yaşında olmasından daha vahim.
Yalancıların uzaklaştırılması için kural eklensin diyorsanız öneri konusu açabilirsiniz o halde. Ayrıca "11 yaşındayım." cümlesine %99.99 doğru veya %99.99 yanlış diyebilecek süper bir güç var mı acaba? Kim bilir ne mesajlar vardır kesin doğru diye düşünülen ama belki de yalan olan?

1-2 kişi azalmasın diye uğraşırken kemik kitlenin gözünden düşüyorsunuz.
Değişmesini ve eklenmesini istediğim kurallar oluyor mu, evet. Diğer moderatörlerin de oluyordur illaki. Fikirlerimizi yönetim ile paylaşıyoruz ve gerisi yönetime kalıyor. Kurallar yöneticiler tarafından belirlenir.

Yanlış anlamayın, şu mesajı 11 yaşında biri yazsa umursamam ama mod yazınca garip oluyor.
Çünkü bu platformu o kadar hayatınızın merkezine koyuyorsunuz ki. Şu kural gelsin, şu uyarı alsın, bu yasaklansın, şuna bu uygulansın vesaire. Yahu elbette üyesiyiz, gelişmesine katkı sağlamak istiyoruz ama hayat sadece buradan ibaret değil.

Bazı şeyleri hoşunuza gitse de gitmese de göz ardı etmeniz gerekiyor.

Son düzenleme:
Çünkü bu platformu o kadar hayatınızın merkezine koyuyorsunuz ki. Şu kural gelsin, şu uyarı alsın, bu yasaklansın, şuna bu uygulansın vesaire. Yahu elbette üyesiyiz, gelişmesine katkı sağlamak istiyoruz ama hayat sadece buradan ibaret değil.
Aynen öyle. Çok ciddiye alıyorlar. Hani desen küfür edildi, hakaret edildi, başka bir şey oldu hak verecem de o da yok yani.

Ayrıca evet, yaş doğrulama değil direkt T.C. kimlik verileriyle üye olunmasının çok daha iyi olacağını düşünen birisiyim, eğer merak ediyorsanız.
Bir ilki yapacağımız için insanlar üye olurken tereddüt edebilir. İlk kez gördüğüm bir siteye neden T.C.'mi vereyim diyebilir. Kartlarımız havada uçuşsa bile.

Son düzenleyen: Moderatör:
  • Üzgün
İfadeler: ADT
İşte demek istediğim yere geliyor, herkesi tamamen memnun etmek zor.
Fakat kullanıcı şaka yapmıyor, 11 yaşında olduğunu söylüyor zaten. Bu durumda yine de bir şey yapılamaz mı? Ya da bir moderatör sorsa ve kullanıcı 11 yaşında olduğunu söylese yine de bir şey yapılamıyor mu?

Son düzenleme:
Fakat kullanıcı şaka yapmıyor, 11 yaşında olduğunu söylüyor zaten. Bu durumda yine de bir şey yapılamaz mı? Ya da bir moderatör sorsa ve kullanıcı 11 yaşında olduğunu söylese yine de bir şey yapılamıyor mu?
Dediğim hususu tekrar ediyorum: Ya yalan söylüyorsa? Yalan söylediği için yaptırım (?) uygulandı diyelim, ya yalan değilse? Çok muallak bir durum.

13 yaşının altında olan üyeleri tespit etmeye harcayacağınız enerjiyi çözüm bekleyen konulara harcamanız güzel olabilir arkadaşlar.

Ya yalan söylüyorsa? Yalan söylediği için yaptırım (?) uygulandı diyelim, ya yalan değilse? Çok muallak bir durum.
Yalan söylüyorsa bu onun sorunu. Ben yaş gibi konularda yalan söylemesini doğru bulmuyorum -ki bir insan neden yaşı hakkında yalan söyler ki?-. Kendi doğum tarihini foruma yazarken de yalan söyleyebilir.
Bu arada bizim sorunumuz sadece kullanıcının 13 yaşının altında olması değil, bilmediği konulara cevap da yazıyor ayrıca. Offf neyse, göz ardı etsin konularda görmek istemeyen. Ama kullanıcı sadece mesaj yazmış olmak için mesaj yazıyor. Bunu da söyleyeyim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.