Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sadece bu veri ile bir karara sürüklenmiş olmanız ve suçsuz ya da konu ile ilgisiz insanlara karşı yapılanı görmezden gelmeniz, beni endişelendiriyor.

Hayatıma etki etmedikleri sürece veya tanımadıkça bir deger biçmiyorum. Niye sadece etiket sebebiyle taraf olayım?

Olmayın, kimse zorlamıyor zaten.
Ben gördükçe rahatsız oluyorum ve beni etkiliyor. İstediğiniz konuda endişelenebilirsiniz, pek umurumda değil. Ülkeyi işgal edenleri bu kadar savunmanız da bayağı endişe verici.

Halk öfkeli, öfkeliyiz. Köpek gibi çalışıyorum daha bende araç yok elin Suriyelisinde var. Ama gidip de bir ailenin evini de taşlayıp, yakmam. Bunun çözümü gerçek sorumluların değişmesi, protesto yapılması. Bunlar çözüm değil.

Sadece bu veri ile bir karara sürüklenmiş olmanız ve suçsuz ya da konu ile ilgisiz insanlara karşı yapılanı görmezden gelmeniz, beni endişelendiriyor.

Hayatıma etki etmedikleri sürece veya tanımadıkça bir deger biçmiyorum. Niye sadece etiket sebebiyle taraf olayım?
Konu sahibinin de hatalı bakış açısı var sizin de. Hayatınıza, hepimizin hayatına etki ediyorlar, etmez olurlar mı? En basitinden ben mevcut iktidarı desteklemiyorum ama 10 milyon küsür (daha fazla) oy vermiş Suriyeli var. Benim yeğenim önceden çalıştığı işe giremedi, işveren ucuza çalışıyor diye Suriyeli koymuş... Vicdan yapalım elbette ama gerçekleri de kaçırmayalım.

Halk öfkeli, öfkeliyiz. Köpek gibi çalışıyorum daha bende araç yok elin Suriyelisinde var. Ama gidip de bir ailenin evini de taşlayıp, yakmam. Bunun çözümü gerçek sorumluların değişmesi, protesto yapılması. Bunlar çözüm değil.

Konu sahibinin de hatalı bakış açısı var sizin de. Hayatınıza, hepimizin hayatına etki ediyorlar, etmez olurlar mı? En basitinden ben mevcut iktidarı desteklemiyorum ama 10 milyon küsür (daha fazla) oy vermiş Suriyeli var. Benim yeğenim önceden çalıştığı işe giremedi, işveren ucuza çalışıyor diye Suriyeli koymuş... Vicdan yapalım elbette ama gerçekleri de kaçırmayalım.
Gerçekten tek ''etkinin'' fiziksel olduğunu düşünmüyordur umarım.

Sivas'takiler gibi yazarları yakıp maraştaki gibi kimsenin karnını deşmiyorum.
Zihniyet aynı, eyleme geçmezsiniz bir gün umarım.
Hepsi ülkesine dönerse kimse de ırkçı olmaz, nerede öldüğü kaldığı umurumda değil. Ülkemde olmasınlar yeterli.
Türkiye'nin mülteci nüfusunun taşıma kapasitesinin üzerine çıktığının herkes farkında. Avrupa ülkelerinin para karşılığı Anadolu'yu açık hava hapishanesine çevirdiğinin de farkında, yani mültecilerin geneli de Türkiye'ye bayılmıyor. Herhangi bir hakları yok, ucuza çalışıyorlar. Aylar önce "iş yerinde güvenlik ihmalleri sonucu" ölen Afgan bir işçiyi yakarak olayın üzerini kapatmaya çalıştılar. Ülkedeki değerleri bu. Biz de onları istemiyoruz, onlar da bizi istemiyor. Dolayısıyla verilmesi gereken tepkinin kaynağı hükümettir. Ne olaydan bağımsız olan masum insanlar ne de biz.

Radikal görüşleri serbest bırakırsak asırlarca üzerinden kalkamayacağımız bir yüke gireriz. Geçmişimiz de bu husus özelinde epey kabarık, örnekleri verdim zaten. Tek çözüm belli. Davası ırkçılık üzerine konumlanmış kimseye prim vermemek gerekli.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.