EyDo

Becerikli
Arkadaşlar merhabalar. Biz yeni eve taşınacağınız yakında ve ben çok kedi istiyorum. Nereden kedi bulabilirim? Cins kedi sahiplenmek istiyorum almak istemiyorum ve masrafları tahminen ne kadardır yazarsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Cins kedilerin genelde kalıtsal, genetik rahatsızlıkları oluyor. Gördükçe, üzülürsün. Hasta olmasalar bile, hasta olmaya yatkın yapıları var. Hayvan barınağı olur, sokaktan sahiplenme olabilir, ya da en kötü tanıdık vasıtası ile ücretsiz sahiplendirme mantıklı. Cins kedileri ücretsiz sahiplendireceğiz deyip, para isteyen insanlarda var. İmkan olsa, engelli kedi bakmak isterim şayet. Şahsi fikrim öyle olurdu.

Hayvan barınağında oluyor hocam. Ben gittim 3 bacakla gitmeye çalışıyor. Kiminin bir gözü görmüyor.

Biz konu sahibinin nihai kararına karışamayız. Lakin yine de barınaklardan, sokaklardan sahiplenmesi konusunda fikir verebiliriz. Daha iyi olacağını ben de düşünüyorum. Tabii yine de kendisi bilir. Kedilere bayılırım, arabamla az götürmedim tedaviye. Bilirim barınakların durumunu.

Umarı konu sahibi de, bizim gibi düşünüyordur.

Biz konu sahibinin nihai kararına karışamayız. Lakin yine de barınaklardan, sokaklardan sahiplenmesi konusunda fikir verebiliriz. Daha iyi olacağını ben de düşünüyorum. Tabii yine de kendisi bilir. Kedilere bayılırım, arabamla az götürmedim tedaviye. Bilirim barınakların durumunu.

Umarı konu sahibi de, bizim gibi düşünüyordur.

Hocam barınak falan okey ama British'lerde öyle çok yatkın hastalık yok Schottish Folt gibi. Bildiğim kadarıyla yok sadece petcim gibi sitelerden alınır mı? Aylık masrafı ne kadar olur?

Sahiplenmek bambaşka bir şey. Satın almak istesen uygun siteler var sahiplenmek istesen de var lakin burada maksadın nedir? Evde sana bir yoldaş vaktini geçireceğin bir arkadaş mı istiyorsun yoksa bakıma muhtaç hasta, felçli veya bakılması icap eden bir kediyle mi ilgilenmek istiyorsun? Ona göre yorum yazayım.

Her halukarda kabataslak 1 cins kedi 1 ayda 1 emekli maaşını alır.

Kedi sorumlulugunu alabilecegine inaniyorsan barinaklardan sahiplenebilirsin. Bana göre kediler bahceli evi olmayanlar icin bakilabilecek bir canlı değil. Onlar cok muhteşem varliklar ve eve tıkayıp birakirsan ona haksizlik etmis olursun. Bu oyuncak degil. Onlar özgür hayvanlar. Ayrica evi cok kirlertir. Her yer tüy olacak mesela bunu engellemenin bir yolu yok istedigin kadar tara fayda etmiyor. Ayrica psikolojileri bozulur kapali alanda o artik kedi degil oyuncak olmus olur. Onlar kesinlikle 4 duvar arasinda beslenecek canlilar degil. Benim kedim var ve bundan dolayi biliyorum. Istedigi zaman disari gidiyor istedigi zaman geri geliyor. Özgür bir kedi ve bazen düşünebilme yeteneginin oldugunu falan dusunuyorum yaptigi hareketlerden dolayi. xD şu an kendisi sol kolumda uyuyor. Haha.
Her neyse bunu yapma. 1 yil sonra hevesin gecer veya aile bireylerin rahatsiz olur barinaga birakmak yerine sokaga salarsin hayvan dusmani birinin evine girmeye kalkar doverler sokakta 2 gun dayanamaz ve ölür. Bizim evin oldugu yere haysiyetsiz onursuz birisi ev kedisi getirip birakmis ve kedi hiç durmadan miyavliyor beni gorunce.

Asil ailesinin verdigi ilgiden ve yiyecekten istiyor her yemegi yemiyor ama maalesef daha kendi kedime mama alamiyorum ona nasıl bakayim? Kedime cogu kez her sabah yumurta haslayip veriyorum bunu cok seviyor. Ve az bir şey kendi yeminden veriyorum zaten cok acikirsa gidip avlaniyor ve bunu çok seviyor avladigi fareyi alir gelir bahcede oynamaya baslar veya bize gosterir o anki gozlerindeki o heyecancan ve mutluluğu gormelisiniz. xD Bu tur olaylardan dolayi bahcesi olmayanlarin kedi sahiplenmesine karsiyim.

Çok hisli canlilar gercekten. Sizin ruh halinizi anliyor ve ona göre hareket ediyor. Apartmanda yasayanlar icin kedi beslemek kesinlikle kedilere haksizlik. Onlar köpek veya kuş degiller. Benim kedim istedigi zaman bahcelerde geziyor avlaniyor.
Bundan dolayi kararinizi iyi verin.

Sahiplenmek bambaşka bir şey. Satın almak istesen uygun siteler var sahiplenmek istesen de var lakin burada maksadın nedir? Evde sana bir yoldaş vaktini geçireceğin bir arkadaş mı istiyorsun yoksa bakıma muhtaç hasta, felçli veya bakılması icap eden bir kediyle mi ilgilenmek istiyorsun? Ona göre yorum yazayım.

Her halukarda kabataslak 1 cins kedi 1 ayda 1 emekli maaşını alır.

Benim British Fold vardi şu anki kedimin annesi biz ne yersek onu yiyordu. xD Ve avlamaya gidiyordu. Bayağı iyi bir avciydi ama kotu bir anne. Çocuklarini ölüme terk etti. Son yavruyu zar zor kurtardim. O cinsler bir garip cidden. Ama o kadar 1 maas nasıl yiyor onu anlamadim.

@ProfTech Kediye ayrı mama almıyorsanız kendi yediğiniz yiyecekleri yiyorsa onların hesaplamasını, aşı ve veteriner sağlık masrafı(iç-dış parazit), bakım teçhizatı masrafı, kumu, vitaminler macunlar vs rahat 15'i buluyor. Eğer düzgün bir şekilde bakılıyorsa. Ev kedisi evin içinde bakılır dışarıya çıktığı an enfeksiyon riski var. Avlanmaya gidiyor yazmışsınız anlam vermek mümkün değil hocam eve pire getirir evdeki kedilere mikrop bulaştırır.

Kedi ya evde beslenir ya evin dışında. Eğer ortalama yol bulup kuma da gerek yok dışarıda yapar e zaten dışarıda parazite de gerek yok diyorsanız o evde kedi beslemek olmuyor. Bilinen çok yanlışlar var bu konuda eğer evde besleseydiniz ve kontrollü şekilde hamilelik ve doğrum süreci gerçekleşseydi yavrularını hayatta bırakmazdı. Kim bilir ne rahatsızlık var ki bırakmış. Çok yazılacak şey var bu konuda ama yeri de burası değil.

Ve masrafları ne kadar tahminen ne kadardır yazarsanız sevinirim

Ne kadar tutuyor hesaplamadım.
Kuru/yaş maması ayrı, o markayı sevmez yemez başka alırsın, tuvaleti kumu ayrı, bakımı aşısı, bit böcek cart curt ilacı ayrı para.
Kimse şu kadar tutar diyemez, tamamen soru işareti.
Lakin ucuz olmadığından emin olabilirsin, pasif veya düzgün gelirin yoksa kendini yok yere zora sokarsın.
Saçma sapan bir rahatsızlığı çıkar, ameliyat masrafını karşılayamazsın.
Hadi ameliyatı ödedin, veteriner şu mamayı alman lazım der, normal mamanın 5 katı fiyatı.
Bir yere gitmen gerekir gidemezsin aklın evde kalır, erkekse üreme dönemi gelir bağırmaya başlar sağa sola işer vs vs.
Tek önerim bunun heves olduğu, yeterli olgunluğa ve büyük bahçeli eve sahip değilsen kedi bakmaman gerektiği.
Yıllardır kedi bakıyorum, şimdiye kadar kedi isteyip bakabilen görmedim. Ben sahiplenmekten bıktım, millet alıp alıp sokağa atmaktan bıkmadı.

Avlanmaya gidiyor yazmışsınzı anlam vermek mümkün değil hocam eve pire getirir evdeki kedilere mikrop bulaştırır

Hayır, parazit pire ilacı var. Hem fare tutmayacaksa niye kedi bakıyorum, beleşe mama yok.

Bilinen çok yanlışlar var bu konuda eğer evde besleseydiniz ve kontrollü şekilde hamilelik ve doğrum süreci gerçekleşseydi yavrularını hayatta bırakmazdı.

Hayır, çok fazla dişi kedim oldu. Bazıları yanından ayrılmıyor, bazıları hiç yok muş gibi hayatına devam ediyor.
Bu kadar net konuşman doğru değil, her kedi annelik yapamıyor.