Hasta olmadığı sürece masraf sadece kuru mama, yaş mama, malt olarak kalır. Fiyatlarına internetten bakabilirsin.
Aşıları vs çok tutmaz. Hasta olursa vet ücreti 300tl - 1000 tl arası değişebilir.

Mama masrafıysa kaliteli mama kullanmanı tavsiye ediyorum, bunun fiyatı da aylık 1000 tl civarı tutar.

Diğer şeylerin maliyetini saymaya gerek yok yavaş yavaş alınır. Oyuncak vs...

Sana iyi geleceğini düşünüyorsan edin. Benim çok endişelerim vardı kardeşim ben onaylamadan aldı ve çok sevdim.

British short hair alabilirsin. Güzel ve iyi huylular.

Bulabilirsen Abyssinian - habeş kedisi de olabilir.

Net masraf ne olur, onu kestiremiyorum. Her şey sürekli pahalanıyor artık. Gözünüz masrafları görmemeli, evin bir bireyi oluyor çünkü. Heves ile alınıp, sokağa atılmamalı hayvan. Sokaklarda bir sürü değişik cinsler var, atıyorlar çünkü. Ben üzülürüm diye almıyorum eve, çok hayvan besledim zamanında evimde. Arabamın bagajında yem ile gezerim her zaman. Ama hareketliyse, evin neşe kaynağı olur. Ciddi bir sorumluluk, buna hazır mısınız?

@ProfTech Kediye ayrı mama almıyorsanız kendi yediğiniz yiyecekleri yiyorsa onların hesaplamasını, aşı ve veteriner sağlık masrafı(iç-dış parazit), bakım teçhizatı masrafı, kumu, vitaminler macunlar vs rahat 15'i buluyor. Eğer düzgün bir şekilde bakılıyorsa. Ev kedisi evin içinde bakılır dışarıya çıktığı an enfeksiyon riski var. Avlanmaya gidiyor yazmışsınız anlam vermek mümkün değil hocam eve pire getirir evdeki kedilere mikrop bulaştırır.

Kedi ya evde beslenir ya evin dışında. Eğer ortalama yol bulup kuma da gerek yok dışarıda yapar e zaten dışarıda parazite de gerek yok diyorsanız o evde kedi beslemek olmuyor. Bilinen çok yanlışlar var bu konuda eğer evde besleseydiniz ve kontrollü şekilde hamilelik ve doğrum süreci gerçekleşseydi yavrularını hayatta bırakmazdı. Kim bilir ne rahatsızlık var ki bırakmış. Çok yazılacak şey var bu konuda ama yeri de burası değil.

Parazit aşıları var onun haricinde bir şey yaptiramadim.

Yazdıklarımı anlayamamışsınız. Ev kedisi hele de cins kedi sokakta gezemez. Neyse enerjim olsa anlatacağım yok maalesef.

Gezerler ve olmasi gerek bu. Hatta takip cihazli tasma takıp saliyorlar disari. Her yerde boyle.

Ne kadar tutuyor hesaplamadım.
Kuru/yaş maması ayrı, o markayı sevmez yemez başka alırsın, tuvaleti kumu ayrı, bakımı aşısı, bit böcek cart curt ilacı ayrı para.
Kimse şu kadar tutar diyemez, tamamen soru işareti.
Lakin ucuz olmadığından emin olabilirsin, pasif veya düzgün gelirin yoksa kendini yok yere zora sokarsın.
Saçma sapan bir rahatsızlığı çıkar, ameliyat masrafını karşılayamazsın.
Hadi ameliyatı ödedin, veteriner şu mamayı alman lazım der, normal mamanın 5 katı fiyatı.
Bir yere gitmen gerekir gidemezsin aklın evde kalır, erkekse üreme dönemi gelir bağırmaya başlar sağa sola işer vs vs.
Tek önerim bunun heves olduğu, yeterli olgunluğa ve büyük bahçeli eve sahip değilsen kedi bakmaman gerektiği.
Yıllardır kedi bakıyorum, şimdiye kadar kedi isteyip bakabilen görmedim. Ben sahiplenmekten bıktım, millet alıp alıp sokağa atmaktan bıkmadı.

Hayır, parazit pire ilacı var. Hem fare tutmayacaksa niye kedi bakıyorum, beleşe mama yok.

Hayır, çok fazla dişi kedim oldu. Bazıları yanından ayrılmıyor, bazıları hiç yok muş gibi hayatına devam ediyor.
Bu kadar net konuşman doğru değil, her kedi annelik yapamıyor.

Aynen oyle. Benim kedimin umurunda değildi 1.5 ay sonra birakti ilgilenmeyi ve onlari emzirmemeye basladi. İkisini ne kadar ugrassam elimle beslesemde öldüler. Yapacak bir şey yok. :( neyse ki birisi sahiplendi o kediyi goturdu umarim mutludur şu an. :(

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer hasta olmazsa, enfeksyon parazit vs aylık masrafı şöyle oluyor:
Iki haftyada bir kum değiştiriyorsunuz, paketi 200 TL'den 400 TL.
Mama eğer orta-üst mama alırsanız 2kg mamalar 1000-1500TL'den başlıyor. Kedinizin yeme alışkanlığına göre 1.5-2 ay arası gidiyor.
Standart iç dış parazit aşısı var o da en son 1000TL idi 3 ayda bir olması gerekiyor.
Total yakşalık aylık yuvarlarsak 1500 TL gibi bir masrafı var. Minimum hesaplarsak en az 1000 TL.

Ekleme: Eğer hasta olursa geçmiş olsun hocam. Testler, iğneler açılış 5K'den başlıyor.

Eğer hasta olmazsa, enfeksyon parazit vs aylık masrafı şöyle oluyor:
Iki haftyada bir kum değiştiriyorsunuz, paketi 200 TL'den 400 TL.
Mama eğer orta-üst mama alırsanız 2kg mamalar 1000-1500TL'den başlıyor. Kedinizin yeme alışkanlığına göre 1.5-2 ay arası gidiyor.
Standart iç dış parazit aşısı var o da en son 1000TL idi 3 ayda bir olması gerekiyor.
Total yakşalık aylık yuvarlarsak 1500 TL gibi bir masrafı var. Minimum hesaplarsak en az 1000 TL.

Ekleme: Eğer hasta olursa geçmiş olsun hocam. Testler, iğneler açılış 5K'den başlıyor.
Dün bizim kediye kuzen aşı ve toz döktürmüs kasinti ve parazit icin. 1600 lira odemis.