Daffy Duck

Üstün
Yer
İstanbul
13 aylık Scottish Fold cinsi bir kedim var ve sanırım 2026 yılı itibarıyla çip taktırması zorunlu olacakmış. Ben çip taktırmak istemiyorum ama veterinerim "Çip taktırmazsan kedin sokak kedisi olarak gözükür." dedi. "Bana ne kardeşim, nasıl gözüküyorsa gözüksün kedi evde zaten." dedim içimden. Çip taktırmalı mıyım gerçekten de? Olur da ileride hastalanır bir şey olur, veterinere götürmem gerekirse çipi olmadığı için işlem yapılmaz mı?

Önerilerinizi bekliyorum, teşekkürler.

Benim ,british shorthair silver tabby kedim var. Ne veterinerde kaydı var ne de çipi. Sokak kedilerine bile işlem yapıyorlar için rahat olsun , kendim mama alırken fazlasıyla kez gördüm. Her türlü ücret isteyecekleri için onlar için farketmez. Bu zorunluluğun neden olduğunu bilmiyorum istersen araştırabilirsin benim kedim dışarıda geziyor olsa da çipi yok şuana kadar da bir sorun yaşamadım.

13 aylık scottish fold cinsi bir kedim var ve sanırım 2026 yılı itibarıyla çip taktırması zorunlu olacakmış. Ben çip taktırmak istemiyorum ama veterinerim "çip taktırmazsan kedin sokak kedisi olarak gözükür." dedi. "bana ne kardeşim, nasıl gözüküyorsa gözüksün kedi evde zaten." dedim içimden. Çip taktırmalı mıyım gerçekten de? Olur da ileride hastalanır bir şey olur, veterinere götürmem gerekirse çipi olmadığı için işlem yapılmaz mı?

Önerilerinizi bekliyorum, teşekkürler.

Tabii ki evet, hayvan Allah korusun kaçsa atlasa bulunursa size ulaşılabiliyor çip sayesinde.

Bizimkinin pek öyle huyu yok ama yine de kedi kedidir kuş görür, dişi kedi görür atlar falan. Yoksa evden bile camları açık bırakıp çıkıyorum yani.

Bir kadın evde yılan beslerken son zamanlarda yılanın yatarken boynuna sarılıp gittiğini gözlemlemiş, bu durum 2 ay kadar mı ne sürmüş.
En son kadın veterinere gidiyor ve şok oluyor.
Yılan kadının boynunu kırmak için ölçü alıyormuş 2 aydır, bir nevi plan yapıyormuş.
Yapmaz demeyin hocam, hayvan sonuçta.

Yapmaz, kaçmaz demeyin ve taktırın. Çip bir nevi kimlik görevi görüyor, olur da kaybolursa ve yetkililerin eline ulaştırılırsa sizinle iletişime geçebilsinler.

Bir kadın evde yılan beslerken son zamanlarda yılanın yatarken boynuna sarılıp gittiğini gözlemlemiş, bu durum 2 ay kadar mı ne sürmüş.
En son kadın veterinere gidiyor ve şok oluyor.
Yılan kadının boynunu kırmak için ölçü alıyormuş 2 aydır, bir nevi plan yapıyormuş.
Yapmaz demeyin hocam, hayvan sonuçta.
Biraz yalan gibi geldi hocam ama ne demek istediğinizi gayet iyi anladım, teşekkürler.