Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Dante33

Uzman
Merhaba.
Modem bugün elime ulaştı. Keenetic Hero bağlantılarını yaptım. Keenetic Hero 1012 PPoE bilgilerini alınmadı yazıyor. Recep Bey'in keenetib videosun izledim. Eski router bilgilerini al seçeneğine tıklıyorum. Gerekli porta takıyorum. Ama alınamadı yazıyor. Ne yapmam lazım. Netmaster Infinity ayarlarından neyi kapatmam lazım. Bridge mod ayarlı şu an. @Recep Baltaş
Bağlantı görselleri aşağıda:

20250705_105758.webp

20250705_105812.webp

Son düzenleme:
Çözüm
Merhaba.
Modem bugün elime ulaştı. Keenetic Hero bağlantılarını yaptım. Keenetic Hero 1012 PPoE bilgilerini alınmadı yazıyor. Recep Bey'in keenetib videosun izledim. Eski router bilgilerini al seçeneğine tıklıyorum. Gerekli porta takıyorum. Ama alınamadı yazıyor. Ne yapmam lazım. Netmaster Infinity ayarlarından neyi kapatmam lazım. Bridge mod ayarlı şu an. @Recep Baltaş

Eki Görüntüle 160522

Eki Görüntüle 160523

Kablonet DOCSIS sisteminde PPPoE olmaz, cihaz MAC adresi ile sisteme bağlanır.
Yapabileceğiniz iki şey var, ya Kablo modemi bridge moda alacaksınız (veya aldırtacaksınız, bunu sanırım müşteri hizmetleri yapıyor). Ya da Keenetic'i normal şekilde bir Erişim noktası olarak bağlayıp kullanacaksınız. Bridge moda almamanız çok bir şey değiştirmez, IP adreslerini Keenetic'in DHCP sunucusuna dağıttırırsınız.
Kablonet'te zaten PPPoE bilgisi bile yok. Kablonet cihazın bridge moduna alınmasına izin vermiyorsa cihazı bridge moduna alamazsınız. Yani yapmaya çalıştığınız şeyi biraz kablonet‘in keyfine bağlı. Ve gördüğüm kadarıyla kablonet‘in keyfi pek yerinde değil.

Merhaba.

Eki Görüntüle 160522

Eki Görüntüle 160523

Kablonet DOCSIS sisteminde PPPoE olmaz, cihaz MAC adresi ile sisteme bağlanır.
Yapabileceğiniz iki şey var, ya Kablo modemi bridge moda alacaksınız (veya aldırtacaksınız, bunu sanırım müşteri hizmetleri yapıyor). Ya da Keenetic'i normal şekilde bir Erişim noktası olarak bağlayıp kullanacaksınız. Bridge moda almamanız çok bir şey değiştirmez, IP adreslerini Keenetic'in DHCP sunucusuna dağıttırırsınız.

Çözüm
Keenetic Hero 1012 yükleme ekranını geçtim. Ama internet gelmiyor. Netmaster bridge mode aldıktan sonra. PPPoE aşamasını direk geçti. Diğer aşamaları yaptım. Sonra internetin gelmediğini gördüm.

Dosya Ekleri

• 2.webp
    2.webp
    39,8 KB · Görüntüleme: 71
  • 3.webp
    3.webp
    85 KB · Görüntüleme: 67
  • 4.webp
    4.webp
    68 KB · Görüntüleme: 59
  • 111.webp
    111.webp
    45,5 KB · Görüntüleme: 72
Modem bridge modundan çıkarıp deneme yaptım. İnternet gelmiyor. Attıgım resimlerdeki gibi internet gelmiyor.

@Recep Baltaş?

@Recep Baltaş biraz önce Kablonet teknik servisi ile konuştum. Sizin de söylediğiniz gibi bizde PPPoE kullanıcı ve şifre yoktur dediler. Almış olduguğunuz modem kaynaklı olduğunu söylediler.

Dosya Ekleri

• 4.webp
    4.webp
    68 KB · Görüntüleme: 70
  • 3.webp
    3.webp
    85 KB · Görüntüleme: 77
Son düzenleyen: Moderatör:
Sıfırlayıp denedim. Kabloları yanlış yeremi takıyorum bilemedim. Aşagıya fotoğraf atacağım. Modem bridge aldım. Keenetic arayüzünde portları takmam gereken yere taktım ama. Ppeo kullanıcı bilgilerinin alınması sekmesinde kalıyor. Bilgileri alamayınca tekrar başa dönüyor. Bridge modu kapatıp. Router moda alınca PPPoE kullanıcı bilgilerinin alınması sekmesini diğer geçiyor. Diğer aşamaları yapıp. Kurulum tamamlanıyor. Keenetic arayüzüne giriş oluyor. Ama internete bağlanılmıyor.

Dosya Ekleri

• 20250705_163820[1].webp
    20250705_163820[1].webp
    3,6 MB · Görüntüleme: 73
  • 20250705_163836[1].webp
    20250705_163836[1].webp
    3,8 MB · Görüntüleme: 78
Son düzenleyen: Moderatör: