mrtgld

Becerikli
Merhaba arkadaşlar,

Elimde SFP girişli Keenetic Hero KN-012 modem var. Fiber internet bağlantısı için SFP modül taktım ve sonrasında terminal üzerinden şu komutları girdim:

Fw_setenv image0_version v1.00(abvo. 1)C0a01
Fw_setenv image1_version v1.00(abvo. 1)C0a01
Fw_setenv omci_version v1.00(abvo. 1)C0a01

Komutları girdikten sonra reboot yaptım ancak cihaz yeniden başladığında SFP'ye erişim sağlayamadım.

Daha sonra tekrar denemek için modeme bağlı SFP'yi çıkarıp yeniden taktım, modemi yeniden başlattım, buna rağmen sonuç değişmedi. SFP portunun ışığı da yanmadı.

Şu an cihazıma SFP üzerinden bağlantı kuramıyorum. Bu komutlardan sonra cihaz, erişimi tamamen mi kaybediyor yoksa kurtarma yöntemi var mı?
Benim durumumda ne yapmamı önerirsiniz?

Tecrübeli arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

Yukaridaki konuya ek olarak diger bütün komut ve aşamaları rehber ve video ile sorunsuz devam ettim en son yukarıda konuda problem oluştu. Ayrica SFP ates gibi sicakti. @Recep Baltaş ve @Majdev yardimci olur musunuz?

Son düzenleme:
Bu konuya göz attınız mı?

Bir de komutları kod etiketi içine koyun. Şu anda yazdığınız komutlar bozuk.

@Recep Baltaş hocam denemediğim şey kalmadı herhalde ya farklı bir durum var ya da beceremedim yine fikir vermesi açısından birkaç resmi ekliyorum. İnternete de bağlanamadım SFP modülün arayüzüne de giremiyorum. Bugün bezdirdi beni artık madde madde anlatacak olan olursa dinlerim denerim konular da yazan her şeyi denemeye çalıştım olmadı kısaca.

Dosya Ekleri

• komut.webp
    komut.webp
    38,8 KB · Görüntüleme: 46
  • komut1.webp
    komut1.webp
    29,9 KB · Görüntüleme: 49
  • sfp.webp
    sfp.webp
    61,8 KB · Görüntüleme: 49
  • sfp1.webp
    sfp1.webp
    23 KB · Görüntüleme: 64
Merhaba, girdiğiniz input nedeniyle SFP brick olmuş. Kurtarılması oldukça zor.
Ayrıca bu şekilde bir versiyon numarası olamaz: v1.00(abvo.1)C0a01.

Merhaba, girdiğiniz input nedeniyle SFP brick olmuş. Kurtarılması oldukça zor.
Ayrıca bu şekilde bir versiyon numarası olamaz: v1.00(abvo.1)C0a01.

@Majdev hocam bilgilendirme için teşekkür ederim. GPON cihazın arayuzu ve etiketindeki bilgileri ekledim. Ben bu işi bir daha deneyeceğim yanlış yapmamak için SFP'ye hangi bilgilerin doğru eklenmesi gerekiyor? Ve en sonda yanlış komut kullanıp brick ettiğim SFP için hangisini kullanırsam doğru olur.

Dosya Ekleri

• zyxel.webp
    zyxel.webp
    71,7 KB · Görüntüleme: 62
  • zyxel1.webp
    zyxel1.webp
    322,2 KB · Görüntüleme: 56
Son düzenleyen: Moderatör: