SuperOnline mı kullanıyorsunuz? Evet ise dedikleriniz geçerli olabilir. Çünkü SuperOnline'da 2G, 5G ve 10G hızları mevcut. Eğer Türk Telekom, TurkNet veya başka bir ISS'den bahsediyorsanız konuya biraz yanlış yerden bakıyorsunuz. Yine de bu dosyaları paylaşmanız iyi olmuş.
Evet, Keenetic'in eski firmware'leri bir arşiv olarak halka açık yayımlamaması bence de yanlış. Ama yayımlasaydı bile eski firmware ile 2,5G almak veya daha istikrarlı 2,5G hız almak gibi bir şey söz konusu değil.
Öncelikle LAN ve WAN arasında fark var. Paylaştığınız 2. ve 3. fotoğraflardaki hız, WAN hızı değil. Cihazın router ile anlaştığı bağlantı hızı. Bu da iki port da (hem cihaz hem router) 2,5G desteklediği için 2,5G yazıyor.
WAN üzerinden 2,5G alma günleri geçen sene bitti. TurkNet bunu patchleyeli çok oldu. Türk Telekom'da ise maksimum 1300 Mbps civarı alınıyordu zaten.
Eğer WAN üzerinden 2,5G aldığınızı iddia ediyorsanız bir hız testi paylaşmanızı isteriz.
İnternet bağlantınızın indirme, yükleme ve gecikme sürelerini saniyeler içinde ölçün. Ayrıntılı performans istatistikleri alın ve sonuçlarınızı dünya çapında karşılaştırın.
Use Speedtest on all your devices with our free desktop and mobile apps.
Test your Internet connection. Check your network performance with our Internet speed test. Powered by Cloudflare's global edge network.
speed.cloudflare.com
Kaynak: Kendim Keenetic Hero ve Huawei MA5671A GPON SFP ile TurkNet GigaFiber kullanıyorum. Bundan önce direkt x86 bilgisayarda TP-Link TX201'i (2,5G, WAN olarak) ve Intel SFP'yi (10G, LAN olarak) kullandım. O kurulumla bile 2,5G alamadım. Çünkü ben GigaFiber'e geçmeden birkaç gün önce 2,5G WAN olayı patchlendi. Şans...
Şu an 5.1.3 ile LAN içinde ben 2,5G alıyorum mesela. Ama WAN hâlâ 1000/1000 Mbps.