📌 [REHBER] Keenetic Hero KN-1012 Geriye Dönük Firmware Arşivi & 2500 Mbps Hız Gösterisi

Herkese selam, bu rehberde, Keenetic Hero KN-1012 model yönlendiricimizin sınırlarını zorlayarak ulaştığım 2500 Mbit/s (2.5 Gbps) hız performansını ve bu süreçte ihtiyaç duyulabilecek geriye dönük (eski) orijinal Firmware (.bin) dosyalarını sizlerle paylaşıyorum.

Bildiğiniz gibi Keenetic, resmi web sitesinde eski sürümleri açıkça listelemiyor. Sistem kararlılığı denemeleri yapmak veya özel ağ yapılandırmalarıyla uğraşanlar için eski kararlı sürümlere dönmek hayati önem taşıyor. Aşağıdaki ekran görüntülerinde, cihazın yazılım gücüyle ulaştığım 2.5 Gbps hızı, hat kalitesini ve kararlı Firmware mimarisini görebilirsiniz:

💾 Keenetic Hero KN-1012 Firmware arşivi (.ZIP) aşağıdaki arşivde, tamamen orijinal ve el değmemiş eski kararlı sürümler yer almaktadır.
Manuel olarak arayüzden yükleyebilirsiniz.

Firmware İndirme Linki: Transfer.it

🔐 ZIP Şifresi: güzelinsanlarahediyemdir

🛡️VirusTotal Tarama Sonucu: [VirusTotal]

(Not: Tüm orijinal. Bin dosyaları tek bir arşivde toplandığı için tek seferde taranmıştır. Güvenmeyen arkadaşlar arşivden dosyaları çıkartıp VirusTotal üzerinde kendileri de tek tek teyit edebilir.)

⚠️ ÖNEMLİ UYARI: Bu dosyalar sadece Keenetic Hero KN-1012 modeli içindir. Sorumluluk tamamen uygulayana aittir.

Dosya Ekleri

• Keenetic HERO KN-1012 5.1.3 sürüme tekrar döndüm.webp
    Keenetic HERO KN-1012 5.1.3 sürüme tekrar döndüm.webp
    282,3 KB · Görüntüleme: 96
  • 1.webp
    1.webp
    2,6 MB · Görüntüleme: 72
  • 2.webp
    2.webp
    251,9 KB · Görüntüleme: 56
  • CloudFlare DNS kurulumum.webp
    CloudFlare DNS kurulumum.webp
    601,2 KB · Görüntüleme: 69
  • Keenetic_Hero_KN1012_Original_Firmware_Archive ZİP DOSYASI 3.82 GB DEFENDER TARAMA SONUCU.webp
    Keenetic_Hero_KN1012_Original_Firmware_Archive ZİP DOSYASI 3.82 GB DEFENDER TARAMA SONUCU.webp
    267,4 KB · Görüntüleme: 67
  • 5 DOSYA DEFENDER TARAMA SONUCU.webp
    5 DOSYA DEFENDER TARAMA SONUCU.webp
    253,6 KB · Görüntüleme: 66
Son düzenleme:
SuperOnline mı kullanıyorsunuz? Evet ise dedikleriniz geçerli olabilir. Çünkü SuperOnline'da 2G, 5G ve 10G hızları mevcut. Eğer Turk Telekom, TurkNet veya başka bir ISS'ten bahsediyorsanız konuya biraz yanlış yerden bakıyorsunuz. Gene de bu dosyaları paylaşmanız iyi olmuş.

Evet, Keenetic'in eski firmware'leri bir arşiv olarak halka açık yayınlamaması bencede yanlış. Ama yayınlasaydılar bile eski firmware ile 2.5G almak veya daha istikrarlı 2.5G hız almak gibi bir şey söz konusu değil.

Öncelikle LAN ve WAN arasında fark var. Paylaştığınız 2. ve 3. fotolardaki hız, WAN hızı değil. Cihazın router ile anlaştığı bağlantı hızı. Bu da iki port da (hem cihaz, hem router) 2.5G desteklediği için 2.5G yazıyor.

WAN üzerinden 2.5G alma günleri geçen sene bitti. TurkNet bunu patchleyeli çok oldu. Turk Telekom'da ise maksimum 1300 Mbps civarı alınıyordu zaten.

Eğer WAN üzerinden 2.5G aldığınızı iddia ediyorsanız bir hız testi paylaşmanızı isteriz.

Kaynak: Kendim Keenetic Hero ve Huawei MA5671A GPON SFP ile TurkNet GigaFiber kullanıyorum. Bundan önce direkt x86 bilgisayarda TP-Link TX201 (2.5G, WAN olarak) ve Intel SFP (10G, LAN) olarak kullandım. O kurulumla bile 2.5G alamadım. Çünkü ben GigaFiber geçmeden bir kaç gün önce 2.5G WAN olayı patchlendi. Şans...

Şu an 5.1.3 ile LAN içi ben 2.5G alıyorum mesela. Ama WAN halen 1000/1000 Mbps.