Yine tftpd64 uygulamasından mı yükleniyor acaba hocam?
Kendi kurtarma uygulaması var, attığım linkte anlatımı mevcut.
Yine tftpd64 uygulamasından mı yükleniyor acaba hocam?
Kendi kurtarma uygulaması var, attığım linkte anlatımı mevcut.
Tamamdır hocam, eski haline döndürünce iade olur mu ki acaba? Bir de hocam aklınızda hangi cihazı önerirsiniz? Amacım şu: Düşük ping olacak, ne kadar düşük o kadar iyi. Wi-Fi iyi, canlı çeksin yeterlidir çünkü yayın falan yapabilir kardeşim, o yüzden uğraşıyorum.
Mini PC almak da çok pahalıya gelir hocam ya, bir düşündüm de hemen yayın değil; bir YouTube takipçi falan olduğunda anca yayın açar.Cihazı internetten aldıysan eline geçen günden itibaren 14 gün boyunca koşulsuz iade hakkın var; yani yazılımı düzeltirsen iade alırlar.
Mevzu bufferbloat düzeltmekse, hele ki yayın gibi hassas bir iş için benim önerim mini PC almandan yana olacaktır. Hangi mini PC seçimini de bütçen ve ihtiyaçların belirleyecektir.
Mini PC almakta çok pahalıya gelir hocam ya bir düşündüm de hemen yayın değil bir YouTube takipçi falan olduğunda anca yayın acar.
Evet, pahalı bir iş ama bir kere yaparsan uzun süre dokunmana gerek kalmaz. Bu arada şu an lazım değilse almana gerek yok.
O zaman ben şu an yap mıyım eğer ki YouTube falan kazanç oldugunda yaparım hocam. Peki hocam bu router iade edeyim mi bunun ıcın ayarları var mı guzel bıldgınız.
İade et bence, ayar olarak pek yapabileceğin bir şey yok; genelde bu Keenetic cihazlar tak-çalıştır olarak geliyor.
Evet, pahalı bir iş ama bir kere yaparsan uzun süre dokunmana gerek kalmaz. Bu arada şu an lazım değilse almana gerek yok.
Peki hocam, bu dediğin sistem ne kadara patlar bana? Yarın Türk Telekom'u arayıp yeni modem isteyeceğim. En son 2-3 sene önce vermişlerdi; internet çekmiyor, ping var dediğimde getirmişlerdi. Şimdi tekrar diyeceğim, belki daha güzel modem, router neyse işte onu verirler.
Keenetic router Wi-Fi çok kötü, evet iyi çekiyor fakat telefondan hız testi yapınca 5-10-20 Mbps arası bir şey veriyor. İki üç kişi bağlanınca hop daha da düşüyor. Yani o kadar fiyata alıyoruz, Wi-Fi'den gelen hıza bak, şaka gibi. O kadar video baktım; hız sınırlayıcı yok, şunu yap, yok hiçbirinde hız düzelmedi. Bütün ayarlarını denedim, bir hareketlilik göremedim hocam.
Hocam eğer ki müsaitsen senin dediğin Raspberry Pi 5 4 GB iş görür mü dün biraz araştırdım USB 3.0 to Ethernet lazımmış ve bu cihazı bir kutusu var mış fanlı güç adaptörü ve SD kart lazımmış 32 ya da 64 yeterli yazıyordu nereden alabilirim önerebileceğin şeyler varsa limklerini atar mısın hangi şeyleri almam gerekiyor tam olarak bir de YouTube'da araştırırken karşıma çıktı adam Türk senin dediğin şeyi yapıyordu tam olarak böyle mi yapacağız modemi iade edeceğim.
Pi 5 2 GB bile yeter ama başka ekipmanlarda alman lazım ya da i5 8500T işlemci ya da üstü işlemcili Lenovo, Dell, HP bir PC alıp yanına VLAN tagging destekli bir Switch alıp o şekilde de kullanabilirsin tamamen sana kalmış biraz bekle donanımları bulup atayım kararı da sen ver.
![]()
Raspberry Pi 5 Aktif Soğutucu | SAMM Market
Raspberry Pi 5 Aktif Soğutucu ürününü Soğutucular kategorisinden uygun fiyat, aynı gün kargo ve hızlı teslimat avantajıyla SAMM Market’ten hemen sipariş verebilirsiniz.market.samm.com
Ya da.Viofo High Endurance 32GB Class 10 A2 V30 100MB/s Okuma 30MB/s Yazma Micro SD Hafıza Kartı : Amazon.com.tr: Bilgisayar
Viofo High Endurance 32GB Class 10 A2 V30 100MB/s Okuma 30MB/s Yazma Micro SD Hafıza Kartı : Amazon.com.tr: Bilgisayarwww.amazon.com.tr
İsteklerine göre kendin karar ver mevzu sadece router ise direk Pi 5 alıp geç.