Rehber Keenetic ile DPI bypass - Engelsiz internet

KN-1012 kullanicilari ve Internal Storage, yani USB Belleksiz kuranlar icin yaziyorum:

• install diye klasor acmaniza gerek yok. Router'dan dosya kopyalamaya upload etmeye falan da gerek yok.
  • Ilk kurulumu yaparken Entware'i Router arayuzunden atmak yerine SSH CLI'sinden direk Storage'a su komutla indirebilirsiniz (router guncel olmali):

Kod:
Opkg disk Storage:/ https://bin.entware.net/aarch64-k3.10/installer/EN_aarch64-installer.tar.gz

Router'da OPKG Drive ne secili olursa olsun bu komutla kurulum baslayacaktir (bu detayi rehbere eklenirse iyi olur). Loglardan takip ettikten sonra 222'den erisim saglanabiliyor. En azindan benim deneyimim bu. Bu ozellik surum 4.2.4 ile gelmis. Kaynak:

https://support.keenetic.com/tr/her...ampaign=4.02.C.6.3-1&utm_medium=release_notes

Kolay gelsin

Son düzenleme:
Keenetic Hero DSL modelinde uyguladım. Elinize sağlık, gerçekten yılın makalesi olacak kadar ayrıntılı ve güzel.

Keenetic Hopper üzerinde sorunsuz kullanıyorum ancak Hopper DSL üzerine kurarken bu hatayı alıyorum çalıştırma işleminde.

Kod:
~ # /opt/zapret/init.d/sysv/zapret start
Starting daemon 1: /opt/zapret/nfq/nfqws --user=nobody --dpi-desync-fwmark=0x40000000 --qnum=200 --hostspell=hoSt
/opt/zapret/nfq/nfqws is already running
Starting daemon 2: /opt/zapret/nfq/nfqws --user=nobody --dpi-desync-fwmark=0x40000000 --qnum=201 --dpi-desync=fake --dpi-desync-ttl=3
Applying iptables
Creating ip list table (firewall type iptables)
setting high oom kill priority
reloading ipset backend (no-update)
Adding iptables rule for nfqws postrouting (qnum 200) : -p tcp -m multiport --dports 80 -m connbytes --connbytes-dir=original --connbytes-mode=packets --connbytes 1:6 -m mark ! --mark 0x40000000/0x40000000
iptables: No chain/target/match by that name.
Adding iptables rule for nfqws input+forward (qnum 200) : -p tcp -m multiport --sports 80 -m connbytes --connbytes-dir=reply --connbytes-mode=packets --connbytes 1:1
Adding iptables rule for nfqws postrouting (qnum 201) : -p tcp -m multiport --dports 443 -m connbytes --connbytes-dir=original --connbytes-mode=packets --connbytes 1:6 -m mark ! --mark 0x40000000/0x40000000
Adding iptables rule for nfqws input+forward (qnum 201) : -p tcp -m multiport --sports 443 -m connbytes --connbytes-dir=reply --connbytes-mode=packets --connbytes 1:1

Dostlar selamlar Keenetic Extra (KN-1710) modelini ana router olarak kullanıyordum. USB Bellek ile zapret birkaç günde bir kendi kendine deaktif oluyordu router'ı yeniden başlatmadan çözülmüyordu ve bu olay yaşandığında da router arayüzüne girmekte zorluk yaşıyordum arayüzün açılması uzun sürüyordu ve router'a ping attığımda 5-8ms gecikmeler gözüküyordu. Ağımda 6 adet Keenetic cihazı vardı dolayısıyla ana routerın her şeyi yapmaya gücü yetmiyordu sanırım.

Şuan yeni bir Keenetic Hopper (KN-3811) aldım, ana router olarak ayarladım ve zapreti dahili flash depolamasına kurdum. 20 gündür sorunsuz ve sıkıntısız bir şekilde 0 kesiti ile çalışıyor.

Stabilite sorunu olanlar varsa donanım güncellemeyi düşünebilir.

Teşekkürler. Hopper DSL'e kurulum yaptım, şimdilik problem yok gibi. GoodByeDPI açıkken bazı siteler sanırım DPI Bypass metodu yüzünden açılmıyordu (Turk Telekom, E-Devlet, Ubisoft gibi) ama GoodByeDPI'ı kapatmak kolay ve pratik en azından, henüz böyle bir şeye rastlamadım ama yine de bunda öyle bir problem çıkarsa blacklist tarzı bir şey ayarlayabiliyor muyuz o domainlerde çalışmaması için?

Herkese merhaba, aranıza kn 1812 titan be7200 ile katıldım ama mipsel, mips, aarch64 hangisini kullandığını bilmiyorum.

Herkese merhaba, aranıza kn 1812 titan be7200 ile katıldım ama mipsel, mips, aarch64 hangisini kullandığını bilmiyorum.
Mimarisi aarch64 olması gerek.

(ARM ve 64bit yazmakta)

(KN-1811 modeli de Titan diye geçiyor)

Görsellerin kaynakları:

Ayrıca önceki açtığınız konuda SSH ile root kullanıcısına giriş yapamadığınızdan bahsetmiştiniz. Cihazın kendi SSH paketini kurduktan sonra direkt olarak root kullanıcısına girip Linux shell'e erişemezsiniz. Kendi SSH paketini kurduktan sonra "admin" kullanıcısına router'ın arayüzüne girerken kullandığınız şifre ile config shell'ine bağlanabilirsiniz. Entware kurduktan sonra SSH üzerinden 222 portunu kullanarak Linux shell'e root kullanıcısı olarak bağlanabilirsiniz: ssh root@routerip -p 222 (Varsayılan kullanıcı şifresi rehberde de yazdığı gibi "keenetic")

Her şey oldu ama
Could not load module /lib/modules/4.9-ndm-5/xt_NFQUEUE.ko: no such file or directory.
Could not load module /lib/modules/4.9-ndm-5/xt_connbytes.ko: no such file or directory.
Hataları almaktayım.

bu rehber çok işime yaradı çok teşekkürler.

Hocalarım bu yöntem keenetic modemi köprü olarak kullananlarda bir işe yarıyor mu? Ben kablonet modemimin dandikliğinden ötürü kablonet modemden keenetice ethernet çektim ve wifi, etherneti keeneticten kullanıyorum. İşe yaraması için direk keeneticte mi olması lazım internetin?

Sadece brave browser içinde çalıştı maalesef.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…