Kendi başıma kod yazamıyorum

Makaleler
1
Yer
Rockstar Games GTA VI çıkar
Selam, Python serfitikam var kodland içinde. 14 kişi arasından 2. olmuştum. Şu an aktif olarak C# öğreniyorum. Ama Python, C# fark etmez kendi başıma yazamıyorum. İlla YouTube ya da AI olması lazım. Ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaza yaza alışacaksın. Bunun başka çözümü yok maalesef. Başlarda AI vs. normal gelebilir, kullanabilirsin. Ama basit kodları kendin yazmaya çalış ki alışasın. Sonrası çorap söküğü gibi gelir. Ne zaman başladın kod yazmaya?

AI ile yapmayın. YouTube'dan izleyerek yapın, AI'dan kat kat iyidir. Temel kodlara çalışın, ezberleyin. Sonra üst seviyeye geçin. Aynısını HTML, PHP ve JavaScript için yapmıştım. Şu an bıraksan mükemmel site çıkarırım.

Hocam 7 yaşımdan beri meraklıyım. 9 yaşımda C# yazmaya başladım ama asla süreklilik olmadı. Sonra öğrendim 11 yaşımda Python Kodland yazıldım. 12 yaş gibi bitti daha erkende olabilir.

Tamam o zaman AI denemem. Youtube ile izleyerek yaparım.

@RamKokusuSeven, mesaja ekleyemedim bir de ayrı olarak yazayım. AI önermememin sebebi, hem yanlış yazıyor hem de vaktinizden çalıyor. Yapay zekâya yaptıra yaptıra artık alışırsınız kolaya, hiç öğrenemezsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öğrendiğiniz dil ile ilgili X for begginers project diye aratın bir. Bir tane projeyi izleyin bire bir aynısını yazın. Sonra kendiniz aynısını aklınızdan yazmaya çalışın. Tıkandığınız yerde önceki notlarnıza bakmayın hatırlamaya çalışın nasıl yazdığını. Sonra yazdığı kodu anlamaya çalışın nereyi nasıl yaptığını sonra bazı yerleri kendinize, burayı nasıl farklı yapabilirdim diye sorun. Uzun veya kısa fark etmez sadece düşünün ve yazmaya çalışın. Önemli olan bir problem belirlediniz ve buna çözüm üretmeye çalışıyorsunuz. Bir kaçtane projeyi bu şekilde yapın. Aynı projeleri farklı insanlardan da izleyin. Farklı bakış açısı görüceksiniz.

Yani C# for begginers project deyip kendim yapmaya çalışacağım.

Yani C# for begginers project deyip kendim yapmaya çalışacağım.
Evet tabiki de önce eğitimlerini bitirecksiniz. Sonra proje yapacksınız. Hesap makinesi diyelimki. Yapamıyorsunuz o zaman yapanı izleyerek öğreneceksiniz sonra kendiniz aynısını yapanın notlarına bakmadan yapmaya başlayacaksınız. Usta çırak ilişkisi gibi. Çırak ustayı izleye izleye öğrenir.

Teşekkür ederim size hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…