Kendi başıma kod yazamıyorum

Teşekkür ederim.

O zaman ne yapacağım?
Önce kendin debelen, hatayı çözmeye çalış. Olmazsa bak Google’a, Stack Overflow’a. En son AI’ye sor ama copy-paste yapma, ne yaptığını anla. Zaten bir süre sonra gelişirsin. Syntax hataları veya bir türlü sorunun kaynağını bulamadığın hataları yapay zekâya sorabilirsin.

Teşekkür ederim.

O zaman ne yapacağım?

UC ihtimal var ya algoritma bilmiyorsun(variable, donguler, function vs. kodlamaya gecmeden once Hepsiburada ogrenilir) ya da syntax yapisina hakim degilsin son ihtimal ikisi de. Once aks diyagramini hallet orada hesap makinesi yap, ıstenen sayiya kadar olan asallara bak, ucgen piramit bastir iyice dongulerin mantigini kavra sonra C diline gecmeni tavsiye ederim algoritma mantigini en iyi C de ogrenirsin C++'yi iyice halledersen ister Java ogren ister C#(opp mantigi bir tik farkli function yerine method vardir) ister C++ fark etmez piyasada ki dillerin cogu Cden turemistir.
C buradan calisabilirsin Udemy de para versen boyle bir dil ogreten kanal yok tamamen bilgisayar muhendisligi mufredatina uygundur.

C C#'dan zor ondan korkuyorum.

C C#'dan zor ondan korkuyorum.
Bir insanın bir şeyi nasıl öğrendiğini bilirsen korkun geçer. Öncelikle bir tane dile odaklan biraz ondan biraz bundan değil. Bir tane dilde uzmanlaş. Bu da ne yapmak istediğin ile ilgili. Ona göre dilini seç. Sonra diğer dilleri öğrenmek sana kolay gelir.

Gelelim öğrenme psikolojisi.

İlk başta dersler sana zor gelebilir, çok karmaşık gelebilir. Derse bir kere çalıştığın zaman aşinalık kazanırsın. ikinci kere izlediğin zaman, detaylarda aşinalık kazanırsın. Aynı dersi birkaç kere daha izlersen artık çok zorlandığın yerler artık sana normal gelmeye başlar. Hatta ben bunları nasıl öğrenecem ya diye duydugun kaygın gider.

Şimdi bu öğrendiklerini kullanırken de aynısını yaşıyorsun. Ben yapamıyorum başaramıyorum diye kendi kendine bir duvar örüyorsun ve buna o kadar çok inanıyorsun ki bu duvarı hiç geçemeyeceğini zannediyorsun. Halbuki burada da aynıdır. İşin püf noktası tekrardır. Matematikten örnek vereyim. Hoca bir konuyu anlatır sen anladım dersin ama soru çözemezsin. Sürekli çözümlü soruları çöze çöze anlaya anlaya sonra kendi başına soru çözebilmeye başlarsın. Sonra zor soruları yapamazsın ama onlarıda hocana sorup nasıl yapıldığını anladığında bu sefer onları da yapmaya başlarsın. Ama başlangıçta hep ben bunları nasıl yapcam ya diye korku vardır. Bu senin bilinçli olarak yaptığın bir şey değil. Çünkü sen hep her şeye bu şekilde korku duya duya bunu refkleks haline getirmiş olabilirsin. Artık yapabildiğini ve başarabildiğini kendine gösterebilmen gerek. Bunu gördükçe artık korkuyorum demeyeceksin ben bunu öğrenerim diyebileceksin.

Eğer şu an C# da eğitime başladıysan önce onda ustalaşmaya bak. Başka bir dile gitme. Dediğim gi C# project for beginners diye aray bir sürü proje bulacaksındır. Onları yapmaya çalış. Videoda ingilizceyi anlamıyorsan bile yazdığı kodu göreceksin sonuçta. Onu bire bir aynısını yaz. Anlamaya çalış. Anlamadığın yerde yapay zekaya bir hoca gibi soru sor. Bunu niye böyle yazıldı. Sen nasıl farklı yazarsın. Başkaların nasıl farklı yazdığını görmek bakış açısı kazandıracak. Yapay zekadan korkma onu bir mentörmüş gibi kullan. Amaç öğrenmek ona kod yazdırmak değil.

Kıssadan hisse, öğrenesiye kadar bir dersi birkaç kere izleyebilir, bir projeyi birkaç kere tekrar tekrar yazabilirsin.

Eğer daha hızlı öğrenmek istiyorsan vibe coding yapma. Youtube falan bak dediğin gibi.

Hocam, demeyi unuttum ama ben kurs alıyorum özel.

Hatanız dil öğrenme cehenneminde olmak. Python, C#, C, Java, JS ne olursa olsun bir kere sizin bilgisayar gibi düşünebilmeniz lazım. Yoksa istediğiniz kadar kod öğrenin, fazla bir şey yapamazsınız. Ayrıca algoritma kurabilmek, problemleri fark etmek ve çözebilmek gerekir. Dil öğrenmek yapay zekanın da revaçta olduğu günümüzde, programlamanın çok küçük bir parçasıdır.

Amacınız nedir öncelikle? Oyun mu yapmak istiyorsunuz, web alanında mı ilerlemek istiyorsunuz, mobile mi yönelmek istiyorsunuz? Bunların hepsi için yol haritaları farklı. Alanınıza yönelip gerçek sorunlarla karşılaşmanız gerekiyor ki gelişesiniz.

Ayrıca unutmayın ki; çekici, çiviyi çok iyi kullanabilirsiniz ama bu bina dikebileceğiniz anlamına gelmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…