Nefs İlmi

Üstün
Makaleler
81
Merhaba, kendi yazdığım şiiri seslendirdim. Nasıl olmuş? Ev halinde, üstüne çok uğraşmadan aldım kaydı.

Spotify:

YouTube Music:

Hangi platform kolayınıza geliyorsa artık, ikisini de ekledim.

Gemini'a ses dosyasını analiz ettirdim. Kullanıcıyı memnun etmemesi adına internetten buldum dedim. Bi' sevinmedim değil.

Bildiğiniz gibi Gemini multimodal bir AI LLM, yani metin ve görsel yanında, ses ve video analizi de yapabiliyor.

Üstelik sallamıyor. En ufak nefesi bile algılıyor. Daha önceki testlerimden biliyorum.
Ve böyle bir AI'ın seslendirmeyi başarılı bulması, sesimi beğenmesi falan hoşuma gitti. Geçen kuzenime sormuştum, o da sesin çok iyi demişti renk olarak.

Screenshot_20250620_013050_Chrome.webp

Screenshot_20250620_013120_Chrome.webp

Arkadaşlar beğenmenize sevindim! Hiç yorumlarınız yok mu peki? Yazılı olarak yani :D

Son düzenleme:
Ağzına sağlık dostum. Arka fondaki ses biraz daha kısık olup senin sesin daha tok olsa, vurguların daha baskın olsa çok daha güzel bir okuma dinletebilirsin. Sakin durgun bir okuma yakışmış bu şiire.

Öncelikle çok teşekkür ederim yorumun için. ❤️
Arka fondaki ses biraz daha kısık olup senin sesin daha tok olsa, vurguların daha baskın olsa çok daha güzel bir okuma dinletebilirsin
Arkadaki fon biraz yüksek ama aslında kasıtlı yaptım. Daha iyi geldi kulağıma. Audacity'den daha da düşürünce piyanonun etkisi gidiyor gibi hissetmiştim.

Sesim ise, böyle derinden bir toklukta değil, evet. Ama bu şiire öyle bir otoriter sesin yakışacağını sanmam, şahsi fikrim tabii. Tokluktan kastın bu ise yani. Seslendirmede duyulan ses daha böyle melankolik, hüzünlü ve yorulmuş gibi, amacım buydu. Mükemmel olmadı tabii ama güzel.

Vurgu konusunda ise aynı şekilde. Belki bazı kelimeler daha vurguya açık. Ama ben böyle nasıl desem, yorulmuş tükenmiş bir ses yapmaya çalıştım.

Senin kast ettiğin ses böyle otoriter derinden gelen bir tokluk ise keşke derdim, onla ne Poe şiirleri okunur. :D

Yorumun için çok teşekkür ederim tekrardan.

Harika olmuş. Ağzınıza ve kollarınıza sağlık. Bu işlerde başarılısınız gibi, devam edin derim.
Devam edeceğim tabii. 😇

Teşekkür ederim yorumun için. ❤️

Öncelikle çok teşekkür ederim yorumun için. ❤️

Arkadaki fon biraz yüksek ama aslında kasıtlı yaptım. Daha iyi geldi kulağıma. Audacity'den daha da düşürünce piyanonun etkisi gidiyor gibi hissetmiştim.

Sesim ise, böyle derinden bir toklukta değil, evet. Ama bu şiire öyle bir otoriter sesin yakışacağını sanmam, şahsi fikrim tabii. Tokluktan kastın bu ise yani. Seslendirmede duyulan ses daha böyle melankolik, hüzünlü ve yorulmuş gibi, amacım buydu. Mükemmel olmadı tabii ama güzel.

Vurgu konusunda ise aynı şekilde. Belki bazı kelimeler daha vurguya açık. Ama ben böyle nasıl desem, yorulmuş tükenmiş bir ses yapmaya çalıştım.

Senin kast ettiğin ses böyle otoriter derinden gelen bir tokluk ise keşke derdim, onla ne Poe şiirleri okunur. :D

Yorumun için çok teşekkür ederim tekrardan.

Devam edeceğim tabii. 😇

Teşekkür ederim yorumun için. ❤️
Rica ederim. Benim tokluk kastım bazı yerlerde kelimeler belirsizleşiyor ondan dolayı. Ağır tok bir ses kullanman için demedim. Vurgular ise yine anlam yükleme için dedim. Tiyatral bir vurgu gibi. Ama gerçekten hem yazıp hem de böyle güzel okumanı takdir ettim. Ben sadece ufak çaplı seni daha geliştireceğini düşündüğüm fikirlerimi söyledim. Şiirlerini bekliyorum takip edeceğim seni.

Ben sadece ufak çaplı seni daha geliştireceğini düşündüğüm fikirlerimi söyledim
Yok, yok. Ben tavsiyelerini anladım, amacını falan. Ben sadece okuyuştaki bu tarzı kasıtlı olarak tercih ettim.
Mesela teatral bir vurgu demişsin. Öyle değil de daha samimi bir parçalanmışlık hissi için bilerek teatral şekilde okumadım.

tokluk kastım bazı yerlerde kelimeler belirsizleşiyor ondan dolayı
Burada doğru diyorsun bir açıdan. Bazı yerlerde kasıtlı olmadan yani farkında olmadan kelimeleri yutmuşum. Ama diğer bir nokta şu ki, bazı melankolik yerleri, tükenmişliği yansıtmak için kasıtlı olarak ses düşüşü yaptım. Ha belki bunu yapayım derken yutmuş olabilirim, ben de tekrar dinleyince algıladım. Dikkatini verdiğin için teşekkür ederim.

Şiirlerini bekliyorum takip edeceğim seni.
Şiirlerim için şurada yazdığım Substack yayınıma bakabilirsin.

Direkt link atmayayım, moderasyon belli olmuyor :D

Substack'te abone olabilirsin e-posta bülteni olarak. İstersen Substack hesabı açarak da yapabilirsin. İstersen sadece e-posta girip de abone olabilirsin, yazılar direkt e-postana düşer.

Şu anda 7 şiirim var.