API'yi Camera2 seçtim. Uygulamayı kapatıp açtım ama DNG seçeneği gelmedi. Ayrıca dosyaları sadece PNG, WebP ve JPEG olarak kaydedebiliyorum. PNG seçtim.

Samsung'un inadına geldik. Xiaomi en ucuz Redmi'ye bile RAW koyuyor, Samsung koysa ölmezmiş ya hatta A34'ün sensörü kötü degil, gayet de güzel.

Samsung'un inadına geldik. Xiaomi en ucuz Redmi'ye bile RAW koyuyor, Samsung koysa ölmezmiş ya hatta A34'ün sensörü kötü degil, gayet de güzel.
Daha üst segment cihaz sattıracaklar ya... Öyleyse ben Open Camera'yı kurcalamaya devam edeyim. En azından bir tık daha yüksek kaliteli fotoğraflar çekebilirim.

Daha üst segment cihaz sattıracaklar ya... Öyleyse ben Open Camera'yı kurcalamaya devam edeyim. En azından bir tık daha yüksek kaliteli fotoğraflar çekebilirim.

Önemli olan RAW çekmek ki Lightroom'da işleyebil. Google Camera portlarini denemek lazim ama Samsung'da calisiyor mu bilmem.

Önemli olan RAW çekmek ki Lightroom'da işleyebil. Google Camera portlarini denemek lazim ama Samsung'da calisiyor mu bilmem.
Araştıracağım. Ancak gündüz araştırırken cihazımın zaten RAW çekim desteğinin olmadığını öğrendim. Aşağıdaki Reddit gönderisindeki yönergeyi uyguladım ve RAW özelliğinin desteklenmediğini gördüm.

O uygulamada yazanı baz almazsak, şayet cihazın kendisinde böyle bir özellik varsa denemek isterim. Root yetkisi atmama gerek kalmadan halledebilirsem çok daha iyi olur hatta. Uyumlu Google Camera portlarına bakacağım.