Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

NervDesign

Çalışkan
Merhaba, 3 haftadır Kernel Power 41 (63) hatası alıyorum. Daha önce konu açmıştım, işlemci sıcaklığından olduğunu düşünüyordum ama değilmiş. Yeni bir kule tipi soğutucu aldım, işlemci 85 dereceyi geçmiyor fakat hata devam ediyor. Kabloları değiştirdim, sıcaklıklar normal, güç kablosunu değiştirdim, ekran kartı testi yaptım ve sürücülerini silip tekrar yükledim ama sorun çözülmedi. Artık denemediğim tek şey evi değiştirmek kaldı sanırım :). Daha önce bu problemi yaşayan ya da bilenler, çözümü nasıl buldunuz? Aslında biraz da evden şüpheleniyorum, kısa süreli kesintiler buna sebep olabilir mi? Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sorunum çözüldü. Sonradan araştırmak için girecek arkadaşlar varsa benim sorunum işlemci sıcaklığındaymış ama işlemcinin ısınma sebebi tam olarak işlemci fanı değil kasanın havayı dışarıya üfleyen fanının yetersiz kalmasıymış. Ben sorunu kasanın camını açarak çözdüm.
Sistemi aniden sizde kapatsanız o hatayı alırsınız.

Yaşadığınız problem nedir?

Kusura bakmayın hocam tam net açıklayamamışım. Oyun oynarken kendi kendine kapatıyor ekran gidiyor ses gelmeye devam ediyor fakat ekran kartında sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü 45 dakika civarı test yaptım birkaç defa herhangi bir kapanma olmadı.

Kartınız fazla ısınıyor, eğer oyun esnasında hotspot daha yukarı çıkıyorsa bu bir görüntü kesme sebebi, VRAM sıcaklıklarını da bilmiyoruz, onun fazla ısınması da görüntü kesme sebebi.

2. Sebep PSU, OCCT ile 15 dakika Power testi yapın sonuca göre değerlendirelim.