Kernel Power 41 (63) ve mavi ekran hataları

Utkan Tokgöz

Başarılı
Ekran kartı: ASUS Dual 6 GB RTX 2060.
İşlemci: AMD Ryzen 5 3600.
Anakart: ASUS B450M Dragon.
SSD: Samsung 970 EVO Plus 1 TB.
RAM: Corsair Vengeance 2x8 GB 3000 MHz.
Denediğim güç kaynağı: MSI MAG A650bn 650W.

Memtest86 testinden hiçbir sorun çıkmadı, SSD sağlığı 97 ama error Scan'de hiçbir şey çıkmadı. Farklı bir güç kaynağı ve farklı bir ekran kartıyla denedim yine de sorunum çözülmedi. Temiz kurulum yaptım, RAM'lerin yerini değiştim - düşük Frekansta denedim, BIOS'u resetledim ama düzelmedi hiçbir şekilde. OCCT ile güç kaynağını stres testine soktuğumda hiçbir kapanma yok ama oyunlarda kapanıyor. Sistem mavi ekran verip direkt kendini resetlediği için minidump dosyası oluşturmuyor, Olay Görüntüleyicisi'nden bakabiliyorum. Artık gerçekten bezdirdi bu sorun, yardım edebilirseniz sevinirim. Öncesinde S.T.A.L.K.E.R. 2 oynarken 1-2 saatte bir veriyordu ama bazen de girdiğim oyun fark etmeksizin her oyunda bu hatayı alıyorum. Bazen de hiç yapmıyor. @Recep Baltaş

Olay görüntüleyici XML:
Kod:
- <Event xmlns="[URL unfurl="true"]http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event[/URL]">

- <System>

<Provider Name="Microsoft-Windows-Kernel-Power" Guid="{331c3b3a-2005-44c2-ac5e-77220c37d6b4}" />

<EventID>41</EventID>

<Version>10</Version>

<Level>1</Level>

<Task>63</Task>

<Opcode>0</Opcode>

<Keywords>0x8000400000000002</Keywords>

<TimeCreated SystemTime="2024-12-08T11:37:02.4211472Z" />

<EventRecordID>3365</EventRecordID>

<Correlation />

<Execution ProcessID="4" ThreadID="8" />

<Channel>System</Channel>

<Computer>DESKTOP-4CJ373H</Computer>

<Security UserID="S-1-5-18" />

</System>

- <EventData>

<Data Name="BugcheckCode">340</Data>

<Data Name="BugcheckParameter1">0xffff9f8895bf3000</Data>

<Data Name="BugcheckParameter2">0x0</Data>

<Data Name="BugcheckParameter3">0x0</Data>

<Data Name="BugcheckParameter4">0x0</Data>

<Data Name="SleepInProgress">0</Data>

<Data Name="PowerButtonTimestamp">0</Data>

<Data Name="BootAppStatus">0</Data>

<Data Name="Checkpoint">0</Data>

<Data Name="ConnectedStandbyInProgress">false</Data>

<Data Name="SystemSleepTransitionsToOn">0</Data>

<Data Name="CsEntryScenarioInstanceId">0</Data>

<Data Name="BugcheckInfoFromEFI">true</Data>

<Data Name="CheckpointStatus">0</Data>

<Data Name="CsEntryScenarioInstanceIdV2">0</Data>

<Data Name="LongPowerButtonPressDetected">false</Data>

<Data Name="LidReliability">false</Data>

<Data Name="InputSuppressionState">0</Data>

<Data Name="PowerButtonSuppressionState">0</Data>

<Data Name="LidState">3</Data>

<Data Name="WHEABootErrorCount">0</Data>

</EventData>

</Event>

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam şöyle ki anakartımdaki SATA girişleri sorunlu, garantiye yollayıp geldikten bir süre sonra tekrar bozuldu. Ben de dolayısıyla M.2 SSD'ye geçiş yaptım.

Memtest'i birkaç gün önce format atmadan önce yaptım. 1 saat önce güç kaynağını komple söküp temizledim ve geri taktım, 1 saate yakındır Stalker 2 oynuyorum ve hala bilgisayar donup kendini resetlemedi. Garip gerçekten.

Ve sorun sanırım tekrar başladı.

Son düzenleme:
Güç kaynağını temizlemek bir şeyi değiştirmez zaten halihazırda farklı bir güç kaynağı ile deneme yaptığın için. Önerim hala geçerli. Bu sistemi SATA bir disk ile kullanmanı öneririm. Anakartın disk ile ilgili sorun yaratıyor olabilir ama bunu da kesinlemek için denemen lazım. O yüzden bunu en ucuz şekilde nasıl deneyeceksen öyle deneyip kontrol et. Sorun çözülüyorsa sistem için ya yeni anakart ya da yeni bir disk almanı önereceğim.

Yakın bir zamanda SATA disk ile deneyeceğim, pazardan bu yana sadece bir kere mavi ekran yedim çok gariptir ki. Yoksa günde 2-3 kere alıyordum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…