x1ZM1R

Çalışkan
Herkese selam. Bilgisayarımı yaklaşık 2 ay önce topladım. Son günlerde ekran aniden kapanıyor, kasa fanları maksimum hızda dönmeye başlıyor ve yalnızca güç düğmesine uzun basarak kapatabiliyorum. Sistem kendi kendine kapanmıyor. Olay Günlüğü'nde Kernel Power 41 hatası görünüyor.

Bu sorun, özellikle OCCT Power Test (işlemci + ekran kartı testi) sırasında 7–8 dakika içinde ortaya çıkıyor ve bazende 20dakika boyunca hiç cıkmıyor.Benzer şekilde bazı oyunlarda da oynarken ekran kapanıyor. Hatta dün Steam'de bir oyunu başlatırken ve masaüstünde Discord kullanırken aynı durum tekrar etti.Dün gece hatta bilgisayarı actım masaüstünde 30 saniye sonrada aynısı oldu.Ayrıca dün gece bios a girdim biosta bile ekran kapandı tekrar power tuşundan kapattım actım. Yayın sırasında da yaşandı, bu anların kliplerini alıp arkadaşla paylaşmıştım:

📎 Twitch Klip – Sorunun Görüntüsü

Ben bu sorunun %70 ihtimalle güç kaynağından, %30 ihtimalle ekran kartından kaynaklandığını düşünüyorum.
Ancak kafama takılan nokta şu: Yeni aldığım ve kaliteli olduğunu bildiğim bir PSU'nun (Corsair RM850X 80+ Gold) 1 ayda arıza yapmış olması bana çok olası gelmiyor. Yedek güç kaynağım olmadığı için test etme şansım da yok.Ayrıca bios en güncel ve win 11 en güncel ekran kartı driver en güzel hepsini 2 gün önce güncelledim.

Sistem:

• PSU: Corsair RM850X 5.1 3.1 80+ Gold
  • GPU: ASUS TUF GAMING RTX 5070 Ti

Son düzenleme:
Ben bu sorunu PBO ve Power down mode ayarları açık bırakarak çözdüm.
Farklı PSU ve ekran kartı denediğim halde sorun devam ediyordu.
Deneyim benim her şey default hiçbir ayarı kurcalamadım.Sadece ramleri 7200mhzye cekmiştim 4800den oda pc yi ilk topladıgımdan beri aynı.

Artı -1 Eksi
Merhaba. 9800X3D boşta 45-50 arası oyunlarda 70-80 arası.

Tipik bir sorunu ofisteki işlemcimle render sırasında alıyordum. Yine aynı sorunu AMD ekran kartımla yaşadım. UV OC ayalarıyla oynarken ekran kartım çöktüğünde ekran kararıyor ve kasanın bütün fanları bir anda %100'de dönmeye başlıyordu. DDU ile temiz ve daha eski sürümlerden kurulum dener misiniz?

Artı -1 Eksi
Farklı PSU ve ekran kartı denediğim halde sorun devam ediy

Farklı PSU ve ekran kartı denediğim halde sorun devam ediyordu.
PBO autoda Power down enable da autoda şuan. ikisinide enabled mi yapıyım deniyim?

Artı -1 Eksi
Malesef etkili olmadı.1 ay kadar calıstı suan yine başladı ve ekran kapanıyor kasadaki tüm fanlar son hız calışıyor ve power tuşuna basmadan kapanmıyor pc .Bir cözüm bulamadım.

Olay görüntüleyicisi kısmındanda resimleri buraya atıyorum.Bilen birisi yardımcı olursa sevinirim.Ben cözemedim.

https://hizliresim.com/j0sr55p

https://hizliresim.com/ob5wls1

Arkadaşlar konu güncel bir türlü cözemedim ddu ile ekran kartı driverı güncelledim pbo,power down enable yaptım hicbirisi işe yaramadı.

Tipik bir sorunu ofisteki işlemcimle render sırasında alıyordum. Yine aynı sorunu AMD ekran kartımla yaşadım. UV OC ayalarıyla oynarken ekran kartım çöktüğünde ekran kararıyor ve kasanın bütün fanları bir anda %100'de dönmeye başlıyordu. DDU ile temiz ve daha eski sürümlerden kurulum dener misiniz?
malesef buda işe yaramadı

Son düzenleme: