x1ZM1R

Çalışkan
Herkese selam. Bilgisayarımı yaklaşık 2 ay önce topladım. Son günlerde ekran aniden kapanıyor, kasa fanları maksimum hızda dönmeye başlıyor ve yalnızca güç düğmesine uzun basarak kapatabiliyorum. Sistem kendi kendine kapanmıyor. Olay Günlüğü'nde Kernel Power 41 hatası görünüyor.

Bu sorun, özellikle OCCT Power Test (işlemci + ekran kartı testi) sırasında 7–8 dakika içinde ortaya çıkıyor ve bazende 20dakika boyunca hiç cıkmıyor.Benzer şekilde bazı oyunlarda da oynarken ekran kapanıyor. Hatta dün Steam'de bir oyunu başlatırken ve masaüstünde Discord kullanırken aynı durum tekrar etti.Dün gece hatta bilgisayarı actım masaüstünde 30 saniye sonrada aynısı oldu.Ayrıca dün gece bios a girdim biosta bile ekran kapandı tekrar power tuşundan kapattım actım. Yayın sırasında da yaşandı, bu anların kliplerini alıp arkadaşla paylaşmıştım:

📎 Twitch Klip – Sorunun Görüntüsü

Ben bu sorunun %70 ihtimalle güç kaynağından, %30 ihtimalle ekran kartından kaynaklandığını düşünüyorum.
Ancak kafama takılan nokta şu: Yeni aldığım ve kaliteli olduğunu bildiğim bir PSU'nun (Corsair RM850X 80+ Gold) 1 ayda arıza yapmış olması bana çok olası gelmiyor. Yedek güç kaynağım olmadığı için test etme şansım da yok.Ayrıca bios en güncel ve win 11 en güncel ekran kartı driver en güzel hepsini 2 gün önce güncelledim.

Sistem:

• PSU: Corsair RM850X 5.1 3.1 80+ Gold
  • GPU: ASUS TUF GAMING RTX 5070 Ti

Son düzenleme: