musa32
Çalışkan
Bilgisayarım oyunlarda ekran kartı ful yükte çalışırken ses bozuluyor bir süre (30 sn - 1 dk ) gibi sonra donuyor ve sistem kendini resetliyor. Tüm parçaları fiyat uygunluğuna göre farklı yerlerden aldım, ( daha 3 haftalık) kendim topladım sistemi.
Sistem bileşenlerim
Ekran kartı sıcaklığı iki göstergeli ortalama ilki 50 derece diğeri ise 75 derece.
Bu sorun ful yükte iken oluyor. Hangi donannım arızalı anlayamadım. Bir de dün kasa camını çıkardım ful yükte 30 dk kadar oyun oynadım sistem reset atmadı. Daha fazla test edemedim işim vardı.
İşin garibi oyunda önce ses bozuluyor sonra kapanıyor olması. Bu hata emsallerini bulamadım. Yardımlarınızı bekliyorum.
Sistem bileşenlerim
- 7500F işlemci (stok fanlı)
- MSI B650 Gaming Plus anakart
- Crucial 2TB P3 Plus serisi M.2
- MSI MAG A750GL PCI-E5 750W Gold PSU
- (MSI MAG Forge 100M ATX kasa)
- G.Skill 32 GB Trident tz 5 Neo DDR5 6400 EXPO destekli
- 9070 XT ekran kartı
- Üçlü priz değişti
- Farklı odalar denendi
- Gereksiz ses kartları drıverları devre dışı bırakıldı.
- OCCT programı ile 20 şer dk lık testler yapıldı
- PSU'da herhangi bir kapanma söz konusu degil
- RAM testlerini tam yapamadım ama RAM'lerden olduğunu düşünmüyorum.
Ekran kartı sıcaklığı iki göstergeli ortalama ilki 50 derece diğeri ise 75 derece.
Bu sorun ful yükte iken oluyor. Hangi donannım arızalı anlayamadım. Bir de dün kasa camını çıkardım ful yükte 30 dk kadar oyun oynadım sistem reset atmadı. Daha fazla test edemedim işim vardı.
İşin garibi oyunda önce ses bozuluyor sonra kapanıyor olması. Bu hata emsallerini bulamadım. Yardımlarınızı bekliyorum.
Son düzenleyen: Moderatör: