Gece

Üstün
Ocak ayının sonlarına doğru, birkaç günlük araştırma sonrası Maya X'i tercih etmiştim. Fiyatları neredeyse aynıydı, shape ve tutuş olarak da pek farklı değiller zaten. Gel görelim ki Superlight 2 hakkındaki olumsuz yorumlar çok daha fazlaydı.

Maya X faremin 1 ayda orta tekerleği bozuldu pek kullanmamama rağmen. Her 3 kaydırmada bir, aşağı veya yukarı kaydırdıkça ters yönde bir hareket oluyor. Pili, günlük 3-4 saat kullanımda 1000 Hz'de 2-3 güne kadar dayanırken 2000 Hz'de günü ancak çıkarıyor. Sözde 8k desteği de var ama i7-13650HX işlemcide takılmalar oluyor. Web tabanlı, .html'den hallice ucuz Çinli yazılımı da cabası. LGHub da mükemmel değil belki ama bu kadar da değil.

Elbette alınan ürün karşısında alınan yorumların da hepsi kusursuz olamaz. Benim araştırdığım dönemde sorun yaşayanların çoğu küçük detaylardı. Fakat iki ürün arasında kalsam Lamzu Maya X kullanmayı ben de düşünürdüm. Aldığınız ürün problemli olabilir. İade talebi ya da değişim talebi oluşturun. Garantisi de henüz bitmediyse sorun çıkmayacaktır.

Ocak ayının sonlarına doğru, birkaç günlük araştırma sonrası Maya X'i tercih etmiştim. Fiyatları neredeyse aynıydı, shape ve tutuş olarak da pek farklı değiller zaten. Gel görelim ki Superlight 2 hakkındaki olumsuz yorumlar çok daha fazlaydı.

Maya X faremin 1 ayda orta tekerleği bozuldu pek kullanmamama rağmen. Her 3 kaydırmada bir, aşağı veya yukarı kaydırdıkça ters yönde bir hareket oluyor. Pili, günlük 3-4 saat kullanımda 1000 Hz'de 2-3 güne kadar dayanırken 2000 Hz'de günü ancak çıkarıyor. Sözde 8k desteği de var ama i7-13650HX işlemcide takılmalar oluyor. Web tabanlı, .html'den hallice ucuz Çinli yazılımı da cabası. LGHub da mükemmel değil belki ama bu kadar da değil.
Ikiside birbirine rakip fareler , evet Logitech sensör konusunda çok daha başarılı Pixarttan çünkü şarjı bariz daha iyi fakat Maya X'in ise malzeme kalitesi daha iyi. Sizin ürün sorunlu.

Bende Lamzu Thorn var 2 aydır kullanıyorum 1 kez low sens ile hareket yapayım derken yere attım, aşırı alçaktaki monitöre de 1 kez çarptı low sens nedeniyle ama sadece ufak bir çatlak oldu. Burada taraf tutmak gibi olmasın ama bence de sana gelen ürün hatalı olmuş olabilir.
Şarj sorunu bende de var. Yazılımda Sensör Setting, LP; özelliklerden, Ripple Control ve Angle Snapping; DPI Light Effect, Off olarak ayarlı. Zira sensör setting aşırı fark etmiyor. Bu ayarlar bende de 5 6 saat süren şarj süresini 4, 5 katına çıkarttı
Birde Logitech G Pro Superlight 2'si olan kuzenimde de yine low sens nedeniyle monitöre çarptı faresi ve hemen bataryası çıktı ve TR'de şuan şimdi yedek parçası veya yeni ürünü yokmuş o yüzden 2 ay beklemesini söylediler. O da "öyle saçmalık mı olur?!" diyip para iadesi isteyip WLmouse Beast X Max aldı

Dosya Ekleri

• Screenshot_4.webp
    Screenshot_4.webp
    17,7 KB · Görüntüleme: 77
Son düzenleme:
Ben bu fareyi 4.5 ay önce satın aldım ve gayet memnunum. Sizin bahsettiğiniz scroll sorunu da bende yok. Zaten farenin kronik bir scroll problemi de yok, size muhtemelen hatalı bir üretim denk gelmiş.

Bende pil ömrü 2000 Hz'de 2-3 güne kadar çıkıyordu. 1000 Hz'de ise 4-5 güne bile ulaşabiliyor. Üstelik ben pili her zaman %20'de şarj ediyorum, %0'a kadar kullanmıyorum. Ona rağmen bu kadar gidebiliyor.

Yazılım olarak da Lamzu'nun sitesinde indirilip kurulabilen Windows yazılımı mevcut. Aslında yine web yazılımı ile aynı Framework'ü kullanıyor fakat tamamen lokal olarak çalışıyor. Yani Online yazılım şart değil.

Elimde 2 tane Lamzu thorn var dönüşümlü kullandığım. Sadece ilk aldığım Thor'nu yalan yok birkaç defa düşürmüştüm sert şekilde scroll hatası aldım ama sorun benden kaynaklıydı, o yüzden bir şey diyemem ama gönderdiğimde tamir edildi. Onun dışında hâlâ sağlam taş gibi fare. Batarya olarak 4000Hz'de 2 günü çıkarıyordu ikisi de.

Son düzenleyen: Moderatör: