Wartz

Başarılı
Makaleler
5
Merhaba,

Bugün bu konu hakkında içimi dökmek istiyorum. 2024 yılının ocak ayında Nintendo Switch getirttim Almanya'dan. İlk başta güzeldi ta ki ben ASUS ROG Ally hakkında daha fazla bilgi edinene kadar. Abi konsol oyunların çoğunu taşınılabilir oynamak için en iyi konsol ve Nintendo Switch aldığıma resmen pişman etti. Tamam joy con özelliği olmayabilir ama çoğu konsolun oyunlarını açabiliyor. PS3, PS2, PS1, Xbox 360 ve diğer Nintendo konsollarının oyunlarını açabiliyor. Öğrendikten aylar sonra Nintendo Switch'ime bakmaya karar verdim ve pişmanlık resmen yüzüme vurdu. Abi hem grafikleri düşük hem başka işletim sistemi kuramıyorsun ya kurabiliyorsun da iyi performans vermiyor ne de AAA oyunlarını adam akıllı açabiliyor. Mesela Mortal Kombat 1'i oynamayı denedim, tek kelimeyle rezalet idi. Son diyeceklerim şunlar ASUS ROG Ally veya Steam Deck alın.

Ben de Steam Deck almayı düşünüyorum açıkçası. Nintendo Switch düşünmüştüm bir ara ama oyunları hem ülkede pahalı hem de beni çok içine çekmeyen oyunlar.
Hocam Steam Deck'de iyidir. ASUS ROG Ally'nin yapabildiği şeyleride yapabiliyor. Ama Nintendo Switch'ten uzak durun hocam. Başka sitelerde zaten bedava'ya indirebilirsiniz.

Merhaba,

Bugün bu konu hakkında içimi dökmek istiyorum. 2024 yılının ocak ayında Nintendo Switch getirttim Almanya'dan. İlk başta güzeldi ta ki ben ASUS ROG Ally hakkında daha fazla bilgi edinene kadar. Abi konsol oyunların çoğunu taşınılabilir oynamak için en iyi konsol ve Nintendo Switch aldığıma resmen pişman etti. Tamam joy con özelliği olmayabilir ama çoğu konsolun oyunlarını açabiliyor. PS3, PS2, PS1, Xbox 360 ve diğer Nintendo konsollarının oyunlarını açabiliyor. Öğrendikten aylar sonra Nintendo Switch'ime bakmaya karar verdim ve pişmanlık resmen yüzüme vurdu. Abi hem grafikleri düşük hem başka işletim sistemi kuramıyorsun ya kurabiliyorsun da iyi performans vermiyor ne de AAA oyunlarını adamakıllı açabiliyor. Mesela Mortal Kombat 1'i oynamayı denedim, tek kelimeyle rezalet idi. Son diyeceklerim şunlar ASUS ROG Ally veya Steam Deck alın.

Switch alırken bunları düşünmeniz lazımdı maalesef. Nintendo konsolları ve oyunları kendilerine has bir kitleye sahiptir. Bu kitlenin amacı "ben konsolda bunları yapayım, üst düzey grafikler göreyim." vb değil. O insanlar Nintendo'nun oyunlarını o halleriyle seviyorlar. Elbette Nintendo kötü oyun çıkarınca eleştiriyorlar ama sonuç olarak amaçları Switch üzerinden üst düzey grafiklere erişmek veya sistem değiştirmek değil. Nintendo oyunlarını ve o konsola çıkan diğer oyunları oynamak. Sadece bu.

Switch alırken bunları düşünmeniz lazımdı maalesef. Nintendo konsolları ve oyunları kendilerine has bir kitleye sahiptir. Bu kitlenin amacı "ben konsolda bunları yapayım, üst düzey grafikler göreyim." vb değil. O insanlar Nintendo'nun oyunlarını o halleriyle seviyorlar. Elbette Nintendo kötü oyun çıkarınca eleştiriyorlar ama sonuç olarak amaçları Switch üzerinden üst düzey grafiklere erişmek veya sistem değiştirmek değil. Nintendo oyunlarını ve o konsola çıkan diğer oyunları oynamak. Sadece bu.
Haklısınız ama ASUS ROG Ally hakkında fazla fikrim yoktu. O yüzden pas geçmiştim. Oyun konusuna gelirsek oradaki oyunları emulatör ile oynardım demeye çalışmıştım.