Kia Stonic 2021, 1.25 Cool, Benzin, Atmosferik için konuşuyorum. Kullanan varsa ya da tecrübeli biri varsa fikirlerini sunarsa memnun olurum. Araç 84 PS ve 1 tondan biraz fazlaydı yanlış hatırlamıyorsam. Çekişinde problem yaşar mıyım? Turboya nazaran masrafı daha az olur diye tahmin ediyorum. Ayrıca aman aman bir performansa ihtiyacım yok, çok hız yapan biri de değilim ama yokuşlarda da bayılsın istemiyorum.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 20 Ocak 2024
- Makaleler
- 20
Ben olsam bu fiyat bandında Skoda, Ford, Toyota gibi markalara bakardım. Kia o parayı hak eden bir marka değil diye düşünüyorum.
Aracı yakın bir tanıdığım satıyor. 39.000 km'de ve 0 hata mevcut. Tabiri caizse üstüne sinek bile konmamış, bizzat yakından inceledim. 800 lira bandında evet dediğiniz gibi bulabilirim fakat hatasız ve bu km'de olur mu bilemedim. Fiyatı 800 bu arada.Bu fiyat bandında ben olsam Skoda, Ford, Toyota gibi markalara bakardım. Kia o parayı hak eden bir marka değil diye düşünüyorum.
- Makaleler
- 20
Dediğiniz kadar düzgünse düşünülebilir elbette. Tabii istediğiniz özellikleri karşılar mı emin değilim.Aracı yakın bir tanıdığım satıyor. 39.000 km'de ve 0 hata mevcut. Tabiri caizse üstüne sinek bile konmamış, bizzat yakından inceledim. 800 lira bandında evet dediğiniz gibi bulabilirim fakat hatasız ve bu km'de olur mu bilemedim.
ULACAN
Uzman
Ben sizin yerinizde olsam almam 800k verip turbosuz araba almam zaten turbo fren balatası gibi 50 binde değişmiyor sorun çıkarmıyor. O kadar temiz bulamazsınız muhtemelen o paralara ama muhtemelen kuş serisi bu aracı geçer onlarda 1.6 82 beygir
Pcman80
Üstün
Charles Smith
Üstün
- Makaleler
- 3
Aracı yakın bir tanıdığım satıyor. 39.000 km'de ve 0 hata mevcut. Tabiri caizse üstüne sinek bile konmamış, bizzat yakından inceledim. 800 lira bandında evet dediğiniz gibi bulabilirim fakat hatasız ve bu km'de olur mu bilemedim. Fiyatı 800 bu arada.
Kia cok iyi arabadir. Sadece Turkiye'de tutulmuyor. Eger dediginiz gibi ise o fiyata o kondisyonda baska araba bulamazsiniz. Alin derim ben.
ULACAN
Uzman
Kia evet ülkemizde tutmuyorda 2024 deyiz ailesi ile binse araba can çekişecek tüketim de 8-9 litrelere çıkacak.Kia cok iyi arabadir. Sadece Turkiye'de tutulmuyor. Eger dediginiz gibi ise o fiyata o kondisyonda baska araba bulamazsiniz. Alin derim ben.
Charles Smith
Üstün
- Makaleler
- 3
Kia evet ülkemizde tutmuyorda 2024 deyiz ailesi ile binse araba can çekişecek tüketim de 8-9 litrelere çıkacak.
Neden can cekissin? 50 cc skuter mi bu? Yoksa 250w bisiklet mi?
1.0 Focusla bagaj full dolu 5 kisi toplam 4000 km uzun yol yaptik. Elmadag, Bolu gibi daglari tirmandik. Duz yolda gider gibi rahat rahat cikti her yeri.
1.25L bir motor, 85HP güç üretiyor. Atmosferik beslemeli bir motor, devirlenerek gücünü alıyor. D-CVVT sistemi var. Motor hakkında dilediğini sorabilirsin, her soruyu cevaplayabilirim. Bu aracın 1.4 100PS ve 1.0 100PS seçenekleri daha çok tercih edilir performans açısından.
Stonic'lerin 1.2'leri sanırım manuel geliyor, manuel için uygun bir motor bu. Yer yer rampalarda yakıt tüketimi artacak.
Atmosferik araç kullanmayı bilmek gerek, rampalara 2.500 RPM ile girersen tabi ki aracı bayarsın. 4200 gibi gireceksin en az ki rahat ve performanslı çıkasın.
Aracın yağını ve suyunu eksiltme yeter, benzini de koy bin. Kia her uzak doğu markası gibi en sorunsuz markalardan birisidir.Turboya nazaran masrafı daha az olur diye tahmin ediyorum.
Stonic'lerin 1.2'leri sanırım manuel geliyor, manuel için uygun bir motor bu. Yer yer rampalarda yakıt tüketimi artacak.
Atmosferik araç tam olarak kaç yaksın acaba, 5 litre mi? 8-9 litre gayet iyi bir rakam dediğiniz durumda.araba can çekişecek tüketim de 8-9 litrelere çıkacak.
Son düzenleme:
Yeni konular
-
-
-
-
-
İstanbul içi yurt dışı iPhone satan mağaza veya telefoncu önerisi
- İskenderBüyük
-
-