@Ethem Efe,
@Emir abi kurtulduğuna şükür ediyordu. Yaşamak için hep kötü bir yer olduğunu söyledi bana. Buna ek olarak ben de geldiğimde bu eksiklerini fazlasıyla gördüm. Şahsen yaşayacağım bir yer değil.
Emir'in o kadar nefret ettiğini bilmiyordum. E tabii ki kişiden kişiye değişebilecek bir şey, dediğiniz şeyler var mı, var?

Aslen bakarsak kendi isteğimle gelmedim zaten ben de, aile isteği ile getirilmiş bulundum. Genel aktivitelerim aynı olduğu için çok bir eksiğini hissetmedim ama.

Bir süredir düşünüyorum gerçi, geri dönmek istemiyorum değil bir bakıma işte ama ben dönmek istiyorum deyip dönemem maalesef.

Emir'in o kadar nefret ettiğini bilmiyordum. E tabii ki kişiden kişiye değişebilecek bir şey, dediğiniz şeyler var mı, var?

Nefret şöyle: Ulaşım yok, esnaflık yok, düzgün bir ev yok, eve internet bağlatmak yok vesaire vesaire.

Ha bunlar var ancak aylık 100 bin TL gideriniz olmasını göze alırsanız var.
Ulaşım için araba almak gerekiyor.
Ev için İngiliz sterlini üzerinden kira vermeniz gerekiyor.
Esnaflar tarafından soyulmamak için kaliteli bir yer bulmanız gerekiyor, ancak o da yok. Adanın geçim kaynağı öğrencileri soyma üzerine kurulu.
Eve internet mi bağlatacaksın? Sen daha iyi bilirsin @Ethem Efe, aylık 30 bin TL ödemen gerekir.

Daha bi' ton şey sayabilirim, gerçekten de oradan kurtulduğum için şükrediyorum.

Nefret şöyle: Ulaşım yok, esnaflık yok, düzgün bir ev yok, eve internet bağlatmak yok vesaire vesaire.

Ha bunlar var ancak aylık 100 bin TL gideriniz olmasını göze alırsanız var.
Ulaşım için araba almak gerekiyor.
Ev için İngiliz sterlini üzerinden kira vermeniz gerekiyor.
Esnaflar tarafından soyulmamak için kaliteli bir yer bulmanız gerekiyor, ancak o da yok. Adanın geçim kaynağı öğrencileri soyma üzerine kurulu.
Eve internet mi bağlatacaksın? Sen daha iyi bilirsin @Ethem Efe, aylık 30 bin TL ödemen gerekir.

Daha bi' ton şey sayabilirim, gerçekten de oradan kurtulduğum için şükrediyorum.
Anladım. Bizzat burada öğrenci sayılmadığım ve bunları yaşamadığım için bir şey diyemeyeceğim. Ama birkaç arkadaştan duymuştum, öğrenciler için zor olduğunu.

Biz güncel olarak 30/10 İnternete 3.100 TL ödüyoruz. 3+1 bir ev için 30.000 TL kira, oradan ev alışverişlerini falan hesapla işte.

Ekonomik olarak çok kötü olduğunu düşünmüyorum şahsen. Ha, tabii bizzat kendim maaşımı alıp yaşamadım ancak az çok merakımdan hesaplamıştım zamanında.

Ulaşım konusunda çok haklısın ama ya, gerçekten arabasız hiçbir yere gidilmiyor. En azından arabalar ucuz.

Arabalar ucuz ancak işçilik ve yedek parça? 100.000 TL'ye 10-15 yıllık arabayı alırsın evet, ancak onun tamiratına ve işçiliğine vereceğin para da en az 200.000 TL olacaktır. Araba nominal olarak ucuz ancak tamiratı pahalı olduğu için yine ucuza gelmiyor.

Market olarak Türkiye ile aynı fiyatlar ondan yana sıkıntı yok, hatta bazı ürünler daha ucuz oluyor ancak meyve sebze Türkiye'nin 3 katı neredeyse.

Ev kirası için uyguna tutmuşsunuz. Tanıdık vesaire aracılığıyla mı buldunuz? Öyle ise normal karşılarım değilse de şanslıymışsınız gerçekten. İnternet de dediğim gibi işte 100 Mbps internet almak istesen fiyatını biliyorsun zaten.

Esnaflar tamamen dolandırıcı çok nadir namuslu esnaf var, özellikle yemek sektöründe.

Sağlık sistemi yok mesela adada, hastaneye gittiğinde muayene olmak için saatlerce beklemen gerekiyor. Muayene sıran geldi mi de doktor ilgilenmez, öğleden sonra özel mauyenesine çağırır ve ücretli tedavi etmek ister.

Ada maalesef bu şekilde.

Tatil için? Mükemmel konumları var, tatil için gidilebilir ancak yaşam için öyle değil. Hiçbir sorun yaşamadığın sürece mükemmel yer ancak bir sorun yaşadığın anda görüyorsun adanın ne kadar zorlu bir yer olduğunu.

Arabalar ucuz ancak işçilik ve yedek parça? 100.000 TL'ye 10-15 yıllık arabayı alırsın evet, ancak onun tamiratına ve işçiliğine vereceğin para da en az 200.000 TL olacaktır. Araba nominal olarak ucuz ancak tamiratı pahalı olduğu için yine ucuza gelmiyor.

Market olarak Türkiye ile aynı fiyatlar ondan yana sıkıntı yok, hatta bazı ürünler daha ucuz oluyor ancak meyve sebze Türkiye'nin 3 katı neredeyse.

Ev kirası için uyguna tutmuşsunuz. Tanıdık vesaire aracılığıyla mı buldunuz? Öyle ise normal karşılarım değilse de şanslıymışsınız gerçekten. İnternet de dediğim gibi işte 100 Mbps internet almak istesen fiyatını biliyorsun zaten.

Esnaflar tamamen dolandırıcı çok nadir namuslu esnaf var, özellikle yemek sektöründe.

Sağlık sistemi yok mesela adada, hastaneye gittiğinde muayene olmak için saatlerce beklemen gerekiyor. Muayene sıran geldi mi de doktor ilgilenmez, öğleden sonra özel mauyenesine çağırır ve ücretli tedavi etmek ister.

Ada maalesef bu şekilde.

Tatil için? Mükemmel konumları var, tatil için gidilebilir ancak yaşam için öyle değil. Hiçbir sorun yaşamadığın sürece mükemmel yer ancak bir sorun yaşadığın anda görüyorsun adanın ne kadar zorlu bir yer olduğunu.
Tanıdık aracılığı ile almadık evi, söylediğim gibi. Şu ana kadar 3 ev değiştirdik, hepsi 29-32K aralığındaydı, sanırım biz şanslıydık biraz.

Araba konusunda haklısınız, biraz şansa dayalı, diğer türlü para harcamak gerekiyor.

Benim sağlık sorunlarını az çok biliyorsunuz. Kötü bir zamanıma denk geldim bir ara, tüm durumu anlatmama rağmen sıra vermişlerdi, 4-5 saat beklemiştim. En son sıra gelmeyince zar zor eve dönmüştüm, kendimce iyileştim. Sağlık sistemi gerçekten rezalet maalesef.

Ben şahsen esnaf konusunda bir problem yaşamadım. Yemek sektörü için konuşuyorum bunu bu arada.

Ama haklısınız genel olarak ya, buranın modernleşmesine daha uzun süre var gerçekten. Ama "yaşanılmaz" olduğunu da düşünmüyorum.