Ethem Efe

Üstün
Yer
KKTC | Gazimağusa
Belli bir sağlayıcı ile VPS server açtık. Arkadaş problemsiz oynayabiliyor, ben problemsiz oynuyordum (yine ping vardı ama oynanabilecek derecedeydi).
Ancak şu anda sunucuya girdiğimde her şey donmuş oluyor, 15–20 saniye sonra “connection reset” hatası verip oyundan atıyor. CMD üzerindenping -nkomutu ile IP adresini girip packet loss ve ping değerlerine baktım. %3 civarında packet loss ve 80–90 ms ping gösteriyor. Normal olarak exitlag isimli program ile routing yaparak çözmüştüm bu sorunu aslında. Ancak 3 gün deneme süresi olduğu için daha fazla devam ettiremedim.

Benim sorum: Bu sorunu nasıl çözebilirim? Sanırsam ISS’im düzgün routing yapmayı başaramadığı için bu problemleri yaşıyorum ancak emin değilim. Başka oyunlarda bu tarz problemler yaşamıyorum çok fazla. Sadece şu an Minecraft için.

ISS ile iletişime geçtim, Kuzey Kıbrıs’ta yaşadığım için adadan bağlanmak istenilen sunucu çok uzak dediler ama bahane gibi geldi. Sonuç olarak bağlandığım sunucu İstanbul menşeli. Ona bakarsak İstanbul sunucusu olan birçok oyun oynadım ve hepsi 25–40 ping arası veriyordu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Belli bir sağlayıcı ile VPS server açtık. Arkadaş problemsiz oynayabiliyor, ben problemsiz oynuyordum (yine ping vardı ama oynanabilecek derecedeydi).
Ancak şu anda sunucuya girdiğimde her şey donmuş oluyor, 15–20 saniye sonra “connection reset” hatası verip oyundan atıyor. CMD üzerindenping -nkomutu ile IP adresini girip packet loss ve ping değerlerine baktım. %3 civarında packet loss ve 80–90 ms ping gösteriyor. Normal olarak exitlag isimli program ile routing yaparak çözmüştüm bu sorunu aslında. Ancak 3 gün deneme süresi olduğu için daha fazla devam ettiremedim.

Benim sorum: Bu sorunu nasıl çözebilirim? Sanırsam ISS’im düzgün routing yapmayı başaramadığı için bu problemleri yaşıyorum ancak emin değilim. Başka oyunlarda bu tarz problemler yaşamıyorum çok fazla. Sadece şu an Minecraft için.

ISS ile iletişime geçtim, Kuzey Kıbrıs’ta yaşadığım için adadan bağlanmak istenilen sunucu çok uzak dediler ama bahane gibi geldi. Sonuç olarak bağlandığım sunucu İstanbul menşeli. Ona bakarsak İstanbul sunucusu olan birçok oyun oynadım ve hepsi 25–40 ping arası veriyordu.
Bu yüksek ping ve paket kaybı sorununu çözmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Bağlantı Hızını Kontrol Et:
- İnternet hızınızı test etmek için bir hız testi aracı kullanın (örneğin, speedtest.net). Hız yeterli mi?

2. Farklı Bir Cihazda Deneyin:
- Aynı ağı paylaşan başka bir cihazda (örneğin, başka bir telefon veya bilgisayar) ping testleri yaparak sorunun cihazınıza özgü olup olmadığını kontrol edin.

3. Modemi Yeniden Başlat:
- Modeminizi kapatıp açarak yeniden başlatmayı deneyin. Bu, geçici bağlantı sorunlarını düzeltebilir.

4. Kablosuz Bağlantıyı Kontrol Edin:
- Eğer Wi-Fi kullanıyorsanız, kablolu bağlantıya geçmeyi deneyin. Kablolu bağlantı genellikle daha stabil ve düşük ping sağlar.

5. DNS Ayarlarını Değiştirin:
- Bilgisayarınızın DNS ayarlarını Google DNS (8.8.8.8 ve 8.8.4.4) gibi alternatif bir DNS ile değiştirin.
- Bunun için:
- Denetim Masası > Ağa ve Paylaşıma Merkezi > Bağlantılar kısmında aktif bağlantıya sağ tıklayın > Özellikler > İnternet Protokolü Version 4 (TCP/IPv4) > Özellikler > 'Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan' seçeneği ile yukarıdaki DNS adreslerini girin.

6. Firewall ve Antivirus Ayarlarını Kontrol Edin:
- Windows Firewall veya antivirüs yazılımınızın Minecraft veya SSH bağlantınızı engelleyip engellemediğini kontrol edin. Gerekirse geçici olarak devre dışı bırakmayı deneyin.

7. QoS Ayarlarını Kontrol Edin:
- Modem ayarlarınıza girerek QoS (Quality of Service) ayarlarını kontrol edin. Eğer mevcutsa, Minecraft’a öncelik tanıyın.

8. Trace Route Testi:
- CMD üzerinden tracert IP_ADRESİ komutunu kullanarak, ping değerlerindeki kaybın nereden kaynaklandığını belirlemeye çalışın.

9. VPS Sağlayıcısıyla İletişime Geçin:
- Problemi anlatan bir e-posta veya destek talebi gönderin. Belki birkaç ayar veya sunucu tarafında bir optimizasyon yapabileceklerdir.

10. Alternatif Yöntemler Deneyin:
- Elde edilen sonuçlar neticesinde farklı bir VPN servisi veya Exitlag gibi optimizasyon araçlarını kullanmayı düşünebilirsiniz.

Bu adımları izleyerek sorununuzu çözmeye çalışın. Eğer hala devam ederse, hem ISS’nizle hem de VPS sağlayıcınızla daha detaylı iletişime geçmek iyi bir fikir olabilir.