Ethem Efe
Üstün
Belli bir sağlayıcı ile VPS server açtık. Arkadaş problemsiz oynayabiliyor, ben problemsiz oynuyordum (yine ping vardı ama oynanabilecek derecedeydi).
Ancak şu anda sunucuya girdiğimde her şey donmuş oluyor, 15–20 saniye sonra “connection reset” hatası verip oyundan atıyor. CMD üzerinden
Benim sorum: Bu sorunu nasıl çözebilirim? Sanırsam ISS’im düzgün routing yapmayı başaramadığı için bu problemleri yaşıyorum ancak emin değilim. Başka oyunlarda bu tarz problemler yaşamıyorum çok fazla. Sadece şu an Minecraft için.
ISS ile iletişime geçtim, Kuzey Kıbrıs’ta yaşadığım için adadan bağlanmak istenilen sunucu çok uzak dediler ama bahane gibi geldi. Sonuç olarak bağlandığım sunucu İstanbul menşeli. Ona bakarsak İstanbul sunucusu olan birçok oyun oynadım ve hepsi 25–40 ping arası veriyordu.
Ancak şu anda sunucuya girdiğimde her şey donmuş oluyor, 15–20 saniye sonra “connection reset” hatası verip oyundan atıyor. CMD üzerinden
ping -nkomutu ile IP adresini girip packet loss ve ping değerlerine baktım. %3 civarında packet loss ve 80–90 ms ping gösteriyor. Normal olarak exitlag isimli program ile routing yaparak çözmüştüm bu sorunu aslında. Ancak 3 gün deneme süresi olduğu için daha fazla devam ettiremedim.Benim sorum: Bu sorunu nasıl çözebilirim? Sanırsam ISS’im düzgün routing yapmayı başaramadığı için bu problemleri yaşıyorum ancak emin değilim. Başka oyunlarda bu tarz problemler yaşamıyorum çok fazla. Sadece şu an Minecraft için.
ISS ile iletişime geçtim, Kuzey Kıbrıs’ta yaşadığım için adadan bağlanmak istenilen sunucu çok uzak dediler ama bahane gibi geldi. Sonuç olarak bağlandığım sunucu İstanbul menşeli. Ona bakarsak İstanbul sunucusu olan birçok oyun oynadım ve hepsi 25–40 ping arası veriyordu.
Son düzenleyen: Moderatör: