PasPas

Becerikli
Arkadaşlar 3-4 ay öncesine kadar 13 kilo vermiştim ve YKS stresinden dolayı geri aldım verdiğim kiloları. Verdiğim kiloların da hepsi yağdan gitmişti. Kilo, gerçekten insanı çirkin gösterir mi?

Normal değil. Yağlıyım ve çirkin hissediyorum. Kilo versem adam akıllı sizce düzelir mi?
Ben kiloluyken bile kendimi çirkin bulmuyordum ve kız arkadaşlarım oluyordu. Bu aslında kendini sevmen ve özgüven ile alakalı durum. Spor yapmanı tavsiye ederim. Spor yaptıkça özgüvenin tazelenecektir. Yanına bir de sağlıklı beslendiğinde kendini huzurlu hissedeceksin.

Vucudun fazla kalorileri yag olarak depolama stratejisinin nasil olduguna bagli. Yani cirkin gostermesi olayi, depolama egiliminin vucudun hangi bolgelerinde digerlerine kiyasla daha yuksek olmasiyla alakali. Bu da genellikle genetigin belirledigi bir sey.

Yag hacimlidir, cok orantisiz bir sekilde bir bolgede yag depolarsaniz elbette iyi gozukmez. Ayrica gereksiz kilo bir tik yaslandirir da ister istemez. Yasi sallayarak veriyorum, 20 yasinda bir erkek icin 89 kilogram versiyonunuz bile normalin son sinirlarinda.

Kilo versem adam akıllı sizce düzelir mi?
Duzelir. Duzenli olarak yag yakmaniz lazim. Yeteri kadar bir sure (sureklilik saglanmak zorunda) kalori acigi vererek beslenmek + guzel bir antrenman sorunu cozer.

Vucudun fazla kalorileri yag olarak depolama stratejisinin nasil olduguna bagli. Yani cirkin gostermesi olayi, depolama egiliminin vucudun hangi bolgelerinde digerlerine kiyasla daha yuksek olmasiyla alakali. Bu da genellikle genetigin belirledigi bir sey.

Yag hacimlidir, cok orantisiz bir sekilde bir bolgede yag depolarsaniz elbette iyi gozukmez. Ayrica gereksiz kilo bir tik yaslandirir da ister istemez. Yasi sallayarak veriyorum, 20 yasinda bir erkek icin 89 kilogram versiyonunuz bile normalin son sinirlarinda.

Duzelir. Duzenli olarak yag yakmaniz lazim. Yeteri kadar bir sure (sureklilik saglanmak zorunda) kalori acigi vererek beslenmek + guzel bir antrenman sorunu cozer.
Yaptım zaten 12 kilo yağ verdim 2 ayda fakat o anda bir şey oldu süreklilik bozuldu. 11. Sınıfım yks moduna sokuldum zorla spor salonuna gitmeye devam etsem mi acaba.

Ve merak ettiğim adam akıllı bir kiloya ulaşınca en azından çirkin değilim diyebilir miyim?

Yaptım zaten 12 kilo yağ verdim 2 ayda fakat o anda bir şey oldu süreklilik bozuldu. 11. Sınıfım yks moduna sokuldum zorla spor salonuna gitmeye devam etsem mi acaba.
Gideceksen karar verip gitmelisin. Kendini zorlarsan bir süre sonra bırakırsın. Karar verirsen bırakmazsın. Ayrıca senin yaşlarındayken belime kadar saçım vardı ancak şuan kelim. Buna rağmen kendimi gene çirkin bulmuyorum :) Kendini sevmenin yollarını bulmalısın. Kendine sürekli ben çirkinim diye baskılarsan özgüvensiz birisi olursun ve sosyalleşemezsin.

@PasPas kendini çirkin bulmanın sebebi kız arkadaşının olmaması felan mı?

Son düzenleme: