Detaylar
Kim cevapladı?Şuan mezun musunuz?Arkadaşlar 3-4 ay öncesine kadar 13 kilo vermiştim ve YKS stresinden dolayı geri aldım verdiğim kiloları. Verdiğim kiloların da hepsi yağdan gitmişti. Kilo, gerçekten insanı çirkin gösterir mi?
Neden öyle düşündün ki? İndexin normal. Ben eskiden 150 kiloydum şu an 90 kiloyum. 6 ayda verdim. Bir süre spor yaptım fakat şu an bıraktım.
Çok iyi vermişsiniz gerçekten. Ben de kilo vermeliyim de bir ara kalori takibi ve protein ağırlıklı beslenmeye çalıştım fakat, protein almak gerçekten çok zor. Bir sürü yiyorsun aldığın protein çok az, e yiyemiyorsun da tabii ki. Nasıl verdiniz acaba siz? Benim aklımdaki şu günde 1 saat yürüyüş ve kalori açığı.
cakiiiiiii3
Uzman
Yağlı olmak gercekten kötü. Hem kötü durur hem de yuz de vs. De yağ oluyor. En iyisi hafif kas yapmak fit olmak.Kral erkek adamsan ya kaslı olacaksın ya da kilolu olacaksın. Kilolu olacaksın dediğim de böyle obezite de değil. Hafif kilon olacak.
Spora başladığım ilk 2 ay boyunca tamamen kardiyo odaklı çalıştım. Günde 3-4 saat aralığında tempolu yürüyüş yapıyordum. Bu süreçte tuz ya da yağ hiçbir şekilde tüketmedim. Hatta 2 ayın sonunda ilk kez tuz kullandığımda mutluluktan gözlerimin dolduğunu hatırlıyorum. Tuzsuz yemek gerçekten büyük bir eziyet sadece karnım doysun diye yiyordum. Sadece kardiyo yaptığım için kas kaybı yaşadım ama sonrasında ağırlık antrenmanlarıyla toparladım. O dönemde 3 öğün beslendim. Her öğünde ortalama 100 gram protein, 100 gram karbonhidrat ve 100 gram lif aldım. Bu şekilde beslendiğinde zaten yaklaşık 5 saat tok kalıyorsun. Ekmek tüketmedim. Makarna olarak tam buğday makarna, pirinç olarak ise basmati pirinç tercih ettim. Bu ikisi uzun süre tok tutuyor. Tavuk göğsü pahalı olduğu için günde sadece bir öğünde tükettim. Diğer öğünlerde yeşil mercimek, nohut gibi bitkisel protein kaynaklarını tercih ettim. 6 aylık süreçte gerçekten çok mutluydum, dinçtim, dinamiktim. Spor yapınca zaten mutluluk hormonu salgılıyorsun. Bu durumda senin için bir artı.Çok iyi vermişsiniz gerçekten. Ben de kilo vermeliyim de bir ara kalori takibi ve protein ağırlıklı beslenmeye çalıştım fakat, protein almak gerçekten çok zor. Bir sürü yiyorsun aldığın protein çok az, e yiyemiyorsun da tabii ki. Nasıl verdiniz acaba siz? Benim aklımdaki şu günde 1 saat yürüyüş ve kalori açığı.
Spora başladığım ilk 2 ay boyunca tamamen kardiyo odaklı çalıştım. Günde 3-4 saat aralığında tempolu yürüyüş yapıyordum. Bu süreçte tuz ya da yağ hiçbir şekilde tüketmedim. Hatta 2 ayın sonunda ilk kez tuz kullandığımda mutluluktan gözlerimin dolduğunu hatırlıyorum. Tuzsuz yemek gerçekten büyük bir eziyet sadece karnım doysun diye yiyordum. Sadece kardiyo yaptığım için kas kaybı yaşadım ama sonrasında ağırlık antrenmanlarıyla toparladım. O dönemde 3 öğün beslendim. Her öğünde ortalama 100 gram protein, 100 gram karbonhidrat ve 100 gram lif aldım. Bu şekilde beslendiğinde zaten yaklaşık 5 saat tok kalıyorsun. Ekmek tüketmedim. Makarna olarak tam buğday makarna, pirinç olarak ise basmati pirinç tercih ettim. Bu ikisi uzun süre tok tutuyor. Tavuk göğsü pahalı olduğu için günde sadece bir öğünde tükettim. Diğer öğünlerde yeşil mercimek, nohut gibi bitkisel protein kaynaklarını tercih ettim. 6 aylık süreçte gerçekten çok mutluydum, dinçtim, dinamiktim. Spor yapınca zaten mutluluk hormonu salgılıyorsun. Bu durumda senin için bir artı.
3-4 saat çok değil mi? Günde on bin adım atın diyorlar bu da zaten günde bir saat ve gün içinde attıklarında hayli hayli oluyor zaten.