Demorlius

Üstün
Yer
Türkiye
Merhaba. Günlük yaklaşık 1700-2000 Kalori alıyorum. Sırasıyla örnek yediğim şeylerin listesi.

Sabah kahvaltısı:
1 Somon ekmek
Ekmek 10 dilim halindedir. Üstüne salça , peynir , salam koyuyorum ve yiyorum.
Zeytin , domates , salatalık yerim.
Bazen bu kahvaltıya patates kızartması eşlik eder.

Arada atıştırmalıklar:
1 Paket cips.
1 Paket gofret.
Nescafe kahve.
Dondurma.
10/1 Karpuz dilimleri.

Akşam yemeği:
Tavuk pilav. Bazen makarna. Et pilav ve türlü ev yemekleri.

16 Yaşındayım. 173cm boy ve 70 kiloyum. Göbek ve alt göbek kendini belli ediyor. Asıl amacım göbek ve alt göbeği yok etmek. Kalanlarda bir sıkıntı yok.

Yazın ailecek kahvaltımızı 12 , 1 , 2 gibi yapıyoruz bazen de 11 de. Tamamen değişiyor.

Bugün mekik çektim 30 defa. Bir de bacaklarımı kendi üzerime çekerek yaptığım yaptığım hareketi yaptım 40 defa. Dün 60 60 şeklinde yapmıştım ve bir hareket yapınca et kesilmiş gibi acıyor. Mekik çekmekte zorlanıyorum.

Bu sabah bir kase ton balık ve salata yedim. Sonra ailemin ısrarı ile 4 çıtır tavuk ve patates yedim. Ve az önce 1 kase dondurma yedim. Günde 3 suluk su içiyorum. Açlıktan başım ağrıya biliyor.

Yardımlarınızı ve önerilerini bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok yanlış bir diyet. Hangi diyette 1 somon ekmek yeniliyor?

Bir bizi yemediğin kalmış. Bu nasıl bir diyet programı. Günde 1000-1200 kalori üstüne çıkmaman lazım.
Bu yanlış. Ortalama bir erkeğin kilo vermesi için boy ve kiloya göre değişmekle 2000 kalori alması lazım. 1200 çok çok sağlıksız. Hormon dengeleri ve metabolizma çöküşe geçer. Yeme bozuklukları oluşur, kastan kaybeder, skinny fat olur ve yanında bolca deri sarkması.

Çok yanlış bir diyet. Hangi diyette 1 somon ekmek yeniliyor?

Bu yanlış. Ortalama bir erkeğin kilo vermesi için boy ve kiloya göre değişmekle 2000 kalori alması lazım. 1200 çok çok sağlıksız. Hormon dengeleri ve metabolizma çöküşe geçer. Yeme bozuklukları oluşur, kastan kaybeder, skinny fat olur ve yanında bolca deri sarkması.
Bir bizi yemediğin kalmış. Bu nasıl bir diyet programı. Günde 1000-1200 kalori üstüne çıkmaman lazım.
Hocam bu diyet değil. Diyetten önceki beslenmem.

''
Bugün mekik çektim 30 defa. Bir de bacaklarımı kendi üzerime çekerek yaptığım yaptığım hareketi yaptım 40 defa. Dün 60 60 şeklinde yapmıştım ve bir hareket yapınca et kesilmiş gibi acıyor. Mekik çekmekte zorlanıyorum.

Bu sabah bir kase ton balık ve salata yedim. Sonra ailemin ısrarı ile 4 çıtır tavuk ve patates yedim. Ve az önce 1 kase dondurma yedim. Günde 3 suluk su içiyorum. Açlıktan başım ağrıya biliyor.

Yardımlarınızı ve önerilerini bekliyorum.''

Bu kısım diyete başladığım kısım.

Hocam bu diyet değil. Diyetten önceki beslenmem.

''

Yardımlarınızı ve önerilerini bekliyorum.''

Bu kısım diyete başladığım kısım.
Diyetisyene danışmanı tavsiye ederim. Eğer para vermek istemiyorsan vücut ölçülerini (boy, kilo, bacak, kalça, bel) yaşını ve cinsiyetini ChatGPT'ye yaz, kilo verme odaklı bir diyet listesi istiyorum de, asla yemediğin ve yemeyi sevdiğin şeyleri belirt sana ona göre liste çıkarsın. Kilo vermek aç kalmakla ilgili değil sağlıklı yaşam tarzını benimsemenle alakalı.

Daha çok gençsiniz, çok fazla vücudunuza yüklenmeden 20'li yaşlarınıza kadar bence spor ve yeme düzeninize çok önem vermeyin ama vücudu salmayın da mesela arada yediğiniz atıştırmalıklardan sadece karpuz yemeye çalışın hele ki cipsten de uzak durun.
Vücudu salmayın ileride sarkabilir, yeterli disiplini elde ettikten sonra hem spor salonuna gidersiniz hem de diyet de yaparsınız.

Son düzenleme:
Bu nasıl 1700-2000 kalori ediyor? Mesela 2-3 hafta önce kilonu hatırlıyor musun? Şu beslenme stiline rağmen 2-3 hafta önce de 70 kilo filandıysa spor yapsan yeterli. Yaptığın spor az çünkü. Sabah - akşam yürüyüş yapabilirsin. Zamanla vücut ağırlığınla yaptığın egzersizleri de arttırmaya çalış.

Daha çok gençsiniz, çok fazla vücudunuza yüklenmeden 20'li yaşlarınıza kadar bence spor ve yeme düzeninize çok önem vermeyin ama vücudu salmayın da mesela arada yediğiniz atıştırmalıklardan sadece karpuz yemeye çalışın hele ki cipsten de uzak durun.
Vücudu salamayın ileride sarkabilir, yeterli disiplini elde ettikten sonra hem spor salonuna gidersiniz hem de diyet de yaparsınız.
Spor salonuna gidemem yaşadığım yere uzak. Evde hareketler ile halletmeye çalışırım. Bol bol yürürüm.
Bu nasıl 1700-2000 kalori ediyor? Mesela 2-3 hafta önce kilonu hatırlıyor musun? Şu beslenme stiline rağmen 2-3 hafta önce de 70 kilo filandıysa spor yapsan yeterli. Yaptığın spor az çünkü. Sabah - akşam yürüyüş yapabilirsin. Zamanla vücut ağırlığınla yaptığın egzersizleri de arttırmaya çalış.
3 Hafta önce 69-70 di. Diyete tam bugün başladım ton balıklı salata , çıtır tavuk ve dondurma yedim. Yarıdan itibaren sadece sebzeler ve protein ile besleniceğim. Okuyan arkadaşlar ilk önceki yemek rütinimi diyet sanmış halbuki o kadar açıklayıcı yazdım.

16 yaşındayım. 173cm boy ve 70 kiloyum. Göbek ve alt göbek kendini belli ediyor. Asıl amacım göbek ve alt göbeği yok etmek. Kalanlarda bir sıkıntı yok.

Bu sporla gider. Boyuna gore kilon normal su an kilo vermeye calistimi kas yakip skinny fat olmaktan baska bir ise yaramaz. Saglikli beslenme + spor.

Son düzenleme: