Ne alaka? Ilacla mi kilo veriliyor? Yanlış bilgi verme. Kilo icin gerekli seyi diyetisyen belirler ilac kullanmayi ilk defa duyuyorum. Sanirim şeker hastalari icin uygulanabilir o.
Aynı ürünü konuşuyorsak ishal yapan bir tür ilaç, doğal yöntemler varken tavsiye etmiyorum.

Bütçe sorunun varsa yediklerine dikkat edip dâhâ hareketli yaşa, yavaştan da egzersiz yaptın mı tamam.
Bol su tüket, şeker ve hamur işlerinden uzaklaş, kaliteli besinler tüket. Poğaçadır, simittir, tatlıdır, şekerli aromalı kahve çeşitleri vs uzak dur bu tür gıdalardan.

Zayıflama ilacı mi?
Onlarin bağımlılık yaptığını da biliyorsunuz umarım.
Bırakınca ne olduğunu vs.
Aynı ürünü konuşuyorsak ishal yapan bir tür ilaç, doğal yöntemler varken tavsiye etmiyorum.

Bütçe sorunun varsa yediklerine dikkat edip dâhâ hareketli yaşa, yavaştan da egzersiz yaptın mı tamam.
Bol su tüket, şeker ve hamur işlerinden uzaklaş, kaliteli besinler tüket. Poğaçadır, simittir, tatlıdır, şekerli aromalı kahve çeşitleri vs uzak dur bu tür gıdalardan.
Anladığım kadarıyla @xenk2626 "kendi kendine kilo verme işleri sağlık sorunlarına yol açabilir" mesajına karşı "ilaç kullanmazsa hiçbir şey olmaz" yani ilaç kullanmazsa hiçbir sağlık sorunu yaşamaz anlamında demiş.

Siz sanırım "hiçbir şey olmaz" kısmını ilaç kullanmazsa hiçbir şey olmaz yani ilaçsız kilo veremez olarak anlamışsınız, açıklayasım geldi. :D

Anladığım kadarıyla @xenk2626 "kendi kendine kilo verme işleri sağlık sorunlarına yol açabilir" mesajına karşı "ilaç kullanmazsa hiçbir şey olmaz" yani ilaç kullanmazsa hiçbir sağlık sorunu yaşamaz anlamında demiş.

Siz sanırım "hiçbir şey olmaz" kısmını ilaç kullanmazsa hiçbir şey olmaz yani ilaçsız kilo veremez olarak anlamışsınız, açıklayasım geldi. :D

Teşekkürler anlatamadım.

Spor salonuna yazıl, düzenli git, verilen hareket ve beslenme programına uy. Yağlar gider, kas kazanırsın, duruşun vs. değişir. Uykunu 7 saat civar tut bu arada. 10 ayda 106 kilodan 78 kiloya düştüm. Boyum 187 cm yaşım 40 üzeri. Karın yağı özellikle o sarkan kısım en sonu ve en zoru. İlk aylarda ağırlık ve kardiyo, sonraları kardiyoyu azaltıp kasa ağırlık, en sonlarda ağırlık, karın sıkılaştırma ve biraz kardiyo içeren sürece girersin. 7 saat civarı uyku kas için karın içinse mutfak mutfak mutfak. Sadece yağlı değil, gereksiz tüketilen şeker ve karbonhidrat da o göbekte yer edinir. Günlük tüketmen gereken protein, karbonhidrat, yağ ve şekeri birkaç kilo verince güncelle. Bu beslenme düzeninde vitamin ve mineralleri eksik etme. Yoksa birkaç ay içinde kan değerlerinde dibi görürsün. Haftanın 6 günü spor salonuna giderek yapabildim bunları. Emek olmadan verilenler geri gider.
Gemini veya ChatGPT'den fikir ve destek alabilirsin beslenme listeni şekillendirirken.

İstediğiniz kiloya düşünce spor ve rejim artı vs ye son mu verdiniz?
Yoksa devam mı ettiniz?

Herkes yapılması gereken şeyleri yazmış, ben yapılmaması gerekeni yazayım. Su orucuna girme, ölüm orucu gibi şeylerden uzak dur, ani kilo kaybı depresyon, kronik bağırsak sorunları, deri çatlakları gibi zımbırtılara sebep verebiliyor, kalori azaltırsın, daha çok spor yaparsın. Sakın asgari düzeydeki ihtiyacını karşılamamazlık etme.

İstediğiniz kiloya düşünce spor ve rejim artı vs ye son mu verdiniz?
Yoksa devam mı ettiniz?

Devam ediyorum. Haftanın 5 gününe indirdim yeni. Sıralama push, pull, legs ve Core şeklinde çalışıyorum. Ciddi ağırlıklara gelincen haftada 1 gün dinlenme yetmiyordu toparlanma için. Küçük bir ilçede yaşıyorum. Yapacak bir şey yok, aktivite olarak en güzel ve sağlıklı seçenek olduğundan devam ediyorum. Şimdiki aklım olsa 10-15 yıl önce başlardım. Hayat kalitem, uyku kalitem, cilt problemlerim, reflü, bağışıklık sistemi, uyku kalitesi ve hormon dengesine bağlı mental sağlık vs. her şeyin kalitesi arttı hayatımda. 4 ayda bir dahiliyeye gidip tam teşekküllü kan tahlili ile değerleri takip ediyorum. Ki bunu şiddetle tavsiye ederim.

Yeme. Spor falan hikaye. En kral sporu da yapsan yine yersen kilo vermezsin. Yemeyeceksin, az yiyeceksin. Normalde 1 tabakla doyuyorsan yarım tabak ye. Ağzında o aseton kokusu çıkmıyorsa yağ yakılmıyor demektir.
Spora gitmeni tabii öneririm. Vücudun güzel görünmeye başlar ancak yemeye devam edersen hiçbir işe yaramaz.
Hocam nasıl yani? Spor salonu gereksiz mi yani? Günlük yürüyüşle hallolur mu?

Hocam nasıl yani? Spor salonu gereksiz mi yani? Günlük yürüyüşle hallolur mu?

En baba sporu yapsan da maksimum 500 kalori yakacaksın. Yemek yemeye devam eden biri spor sonrası o 500 kaloriyi fazlasıyla alır. Günlük tempolu 40 dk yürüyüş 200-300 kalori yakar. Günlük 500-600 kalori açıkta bırakmak bu kalori açığını 1000e yaklaştırır. Bu da haftalık ortalama 500gr ile 1kg arasında kilo kaybına neden olur. Tabii açlık hafif bir travma nedeni olduğu için ve travma kaşektin adı verilen(tnfa) maddeyi sentezlettiği için kilo vermede çok etkili. Başlangıçta vücut glukagon sentezine bağlı olaeak insülin direnci geliştirecek. Açlık ilk hafta çok aşırı olacak. 1 hafta sonrasında insülin direnci kırılaxağı için açlık azalacak. Aynı zamanda travma olduğu için vücutta katekolamin maddelerin artışına bağlı ödem tutacak. İlk hafta buna bağlı hem açlık hem tartıda artışa neden olacak. Sonraki hafta ise ödem atılacak ve bir anda kilo kaybı olarak geri dönüş yapacak.
Bu dediklerimin hepsi normal süreç. Vücudun travmaya endokrin yanıtı. Bu süreci kırmadan devam ettirirsen kilo kaybı kaçınılmaz olur.
Pek tabii vücutta salgılanan steroit nedeniyle protein sindirimi de yapacak. Kas kaybı olmaması için protein alımı artırılırken yağ ve karbonhidrat alımı da dengelenmeli. (demek istediğim 0 karbonhidrat ve 0 yağ olmaz. Azaltılması gerekli sadece.) Ben protein tozu asla önermiyorum. Bunu da belirteyim.

Kısaca evet spor salonuna gitmeden çok yemeyi kesme ve yürüyüş ile kilo verilir. Hatalı olduğum yer varsa arkadaşlar düzeltmekte çekinmesin. Birlikte öğrenmiş oluruz.(Tıbbi öneri değildir. Kendinizde Sorun görüyorsanız doktora görününüz)

Son düzenleme:
En baba sporu yapsan da maksimum 500 kalori yakacaksın. Yemek yemeye devam eden biri spor sonrası o 500 kaloriyi fazlasıyla alır. Günlük tempolu 40 dk yürüyüş 200-300 kalori yakar. Günlük 500-600 kalori açıkta bırakmak bu kalori açığını 1000e yaklaştırır. Bu da haftalık ortalama 500gr ile 1kg arasında kilo kaybına neden olur? Tabii açlık hafif bir travma nedeni olduğu için ve travma kaşektin adı verilen(tnfa) maddeyi sentezlettiği için kilo vermede çok etkili. Başlangıçta vücut glukagon sentezine bağlı olaeak insülin direnci geliştirecek. Açlık ilk hafta çok aşırı olacak. 1 hafta sonrasında insülin direnci kırılaxağı için açlık azalacak. Aynı zamanda travma olduğu için vücutta katekolamin maddelerin artışına bağlı ödem tutacak. İlk hafta buna bağlı hem açlık hem tartıda artışa neden olacak. Sonraki hafta ise ödem atılacak ve bir anda kilo kaybı olarak geri dönüş yapacak.
Bu dediklerimin hepsi normal süreç. Vücudun travmaya endokrin yanıtı. Bu süreci kırmadan devam ettirirsen kilo kaybı kaçınılmaz olur.
Pek tabii vücutta salgılanan steroit nedeniyle protein sindirimi de yapacak. Kas kaybı olmaması için protein alımı artırılırken yağ ve karbonhidrat alımı da dengelenmeli. (demek istediğim 0 karbonhidrat ve 0 yağ olmaz. Azaltılması gerekli sadece.) Ben protein tozu asla önermiyorum. Bunu da belirteyim.

Kısaca evet spor salonuna gitmeden çok yemeyi kesme ve yürüyüş ile kilo verilir. Hatalı olduğum yer varsa arkadaşlar düzeltmekte çekinmesin. Birlikte öğrenmiş oluruz.

Benim de kilom belli zamanda duraksayıp birden iniveriyor.