Kimse beni olduğum gibi kabul etmiyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan lokomotifci_muhsin
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 23
  • Görüntüleme Görüntüleme 454
Eyvallah abi. Ben zaten istediğim tecrübesi olan birinden laf dinlemek. Bu lavuklar 14 yaşında değilde 24 yaşında gibi davranıyor. Hepte iyi babacan biri gibi davrandığım içinde bu tarz olaylar başıma geliyor. Bilmiyorum vallahi yaşıtlarım zaten anlamıyor beni bu anlamda. Anlatsam bile çoğu ya yorumsuz kalıyor yada 2-3 yalandan konuşuyor. Hayır olsun bakalım. Tekrardan değerli vaktini ayırdığın için teşekkürler iyi sosyaller.
Kanka belki olduğun yaş sana çok büyük geliyordur ama emin ol, 13-14 yaşları en çok hata yapılan, en toy olduğun zamanlar. O yüzden hayatım bitti diye düşünme, ben de senin yaşındayken aynı triplerdeydim. Yukarıda arkadaşın dediği gibi, nasihatler bir kulağından girip ötekinden çıkmasın. Ha, biz söyledik diye söylediğimiz şeyler yüzde yüz doğru olacak diye bir şey yok. Biz sana nasihatımızı veririz, tecrübelerimizi paylaşırız; sen de kendi kafanda tartarsın. Mantıklı geliyorsa, verdiğimiz tavsiyelere uyarsın.

Yasitmisiz. Hatta yas olarak senden kucugum. Surada kalan bir sene. Eger kendini bos, asiri sikilmis hissediyorsan ders calis. Yok, nefret ediyorum dersten falan diyorsan kendine iyi bir hobi bul. Mesela dovus sporlari. Mangalar da olur. Ben boks sevgimi Hajime no ippo dan kazandim. Konusma sinavinda vb. aklimda olan boks ile alakali bir yazi yazdim, hocaya bu bilgileri aklimdan yazdim dediginde sasirip kalmisti. Iste o yuzden iyiki okumusum diyorum. Daha yazacagim seyler var ama zamanim kisitli. O yuzden iyi gunler sana.

Kanka belki olduğun yaş sana çok büyük geliyordur ama emin ol, 13-14 yaşları en çok hata yapılan, en toy olduğun zamanlar. O yüzden hayatım bitti diye düşünme, ben de senin yaşındayken aynı triplerdeydim. Yukarıda arkadaşın dediği gibi, nasihatler bir kulağından girip ötekinden çıkmasın. Ha, biz söyledik diye söylediğimiz şeyler yüzde yüz doğru olacak diye bir şey yok. Biz sana nasihatımızı veririz, tecrübelerimizi paylaşırız; sen de kendi kafanda tartarsın. Mantıklı geliyorsa, verdiğimiz tavsiyelere uyarsın.

Eyvallah abi. Şimdikilerin hepsinin gözü açık özellikle kızlar. Birinci dereceden gördüm ve harbiden ben bu kızların 14 yaşında olabileceğine inanmıyorum. Kendilerinden yaşça büyükler ile sevgili olabilmek sigara, esrar alkol vb. Cidden gördüğüm şeyler sonrası harbiden birkaç hafta algılayamadım. Daha belki saysam neler anlatırım da forum ortamında sıkıntı çıkar gerek yok. Verdiğiniz tavsiyeler için çok teşekkür ederim hepsini değerlendireceğim ve ciddiye alacağım. Umarım sene sonu iyi bir liseye girerim de yeni temiz bir sayfa açarım.

Teşekkürler amaç arkadaş yolu bulsun ama @Paper.C'nin de dediği gibi, bir kulaktan girer diğer kulaktan çıkar. Bazı şeyleri anlayana kadar deneyimlemek gerekiyor.

Haklısınızdır abi bir şey diyemem. Benim de temennim bu sene iyi bir liseye girebilmek. Okuduğum okul yüzünden ortalama puanım çok kötü çevredeki hiçbir liseye bu puanla giremiyorum. O yüzden tek şansım LGS'de iyi bir lise kazanabilmek. Tekrardan iyi geceler iyi akşamlar.

Bunları yaparak senden yaşça büyük birinin sorumluluklarını elde etmiş olmuyorsun dostum. Öyle yazıyorsun ki madende 12 saat mesai yapmışsın gibi geliyor insana. Fakat sıfır alay, helal olsun üşenme. Ev işlerinde ailene yardımcı olman süper, kendi başının çaresine bak.

Kral zaten öyle bir iddam yoktu. Burada senin mesajı o ara görmemiştim şimdi gördüm ama çok güzel yazı yazdığın içinde cevaplamazsam ayıp olur dedim. Ben her gün bunları yapmamın haricinde yazın zaten tatil yapmıyorum. Yapsam bile 3-5 günden öte değil. 3 senedir her yaz memlekete gidip çalışıyorum iş yapıyorum. Ayrıca yaptığım işlerin bitmesi her gün en az bak "En az" 10-11 saat sürüyor. Arada sadece bir 15-20 dk dinlenme molası veriyoruz. Zaten demek istediğim burada kendi yaşıtlarım evde analari oğlum şu tabaklari masaya koyar misin deyince "Ya moruk çok üzerime geliyorsun ya ihtiyar anlarsın ya derdim var" falan muhabbeti yaparken ben her gün düzenli iş yapıyorum "Tatilde bile" mesela bu kasım tatilinde bir gün bile evde oturamadim. Rize'de elektrikcide 1 haftada olsa iş yaptım.

Olayın ortaokulda geçtiğini duyunca konudan bayağı soğudum onu söyleyeyim. O yaşta kafana taktığın şeylere bak be kankam.
Ama seni sevdim, işim gücümde yok biraz "eğer ben şimdi liseye geçsem ne yapardım" diye düşünüp yazacağım.

Ortaokul deyince sizin aklınıza öyle geliyor reis. Bende öyle hayal ederdim. Yani açıkçası daha küçükken ortaokulun sadece eğlence mekani olacağı gırgır şamatadan öte bir şey olmiyacağını düşünüyordum. Ama yanılmışım. 4 senelik ortaokul kariyerinde görüp görebileceğim çoğu bu yaştaki insanlar için oldukça "Uygunsuz" olay bile gördüm. Bizzatta gözlerim ile kaç defa şahit oldum. Şu anda bunları forum ortamında anlatamıyorum ki bence bunlar yasalar olarak da suç. Neyse bu konuya çok değinmiyorum.

Hemen ardından o erkek grubuyla ne olursa olsun barışıyorsun. Dışarıya çağır zurna vesaire ısmarla, PS kafe falan gidin. " pişman oldum" de. Eğer elinden tutmazlarsa yazık olsun, erkek demesinler kendilerine. Ben liseye gittiğimde ortaokuldaki arkadaş grubum dağılmıştı çok ceremesini çektim. Ancak unutma ağzına bağlı olarak bu dezavantajı sıfıra indirebilirsin.

2 tanesi adammış sadece. Son 1 ayda tecrübe ettim öğrendim. Diğerlerine yoluda verdik zaten.

Spor salonuna yazıl. Sana deseler ki spor salonuna gitmeyeceksin ama o kızla sevgili olup o erkek grubuyla ölümüne kanka olacaksın, sen spor salonunu seçeceksin. Güray Aydın, Ağır Sağlam, Savaş Cebeci gibi insanları izleyerek başla. Fitness hakkında mutlaka bilgi edinmelisin. Kız kanadında köpek gibi işe yaramasını geçtim kimse seni zorbalayamaz.

4- Lise 9, 10, 11 sınıflarında resmen çöp gibi giyinen birisi olarak söylüyorum ki mutlaka git güzel kombinler çıkart. Gideceğin lise kıyafet konusunda ne kadar serbest davranır bilemeyeceğim ama sadece o açıdan düşünme. Lisede bir kızla tanıştın dışarıda ne giyeceksin mesela? Şu an ne giydiğini bilmiyorum gerçi ama ortaokul olduğunu düşünürsek baskılı çocukça kıyafetler giydiğini tahmin ediyorum. Zara, Bershka, Pull&Bear gibi siteleri incele.

Bu verdiğin tavsiyeleri net şekilde ciddiye alacağım. Bunlar için ayrıca teşekkür ederim. Attığın kıyafetler iyi hoş kralım ama ailem maalesef maddi olumsuzluklarla boğuşuyor. Zaten onlara karşı yük gibi hissederken bir de bunları onlara aldıramam. Benzerlerini pazardan bulmaya çalışacağım maalesef. Bende isterdim orijinal marka giyinelim ancak para yok. Cepte 3 kuruş olmayınca Cumartesi pazarında tezgahları yoklamaya muhtaç kalıyorsun.

Kafan iyi mi senin kanka? Bu kadar simp olmasanıza olm?

Bende düşünüyorum çok defa. Zaten özgüveni olmayan bir kişiyim karakterstik olarak da zaten güçsüz bir yapım var. Hep duygusalim. Bir de o kız ile resmen güçsüzleştim. Normalde çok olay yaşadımki üstüme çok ciddi iftiralar atıldı birkaç defa gerçekten ciddi yaralanma risklerini atlattım. Onlarda hiç bu kadar düşmemişken şimdi yaşadığım en ufak bir kavga bile benim zaten güçsüzleşmiş bozuk mentalime sadece daha fazla bozmaya yetiyor. Ondan dolayı da ölümü görüp sıtmaya razı olma muhabbetine dönüyor iş.

Sen fikri kapmışsındır. Başka bir şey sormak istersen buradayım.

Tavsiyelerin için teşekkürler. Şu son 1 aydır birazcık daha düzene girdim. Hafiften bir dini ön plana atıp muhafazakarlaştım. Çevre ile de olan sosyalliği azalttım sadece 2 arkadaşım var onlarla da maksimum ayda 1 bulunuyorum oda yeterli oluyor. Zaten derslerden sosyal hayata zaman bulmakta mümkün değil de oda ayrı bir konu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Geri
Yukarı Alt