Kimse beni olduğum gibi kabul etmiyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan lokomotifci_muhsin
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 23
  • Görüntüleme Görüntüleme 454
Çevreye ne bakıyorsunuz siz? çevre on numaramı? ayrıca kııza yazıp, kendini affettirme gibi bir rezilliğe asla girme. Benimde senin olayına benzer yaşadığım bir vukaat var, 2 kere reddedilmeme rağmen yüzsüz gibi kıza yazmıştım, allahtan 3. olmadan aklım başıma geldi yazmayı bıraktım.
Hocam kızın beni red ediceğini düşünmüyorum. Kızla aramız kötü olsa bile arayı çok açmadım. Yani halendaha onun yaşantısı hakkında az çok fikir sahibiyim. Ve kız geri dönsem beni geri çevirmek istemeyecektir. Onunda çevresindeki bazı arkadaşları ile problemli idi benide bu alanda çok iyi bir koz olarak oynatıyordu. Benim gibi her anlamda kullanabileceği bir kişiyi kolay kolay red etmez bu kız. Ayrıca ben onunla ilgili çok şey biliyorum (asla kimseye anlatmadım) sırf onunla aramizdaki bu samimiyet geçmişinden ötürü bile beni tekrar kabul edebileceğini ön görüyorum. Az çok kızında psikolojisini bildiğim için çıkarım yapmam kolay.

Ben kizin yerinde olsam "bu pencereden atla desem atlayacak isime yarar, istedigimi yaptiririm buna" diye dusunurum.
Hocam kızın bana bahşettiği itaatkar role o kadar çok büründüm ki yeni birileri ile normal bir şekilde kendimmiş gibi tanişamiyorum. O kızdan sonra etrafımdaki hiçbir kız ilgimi çekmemeye başladı ve onlarla normal sohbet etmek bile istemiyorum. Eski arkadaşlarım ise beni halen daha o kızın "Kölesi" olarak gördükleri için benimle konuşmak istemiyorlar ve benimle dalga geçiyorlar. Yani benim gözümden bakınca tek kurtuluş sanki o kıza bağımlı bir "Vasal" gibi yaşamak olarak gözüküyor.
Yasiniz kaç? Ona gore baska ortamlarda kizlarla tanismanizi onerecegim. Daha farkli kiz arkadaslar bulun. Dis ve ic gorunusunuze onem verin. Ingilizce klavye kullanmaktan nefsim kaydi. Pardon bunun icin.

Hocam kızın bana bahşettiği ittatkar role o kadar çok büründümki yeni birileri ile normal bir şekilde kendimmiş gibi tanişamiyorum. O kızdan sonra etrafımdaki hiçbir kız ilgimi çekmemeye başladı ve onlarla normal sohbet etmek bile istemiyorum.

Etme o zaman, gün gelir ilgini çekecek birisiyle rastlaşırsın. Üniversite ortamları farklıdır, öyle liseye benzemez.

Eski arkadaşlarım ise beni halen daha o kızın "kölesi" olarak gördükleri için benimle konuşmak istemiyorlar ve benimle dalga geçiyorlar.

Eh, pek düzeltilecek bir şey kalmamış o zaman. Bu seneyi atlatıp hayatta yeni arkadaşlar edineceksin.

Yani benim gözümden bakınca tek kurtuluş sanki o kıza bağımlı bir "vasal" gibi yaşamak olarak gözüküyor.

Kurtuluş? Sen önce hayatını kurtar dostum. Sınav senende kafa yorduğun, moralini düşürdüğün şeye bak. Kızın birisi seni kukla gibi oynatmış sende tekrar oynamak istiyorsun. Bu gidişle hayatta cüzdan bile olamayacaksın, seni baltalayan şeylerin hepsini süpürmeni tavsiye ediyorum. Kaldı ki kendisini iyileştirmek istemeyen birisine ne anlatırsak boş gelecektir, sen önce kendi içinde hesaplaşmanı yap. Tavsiyeyse biz buradayız, veririz. Tavsiye vermek bir dert değil. Senin kendin için ne istediğin daha önemli.

İnsanlarin ne soyledigini kafana takma. Sen kendini nasıl hissediyorsan oyle davran. Hayatini taklit uzerine kurma senin hayatin, senin tercihlerin. İnsanlara "kolesi" olacak kadar samimiyet kurma. Kiz isinde ne yapayim diye sorarsan birak gitsin sen yoluna bak o yoluna.

Sokakta 5 insan çevirsem, 4 tanesi hayatının en büyük hatalarıyla yaşıyordur. Kendinizi bu kadar gömmeyin, önemli olan hatanızı bilip, kıza yazmayıp, eski çevrenizdeki insanları atıp, yeni bir sayfa açmaktır. Sen gidip kıza yazarsan, aynı çember etrafında durur forumlarda konu konu gezersin, gerek yok. Yeni bir sayfa aç yoluna devam et. Dediğim gibi kimse on numara değil.
Ağzına sağlık brom. Yeni arkadaşlar edin ve sakın o kıza dönmek gibi bir hata yapma.

Etme o zaman, gün gelir ilgini çekecek birisiyle rastlaşırsın. Üniversite ortamları farklıdır, öyle liseye benzemez.

Eh, pek düzeltilecek bir şey kalmamış o zaman. Bu seneyi atlatıp hayatta yeni arkadaşlar edineceksin.

Kurtuluş? Sen önce hayatını kurtar dostum. Sınav senende kafa yorduğun, moralini düşürdüğün şeye bak. Kızın birisi seni kukla gibi oynatmış sende tekrar oynamak istiyorsun. Bu gidişle hayatta cüzdan bile olamayacaksın, seni baltalayan şeylerin hepsini süpürmeni tavsiye ediyorum. Kaldı ki kendisini iyileştirmek istemeyen birisine ne anlatırsak boş gelecektir, sen önce kendi içinde hesaplaşmanı yap. Tavsiyeyse biz buradayız, veririz. Tavsiye vermek bir dert değil. Senin kendin için ne istediğin daha önemli.

Hocam sınav senem derken liseye geçeceğim. 6. Sınıfta başladı bu muhabbet ilk. Okuduğum okulda bir değişik olduğu için okuldaki tüm kızlar böyle idi zaten. Lise beni korkutuyor. Bu kadar savunmasız hissederken lisede yeni girdiğim ortamda soyut kalma korkum var. Biliyorum kız beni fena harcamış ama bana ilgi gösteren sevgi gösteren başka kimsede yok. Ya da beni kabul edecek başka bir kızda yok. Hadi kız olmasını geçeyim beni böyle kabul edecek tek bir erkek bile bulamazken yeni ortamda nasıl insanlarla düzgün bir iletişim kuracağım? Ya da bu olayı nasıl atlatabilirim? Çevremde derdimden anlayacak tek kimse yok. Çünkü yaşıtlarım ders/ev/dershane üçgeninde dönerken ben ise geceleri gözüme uyku girmiyor ve geçmişteki hatalarim beni yiyip bitiriyor. Eminim benden yaşça büyüksünüz kardeşiniz olarak bana tavsiye verinde kurtulayim şu illetden. Zaten sigara/alkol içen bir kızdan başka bir şey bekleyemezdimde en azından kendimi iyi hissettiriyordu. Şimdi ne yapabilirim? Çevremde bunu anlatsam bana yardım edecek tek bir kişi bile bulamıyorum. Sınav senesi çalışıp iyi bir yere giremezsem kötü yerlere gitmek zorunda kalırım. Lütfen yardım edin kardeşiniz olarak görün beni cidden ne yapabilirim en ufak bir fikrim yok. Hep erken olgunlaşmak zorunda kaldım. Yemeğimi kendim yapmak okul kıyafetimi kendim ütülemek. Benden yaşça büyük olan insanların bile yapmaya üşendiği şeyler benim günlük rutinim bir parçası haline geldi. Her şeyle tek başıma yüzleşmek yoruyor. Annem bana destek çıksada babam hiç yanımda durduğunu hissetmiyorum. Her zaman bir sıkıntım olduğunda annem çözmeye çalışır. Babam ise hep arka planda olur. Senelerdir böyle büyüdüm. Ve liseye geçince yine kendi başımın çaresine bakmak zorunda kalacağım. Ne yapmalıyım lisede nasıl kendimi yıpratmadan iyi bir ortam bulurum?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaş benim tavsiye verebileceğim aralıktan giderek düşüyor. Dostum sana forumda yaşıtın varsa onlar tavsiye versin. Şimdi ben sana ne desem bir büyüğünden duyacağın nasihatlerden öteye geçemez diye düşünüyorum. Zamanında bende çok nasihat dinledim, çoğunu kulak ardı ettim oradan biliyorum.

İyi sosyaller.

Son düzenleme:
Yaş benim tavsiye verebileceğim aralıktan giderek düşüyor. Dostum sana forumda yaşıtın varsa onlar tavsiye versin. Şimdi ben sana ne desem bir büyüğünden duyacağın nasihatlerden öteye geçemez diye düşünüyorum. Zamanından bende çok nasihat dinledim, çoğunu kulak ardı ettim oradan biliyorum.

İyi sosyaller.
Eyvallah abi. Ben zaten istediğim tecrübesi olan birinden laf dinlemek. Bu lavuklar 14 yaşında değilde 24 yaşında gibi davranıyor. Hepte iyi babacan biri gibi davrandığım içinde bu tarz olaylar başıma geliyor. Bilmiyorum vallahi yaşıtlarım zaten anlamıyor beni bu anlamda. Anlatsam bile çoğu ya yorumsuz kalıyor yada 2-3 yalandan konuşuyor. Hayır olsun bakalım. Tekrardan değerli vaktini ayırdığın için teşekkürler iyi sosyaller.

Ezik adamsın vesselam.
İlişkideki ve sendeki problemi rasyonel bir şekilde değerlendirerek kendini tatmin edecek bir çözüm bulman gerekiyor, yaşananlar olmuş bitmiş artık.

Sizce tekrardan o kıza dönsem hayatım tekrar düzelir mi?
Öyle olmuyor dostum. Buna benzer bir ilişkiyi 11 ve 12'nci sınıftayken yaşamıştım, kendini rezil etmeye gerek yok. Hikayenin sonunda seni çok komik bir şekilde şutluyorlar genelde. Ben kızla mazinin kralını yaşamıştım, gidip arkadaşının birisi rica etti diye çocuğun birisiyle tanıştı. Beni hayatından silmesi 3 veya 4 saniye falan sürdü :) Buraya kızla atlattıklarımı yazsam Tolstoy ikinci bir Anna Karenina yazar. Ama bu kadar basit bu işlerin bitmesi. Ulan çocukta iblise benziyordu bari benden yakışıklı olsaydı :)

Benim gibi her anlamda kullanabileceği bir kişiyi kolay kolay red etmez bu kız.
Kafan iyi mi senin kanka? Bu kadar simp olmasanıza olm?

Yemeğimi kendim yapmak okul kıyafetimi kendim ütülemek.
Bunları yaparak senden yaşça büyük birinin sorumluluklarını elde etmiş olmuyorsun dostum. Öyle yazıyorsun ki madende 12 saat mesai yapmışsın gibi geliyor insana. Fakat sıfır alay, helal olsun üşenme. Ev işlerinde ailene yardımcı olman süper, kendi başının çaresine bak.

Lütfen yardım edin kardeşiniz olarak görün beni cidden ne yapabilirim en ufak bir fikrim yok.
Sen heyecanlanmışsın sadece. Liseye geçeceğimde bende yerimde durmuyordum, sabaha kadar uyku tutmuyordu. Bunlar hayatın normal bir parçası kendini sıkıntıya sokma. Bak mezuna kaldım, üniversiteye geçeceğim diye yine benzer duyguları yaşıyorum. Normaldir.

İyiymiş yine. Ben ortaokuldayken babam eve her gün ama her gün alkol içip geliyordu. Kışta karda evden kaçmak zorunda kalıyordum.

Ne yapmalıyım lisede nasıl kendimi yıpratmadan iyi bir ortam bulurum?
Olayın ortaokulda geçtiğini duyunca konudan bayağı soğudum onu söyleyeyim. O yaşta kafana taktığın şeylere bak be kankam.
Ama seni sevdim, işim gücümde yok biraz "eğer ben şimdi liseye geçsem ne yapardım" diye düşünüp yazacağım.

1- İlk önce o kızla alakalı her şeyi hayatından çıkartıyorsun. Sen uzaklaşınca sana yaklaşmak isteyecektir umurunda olmayacak, bak sakın yüz verme diyorum gelirim pıçaklarım ha :) Ben çok yedim o numaraları.

2- Hemen ardından o erkek grubuyla ne olursa olsun barışıyorsun. Dışarıya çağır zurna vesaire ısmarla, PS kafe falan gidin. "Beyler pişman oldum" de. Eğer elinden tutmazlarsa yazık olsun, erkek demesinler kendilerine. Ben liseye gittiğimde ortaokuldaki arkadaş grubum dağılmıştı çok ceremesini çektim. Ancak unutma ağzına bağlı olarak bu dezavantajı sıfıra indirebilirsin.

3- Spor salonuna yazıl. Sana deseler ki spor salonuna gitmeyeceksin ama o kızla sevgili olup o erkek grubuyla ölümüne kanka olacaksın, sen spor salonunu seçeceksin. Güray Aydın, Ağır Sağlam, Savaş Cebeci gibi insanları izleyerek başla. Fitness hakkında mutlaka bilgi edinmelisin. Kız kanadında köpek gibi işe yaramasını geçtim kimse seni zorbalayamaz.

4- Lise 9, 10, 11 sınıflarında resmen çöp gibi giyinen birisi olarak söylüyorum ki mutlaka git güzel kombinler çıkart. Gideceğin lise kıyafet konusunda ne kadar serbest davranır bilemeyeceğim ama sadece o açıdan düşünme. Lisede bir kızla tanıştın dışarıda ne giyeceksin mesela? Şu an ne giydiğini bilmiyorum gerçi ama ortaokul olduğunu düşünürsek baskılı çocukça kıyafetler giydiğini tahmin ediyorum. Zara, Bershka, Pull&Bear gibi siteleri incele.

Biraz rastgele kıyafet atayım sana:
Deri Ceket, Yün Ceket, Kadife Ceket
Sade Sweat, Sade Sweat
Soluk Jean

Sen fikri kapmışsındır. Başka bir şey sormak istersen buradayım.

Geri
Yukarı Alt