FCLK bozabiliyor, düşmeye gerek olabilir. Önce 1-2-1 Nitro geçtiğinden emin ol. Sonrasında 1.2 denersin, hata verecekse çok bekletmez. Sonra uzun teste almak lazım.
1-2-1 Nitro geçecek gibi hocam, hata vermedi. 1.2'den geçmezse eğer, tekrar 1.25'e döndürüp FCLK 2167 deneyim, değil mi?

1-2-1 Nitro geçecek gibi hocam, hata vermedi. 1.2'den geçmezse eğer, tekrar 1.25'e döndürüp FCLK 2167 deneyim, değil mi?

Evet. Adım adım bak yoksa arap saçına döner.

Gear kapatsan da muhtemelen hata verecek, M-Die çok affetmiyor. Yüksek voltaj talep eder A-Die'a göre. Zaten 35-37 kalıyor tPHY. Onun yerine Gear açık 36-36 ve timing sıkmak daha mantıklı. @ShadowLegion

Orada yazan kadar. :) Sonra Ethernet vs. silindi dersin. Dead kaç saat yaptırdı sana? O da hemen salmaz aslında.
Hocam, çok uzun süre oldu. Dead ne yaptırdı hatırlamıyorum. VSOC 1.2'de geçecek gibi duruyor hocam. Boş bir vaktimde bu konuda ders almak istiyorum gerçekten. Üzerine çalışmak ve sizin gibi olamasam da yaklaşmak. DDR6 çıktığında da aynı şekilde rahat rahat halletmek.

Mesela bu RAM 5600 CL36 oluyor EXPO ile. Şu an aslında harika. Çoğu insan cesaret bile etmiyor hocam :)

Hocam, çok uzun süre oldu. Dead ne yaptırdı hatırlamıyorum. VSOC 1.2'de geçecek gibi duruyor hocam. Boş bir vaktimde bu konuda ders almak istiyorum gerçekten. Üzerine çalışmak ve sizin gibi olamasam da yaklaşmak. DDR6 çıktığında da aynı şekilde rahat rahat halletmek.

Mesela bu RAM 5600 CL36 oluyor EXPO ile. Şu an aslında harika. Çoğu insan cesaret bile etmiyor hocam :)

CL30 yerine CL26 yapsak, tRCD 37 yerine 36 yapsak aman aman bir fark olmayacak zaten. Burada farkı yaratan şeyler asıl olarak FCLK, Nitro ve diğer subtiming'ler. 100 ns tRFC, 60 ns Same Bank var sende şu anda. Mixed ile bunlar mümkün oldu. 4K'da ama ölçsen belki %1 FPS 10 artar, ortalama FPS 5 artar. Orasını bilemem. Rekabetçi 1080p/1440p'de fark net hissediliyor ama. Benchmark yazılımlarında da yine fark hissedilir. Bant genişliği artar ve gecikme düşer. 4K direkt olarak ekran kartına bağımlısın, sorun orada.

@Ayhan Dönmez onun yaptırdığında GDM'i ben kendim kapatmıştım, 6000-CL28 çalışıyordu ve 2 yıldır falan da hiç sorun yoktu. Ama 6200 daha çok hoşuma gidiyor gibi. Bunu kaydedeyim, ekran görüntüsü alıp her yere. BIOS güncellediğimde böyle devam. Ayrıca bu anakart bana yetiyor hocam. SSD'ler tam yükte, ekran kartı tam yükte PCIe veri yolu kısmıyor. Extrem OC ile uğraşmıyorum. AM5 bitene kadar bununla devam, sonra artık Intel ya da AMD'de X ya da Z serisi alırım.

@Ayhan Dönmez VSOC 1.2 geçti. Şimdi sıra FCLK 2167 hocam.

@Ayhan Dönmez onun yaptırdığında GDM'i ben kendim kapatmıştım 6000-CL28 çalışıyordu ve 2 yıldır felan da hiç sorun yoktu. Ama 6200 daha çok hoşuma gidiyor gibi. Bunu kaydedeyim ekran görüntüsü alıp her yerin. BIOS güncellediğimde böyle devam. Ayrıca bu anakart bana yetiyor hocam. SSDler tam yükte ekran kartı tam yükte PCIe veri yolu kısmıyor. Extrem OC ile uğraşmıyorum. AM5 bitene kadar bununla devam sonra artık Intel ya da AMD'de X ya da Z serisi alırım.

6400 zaten bellek kontrolcü sorunu, muhtemelen sende açılamaz. 6200 açılıp geçilmesi lazım. CL28 olsa tatlı olurdu tabii ama CL30 aman aman fark yaratmıyor dediğim gibi. Diğer subtiming'ler çok daha önemli. TREFI 65.535 yapsak testte hata yeme şansın var ama gündelik kullanabilirsin onu.