-20 stabil değil o çekirdek özelinde, BIOS'taki Core 1 ediyor. Şöyle yapalım, sende Load-line Calibration ayarları var. VCORE Load-line Calibration Turbo alıp deneyebilirsin. Search yok dedin, işleri o zora sokuyor. Gigabyte B850 kartlarda var da B650'de neden yok? Onu tam kestiremedim.
Hocam bu hata RAM ile ilgili mi yoksa CPU mu onu anlamadım?

@ShadowLegion Belki FCLK 2167 de stabil olmayabilir. Turbo dediğim ayarı yapabilirsen tekrar denemen lazım. Hata alırsan All Core -15 dene. Fan devirleri kısıksa kışın stabil olan CO, yazın olmuyor AMD'de genelde. Birkaç çekirdek özelinde sıkıntı çıkıyor.

Hocam bu hata RAM ile ilgili mi yoksa CPU mu onu anlamadım?

FCLK ya da -20 UV kaynaklı. Turbo ayarını yapıp gel bir. O şekilde bakmak lazım.

Turbo ayarını hiç anlamadım kusuruma bakmayın hocam.

Search olmadığından sana nerede bulduracağımı bilmiyorum o ayarı. Advanced CPU Voltages vs. içinde olabilir. Tweaker didik didik etmen lazım. CPU VCORE Load-line Calibration ayarın adı. Bunu Turbo alacaksın.

@ShadowLegion Kart elimin altında olsa ayarlarım ama uzaktan zor oluyor. Search en rahatı, o da sende yokmuş. Bundan sonra MSI sallamak yerine Gigabyte sallayacağım. :)

@ShadowLegion Turboyu bulup ayarlayamazsan da tavsiyem şu olur, -20 yerine -15 dene All Core. Eğer hata alırsan 2067 MHz dene FCLK'yı. O zaman net olarak anlaşılır neden hata verdiği.

@Ayhan Dönmez

hangisi hocam?

image.webp