PCI-e 3.0 ile kullandığımdan 4 GB/s ile sınırlı olduğunu biliyorum fakat PCI-e 3.0 testlerine de baktığımda RND4K Q1T1 okuma 80-90 MB/s ve yazma hızı 230-250 MB/s olması gerekiyor, neyi yanlış yapıyorum? Şu durumda ortalama bir PCI-e 3.0 diskten de düşük sanırım.
CrystalDiskMark'da NVMe SSD ayarı ile yaptığım test sonucu:
Kioxia ve micron olarak 2 farklı nand kullanılıyor kc3000de. Ondan kaynaklı olabilir belki. Ben gen4'te kullandığım için değer vermem saçma olur sana.
EIFK31.6 - Micron EIFK51.2 - Kioxia.
Kioxia ve micron olarak 2 farklı nand kullanılıyor kc3000de. Ondan kaynaklı olabilir belki. Ben gen4'te kullandığım için değer vermem saçma olur sana.
EIFK31.6 - Micron EIFK51.2 - Kioxia.
Şuradaki videoda BICS5 NAND versiyonunu PCI-e 3.0 ile test etmişler, aslında ben de biliyorum B47R NAND'a göre bir tık yavaş olması gerekiyor ama aldığım değerler fazla garip geldi.
Video dakika ayarlı:
Hatta videodaki gibi CrystalDiskMark'ı NVMe SSD yerine varsayılan ayara alıp test ettim:
@B 52 Stratofortress, paylaştığınız videoda da anormal bir fark göremedim ben. Tamamen aynı değerler çıkmayabilir zaten, sistemden sisteme göre değişebilir. Minimal farklara takılmamak lazım, SSD'de hiçbir problem yok.