Gelebiliyor evet de son üretimler, BICS5 diye bir yazı okumuştum. EIFK51.2 Firmware ile geldi, AIDA64 bazen yanlış gösterebiliyor diye merak etmiştim. Teyit maksatlı.

Bu NAND'ları Kingston toplu halde alıp, test edip, kontrol edip üretiyor, size de Micron denk gelmiş, belki eski üretim Firmware güncelleyip pazarladılar belki de hala Micron NAND kullanıyorlar, sorun teşkil eden bir durum yok.

Doğrudur. Hem BiCS5 hem de Micron B47R çıkabiliyor. İkisi de kaliteli NAND zaten.

Flash ID indirip bakabilirsiniz.
Hocam bu Rev2 KC3000 ler Exceria PRO ile neredeyse aynı duruyor. DRAM olarak Exceria PRO daha hızlı gerçi.
Bu çıkarım ile KC3000 rev2, Exceria PRO dan geriye mi düşmüş oldu?

Sanmıyorum. Dediğim gibi Flash ID'den de doğrulayabilirsin. Phison E18 için olanı indirmelisin.

2. sıradaki:

Micron B47R da Kioxia BiCS5 de gayet iyi ve uzun ömürlü NAND'lar.
Flash ID çıktı sonucunda "Toshiba 112L BiCS5 TLC 16k 512Gb/CE 512Gb/die 4Plane/die" bilgisi görünüyor. Demek ki AIDA64 girdilerine dikkat etmemek gerekiyor. Teşekkür ederim.

Hocam bu Rev2 KC3000 ler Exceria PRO ile neredeyse aynı duruyor. DRAM olarak Exceria PRO daha hızlı gerçi.
Bu çıkarım ile KC3000 rev2, Exceria PRO dan geriye mi düşmüş oldu?
Bunu ben de merak ediyorum doğrusu.

Hocam bu Rev2 KC3000'ler Exceria PRO ile neredeyse aynı duruyor. DRAM olarak Exceria PRO daha hızlı gerçi.
Bu çıkarım ile KC3000 rev2, Exceria PRO'dan geriye mi düşmüş oldu?
DRAM'in hızı o kadar etki eden bir şey değil. İleriye geriye atmaz.

Flash ID çıktı sonucunda "Toshiba 112L BiCS5 TLC 16k 512Gb/CE 512Gb/die 4Plane/die" bilgisi görünüyor. Demek ki AIDA64 girdilerine dikkat etmemek gerekiyor. Teşekkür ederim.
Rica ederim. O zaman AIDA64 verilerine direkt internetteki veriyi girmişler.

DRAM'in hızı o kadar etki eden bir şey değil. İleriye geriye atmaz.

Rica ederim. O zaman AIDA64 verilerine direkt internetteki veriyi girmişler.
Peki B47R yerine BICS5 olmasının bir dezavantajı var mı? Şuradaki notlarda bu ifadeler var:
1760616190689.webp
Bu yonga 4 düzlemli bir tasarıma sahip olsa da, çoğu SSD'de kullanılan Kioxia BiCS5 NAND yongaları, verim ve üretim maliyeti nedeniyle çift düzlemli tasarıma sahiptir.
Yonganın çift düzlemli olması nedeniyle, verimlilik yonga başına 66 MB/s'ye düşer.
Çift düzlemli varyantta CuA (Circuitry under Array) yoktur.
Tipik Dayanıklılık: 1700 ~ 3000 P.E.C.
Tipik Dayanıklılık eTLC: 5.000 ~ 7.000 P.E.C.

@B 52 Stratofortress, yok hocam. Hiçbir fark hissetmeyeceksin zaten. Standart bir kullanıcının bu kadar detay düşünmesini gerektirecek bir durum değil.

Bir gün boş zamanım olursa çok detaylı rehber yaparım mesela şu NAND topolojileri hakkında vs.

Sonuç olarak asla pişman etmeyecek bir model. Ki zaten Kioxia aynı zamanda NAND üreticisi ve NAND'ın mucidi. Adamlar bu yongaları birçok üreticiye pazarlıyor.

Peki B47R yerine BICS5 olmasının bir dezavantajı var mı? Şuradaki notlarda bu ifadeler var:
Bu yonga 4 düzlemli bir tasarıma sahip olsa da, çoğu SSD'de kullanılan Kioxia BiCS5 NAND yongaları, verim ve üretim maliyeti nedeniyle çift düzlemli tasarıma sahiptir.
Yonganın çift düzlemli olması nedeniyle, verimlilik yonga başına 66 MB/s'ye düşer.
Çift düzlemli varyantta CuA (Circuitry under Array) yoktur.
Tipik Dayanıklılık: 1700 ~ 3000 P.E.C.
Tipik Dayanıklılık eTLC: 5.000 ~ 7.000 P.E.C.

SSD'nin SLC cache ölçümünü yaptınız mı? Bics5 NAND'lı olanlardan hiç inceleme bulamadım.