Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Yer
Ankara
İşletim sistemini henüz bu diske kurmadım.

Boştaki değerleri aşağıdaki ekran görüntüsünde. Ek olarak, HWiNFO64, AIDA64 ve Crystal Disk Info'da görünen "Disk Sıcaklığı 3" sensöründe 75 derece görünüyor; bu değer bilgisayarı kapatıp açsam da, kapatıp ertesi gün de açsam veya yeniden başlatsam dahi yükte ve boşta bu şekilde görünüyor. Bu değerin değişmiyor oluşu bir arızayı mı işaret ediyor?

kc3000temp.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
İkinci sensör hakkında edindiğim bilgileri ayrı bir konu olarak paylaştım:

Ölçeyim atarım birazdan.

Ölçüp atacağım ama siparişi iptal etme istersen yorumları onun da çok iyi çünkü . Dedim ya bendeki işe yaramdı diye aynı marka am modeli başkaydı, Jeyi işe yarar belki sende.

Ölçtüm 3CM.
Hocam Jeyi marka soğutucu elime ulaştı, CrystalDiskMark ile test ettim; yük altında 55 dereceyi geçmiyor. Teşekkür ediyorum.
Soğutucu birkaç güne elime ulaşacak ama boştaki bu hali bana bir garip geldi doğrusu. Bu görsele bakarsanız sistemin kurulu olduğu diskte de soğutucu yok ama yakın derecelerdeler.

Eki Görüntüle 193782
İkisinde de sensör verisi aynı değişmiyor. Ama SSD yük altında bile serin.

Bir tanesinde soğutucu var sadece. Şunu kullanıyorum.

Dosya Ekleri

• Screenshot_18.webp
    Screenshot_18.webp
    630 KB · Görüntüleme: 50
  • Screenshot_19.webp
    Screenshot_19.webp
    626,6 KB · Görüntüleme: 61
İkisinde de sensör verisi aynı değişmiyor. Ama SSD yük altında bile serin.

Bir tanesinde soğutucu var sadece. Şunu kullanıyorum.
Muhtemelen kasa içi hava akışı konusunda sorunlarım var, umarım soğutucu ile çözülür. Dediğiniz modeli de düşündüm ama işlemci soğutucumdan dolayı sığmayacak diye aşağıdaki modeli sipariş etmiştim, iş görür galiba.

Soğutucu birkaç güne elime ulaşacak ama boştaki bu hali bana bir garip geldi doğrusu. Bu görsele bakarsanız sistemin kurulu olduğu diskte de soğutucu yok ama yakın derecelerdeler.

Eki Görüntüle 193782
Yakın değiller, boştaki sıcaklıklarına bakma, yük altında Kioxia çok sıcak. 63 - 56, 48-46.

Muhtemelen kasa içi hava akışı konusunda sorunlarım var, umarım soğutucu ile çözülür. Dediğiniz modeli de düşündüm ama işlemci soğutucumdan dolayı sığmayacak diye aşağıdaki modeli sipariş etmiştim, iş görür galiba.
Bende iş görmedi almıştım kenarda duruyor. Görmedi diye ID Cooling almıştım. Umarım sende görür.

Playstation'da falan daha çok kullanıyorlar bunları. Bir de ben ayrı termal pad de taktım etkisi var mı bilmiyorum.

Yakın değiller, boştaki sıcaklıklarına bakma, yük altında Kioxia çok sıcak. 63 - 56, 48-46.

Bende iş görmedi almıştım kenarda duruyor. Görmedi diye ID Cooling almıştım. Umarım sende görür.

Playstation'da falan daha çok kullanıyorlar bunları. Bir de ben ayrı termal pad de taktım etkisi var mı bilmiyorum.
Siparişimi hala iptal edebiliyorum aslında ama cidden sorun olur mu dersiniz?

Siparişimi hala iptal edebiliyorum aslında ama cidden sorun olur mu dersiniz?
Anakarta sığar mı bilmem ki diğeri. Bir de kasa içi hava akışı nasıl ana kartınız işlemci ne bunları bilmiyorum. Sonuçta şu anki haliyle bile tehlikeli bir durum yok her şey gayet stabil bence.

Crystal Disk Mark testinde kaça çıkıyor SSD. Bir test yapıp atar mısın ?

Anakarta sığar mı bilmem ki diğeri. Bir de kasa içi hava akışı nasıl ana kartınız işlemci ne bunları bilmiyorum. Sonuçta şu anki haliyle bile tehlikeli bir durum yok her şey gayet stabil bence.
MSI B450-A Pro Max ve R7 5700X3D kullanıyorum, işlemci soğutucu Arctic Liquid Freezer III 240 ARGB; soğutucunun radyatör boruları aşağı yönlü takılacak şekilde yapılmış. M15, 30mm yüksekliğinde ama soğutucunun altında 27.6mm boşluğum var.

Crystal Disk Mark testinde kaça çıkıyor SSD. Bir test yapıp atar mısın ?
Geçenlerde diski ilk kez takıp test yaptığımda her iki sensör 75 dereceye ulaşınca testi yarıda sonlandırmıştım. İkinci sensör de o günden beri sistem yeni açıldığında bile boşta 75 derece gösteriyor.

Şimdi farkettim üretici sayfasında bu soğutucunun sadece tek taraflı diskleri desteklediği belirtilmiş, anlaşılan bu benim için bir seçenek değil. Aslında overview kısmında çift taraflı diskleri de desteklediği görünüyor ama burada yanlış mı yazıyor emin değilim.

1760840632105.webp

1760840675845.webp

Son düzenleme:
MSI B450-A Pro Max ve R7 5700X3D kullanıyorum, işlemci soğutucu Arctic Liquid Freezer III 240 ARGB; soğutucunun radyatör boruları aşağı yönlü takılacak şekilde yapılmış. M15, 30mm yüksekliğinde ama soğutucunun altında 27.6mm boşluğum var.

Geçenlerde diski ilk kez takıp test yaptığımda her iki sensör 75 dereceye ulaşınca testi yarıda sonlandırmıştım. İkinci sensör de o günden beri sistem yeni açıldığında bile boşta 75 derece gösteriyor.

Şimdi farkettim üretici sayfasında bu soğutucunun sadece tek taraflı diskleri desteklediği belirtilmiş, anlaşılan bu benim için bir seçenek değil. Aslında overview kısmında çift taraflı diskleri de desteklediği görünüyor ama burada yanlış mı yazıyor emin değilim.

Eki Görüntüle 193785
Eki Görüntüle 193786
Şu an üzerinde ne termal pad ne de anakartın soğutma bloğu yok değil mi ? ID Cooling destekler sanırım altına pad koymazsın sadece üstüne koyarsın hallolur.

Şu an üzerinde ne termal pad ne de anakartın soğutma bloğu yok değil mi ? ID Cooling destekler sanırım altına pad koymazsın sadece üstüne koyarsın hallolur.
Evet, hiçbir şey yok. Kutudan çıktığı gibi taktım, soğutucu olmadan Windows kurmak istemedim.

Aklıma takılan tek şey 27.6mm boşluğa sığar mı konusu, işlemci soğutucusunun boruları diske sıfır duruyor yukarıdan bakınca. Eğer genişletmeden yukarı uzanan bir yapıdaysa üstü boş ama yanlara doğru da genişliyorsa M15, 30mm olduğu için uyacağını sanmıyorum.

Son düzenleme: