yazeii

Çalışkan
Herkese merhaba.

Kioxia Exceria Pro (7000 MB/s Okuma / 6000 MB/s Yazma) model M.2 SSD kullanıyorum. Ancak yaptığım testlerde vad edilen bu değerlerin çok altında sonuçlar alıyorum.

Denediğim Yöntemler:
  • BIOS üzerinden PCIe hızı manuel olarak Gen 4 (ve destekleyen slotlarda Gen 5) moduna alındı.
Tüm bu işlemlere rağmen hız sorunu devam ediyor. SSD'nin Firmware sürümü güncel mi kontrol etmeli miyim? Yoksa anakart üzerindeki diğer M.2 slotları veya SATA portları ile bir bant genişliği çakışması yaşanıyor olabilir mi? Hızın bu denli düşük kalmasının sebebi ne olabilir?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

IMG_1214.webp

Son düzenleme:

• Ultra 7 265K.
  • Colorful B860M White Wi-Fi V20.
  • Gigabyte 5070.
  • 16 GB Crucial Pro RAM.
  • BitFenix Cube sıvı soğutma.
Bu arada denediğim yöntemler kısmındaki 2. ve 3.'sünü yapmadım. Onu yapay zeka bana yap dedi, gerçekten bunlardan kaynaklanabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD hangi slota takılı? Bu arada tavsiyem, o soğutucuyu bir an önce değiştirmeniz.

SSD hangi slota takılı? Bu arada tavsiyem, o soğutucuyu bir an önce değiştirmeniz.

IMG_1216.webp

Burada bir de ekran kartının altında var 2 tane diye hatırlıyorum.

PCI-e 4.0 X2 olarak çalışıyor disk, yavaşlığın sebebi bu. PCI-e 4.0 X4 olarak çalışması gerekiyor.

SSD'yi en üst slota takın, oraya takılıysa çıkartıp tekrar takın. Tam oturmayan diskler düşük hızda çalışabiliyor.

Yapay zekâ da öyle demişti ya da BIOS ayarlarından kapalı demişti, deneyeceğim şimdi o zaman.

Port değiştirmeyi dener misiniz?

Yarın deneyeyim ya, tak
Çıkar çok uğraştırıyor, alan daracık.

Port değiştirmeyi dener misiniz?

Hocam sabahı bekleyemedim, 2. slota taktım SSD'yi ve 4X alabildim ama geri 1. slota taktığımda yine 2X'e düştü.

Yarın deneyeyim ya, tak
Çıkar çok uğraştırıyor, alan daracık.

Hocam sabahı bekleyemedim 2. slota taktım SSD'yi ve 4X alabildim ama geri 1. slota taktığımda yine 2X'e düştü.
2. slotta kullansam bir sıkıntı olur mu ya, bir tek soğutucuyu kullanamıyorum.