Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ricardo Quaresma

Başarılı
Kioxia Exceria SATA SSD aldım. Bunu kasama takmak istiyorum, nasıl takabilirim? Kasanın arkası fotoğraftaki gibi.

1737541438401.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
PSU'dan gelen SATA güç kablosunu SSD'ye takacaksınız, daha sonra da SATA veri kablosunun bir ucunu SSD'ye, diğer ucunu anakartın SATA portuna takacaksınız.

Kasada 2.5'' disk yuvası varsa oraya sabitleyip vidalayın, yoksa sabit kalacak şekilde bir yere montajlayın.
PSU'dan gelen SATA güç kablosunu SSD'ye takacaksınız, daha sonra da SATA veri kablosunun bir ucunu SSD'ye, diğer ucunu anakartın SATA portuna takacaksınız.

Kasada 2.5'' disk yuvası varsa oraya sabitleyip vidalayın, yoksa sabit kalacak şekilde bir yere montajlayın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Dosya Ekleri

• 17375407470644530682113040222216.webp
    17375407470644530682113040222216.webp
    3,3 MB · Görüntüleme: 79

Hocam SATA veri kablosu yok bende. Onu yanında gönderirler diye düşündüm göndermemişler. Şimdi o kabloyu da alacağım.

WhatsApp Görsel 2025-01-22 saat 13.22.24_77220c0a.webp

Fotoğraf bu şekilde. Kasayı tekrar taktım kablo gelince bu konuya yazarım tekrardan. Ayrıca güç kablosu da almam gerekiyor mu yoksa o halihazırda bulunur mu kasada?

Hocam uğraşacak bir şey yok ki. Bir tane SATA veri kablosu alacaksın o kadar, o da her yerde bulunur ve çok da ucuz bir şey. Sadece onu alıp SSD'ye takacaksın. SATA güç kablosu da PSU'dan gelen bir kablo, onun ucunu da SSD'ye takacaksın işte,

Hocam uğraşacak bir şey yok ki. Bir tane SATA veri kablosu alacaksın o kadar, o da her yerde bulunur ve çok da ucuz bir şey. Sadece onu alıp SSD'ye takacaksın. SATA güç kablosu da PSU'dan gelen bir kablo, onun ucunu da SSD'ye takacaksın işte,
Tamamdır hocam SATA veri kablosu ve garanti olsun diye güc kablosu da alacagım

Dostum SATA güç kablosu alacağın bir şey değil. Güç kaynağından kablolar çıkıyor ya, bir ucu da attığım gibi. O ucu alıp SSD'ye takacaksın. Bu kadar.

İşaretlediğim kablolardan bahsediyorum, bunlardan birisi yukarıda attığım gibi olacak. Onu alıp takacaksın.

9692528443442.webp

Şu ucu bul, tak:

110000545505362.webp

Dostum SATA güç kablosu alacağın bir şey değil. Güç kaynağından kablolar çıkıyor ya, bir ucu da attığım gibi. O ucu alıp SSD'ye takacaksın. Bu kadar.
Tamamdır hocam ben işimi garantiye almak için aldım.

İşaretlediğim kablolardan bahsediyorum, bunlardan birisi yukarıda attığım gibi olacak. Onu alıp takacaksın.

Eki Görüntüle 117380

Şu ucu bul, tak:

Eki Görüntüle 117381
Bunu takınca bitiyor mu?