Direk Wallpaper Engine ve rainmeter (rainmeter anlık bilgiler için ama HWMonitor kullananda var ile 2. ekran gibi kullanabilirsin. Bu arada ister misin bilmiyorum ama konuştuğum bir adamın iptal olan bir projeden elinde 10 tane mi ne waveshare 7 inch ekran kalmıştı. İstersen ondan alabilirsin waveshare piyasasına göre bayağı iyi bir fiyata veriyordu. Ekranlar 3-4 günlük olmalı.
2 tane alıp dikey 2'şer tane koyup 3D bir çerçeveyle kullanılabilir 2'side HDMI destekli. Ben normalde alacaktım ama projeme büyük geliyordu :D.
Arkadaşım saydam ekran paneli için hw monitör ve Wallpaper Engine ile böyle bir şey yapmıştı hatta kanalında videosuda var.

Eki Görüntüle 202032

Bu proje beni ciddi aşar 😂 Aliexpress'ten bulduğum ekran daha büyük ancak bu biraz daha uyguna geliyor bilemedim.

Bu waveshare ve Aliexpress'ten attığım şey için ek bir kart gerekiyor mu Arduino vs. gibisinden?

Bu proje beni ciddi aşar 😂 AliExpress'ten bulduğum ekran daha büyük ancak bu biraz daha uyguna geliyor bilemedim.

Bu waveshare ve AliExpress'ten attığım şey için ek bir kart gerekiyor mu Arduino vs. gibisinden?

Yok 2 side Rasp'a takılmaya hazır kit, waveshare de direk her şey arka gövde de o kadar. Rasp'da zaten mini PC gibi bir şey bende şu an 4 inch var Windows bilgisayarım sorunsuz algılıyor. Çindekine göre artısı piksel yoğunluğu senin attığın ekran 10 inch ama 7 inch waveshare ile aynı çözünürlüğe sahip. Ekstradan şimdi fark ettim senin attığın ekran yine TFT modelken waveshare olan IPS.

Yok 2 side Rasp'a takılmaya hazır kit, waveshare de direk her şey arka gövde de o kadar. Rasp'da zaten mini PC gibi bir şey bende şu an 4 inch var Windows bilgisayarım sorunsuz algılıyor. Çindekine göre artısı piksel yoğunluğu senin attığın ekran 10 inch ama 7 inch waveshare ile aynı çözünürlüğe sahip. Ekstradan şimdi fark ettim senin attığın ekran yine TFT modelken waveshare olan IPS.

Hangi Rasp işimi görür? Bu Waveshare'den iki tane alırsam ikisini birden nasıl ayarlarım?

Hangi rasp işimi görür? Bu Waveshare'den iki tane alırsam ikisini birden nasıl ayarlarım?

Rasp almana gerek yok 2 tane HDMI port olsun yeter, Windows destekliyor.
1763142848944.webp

Haa o şekil. Ama şimdiki ekran kartlarında tek HDMI oluyor yandık 😂 peki her bilgisayar açıldığında hiç uğraşmadan bilgileri gösterebileceği şekilde ayarlama imkanım var mı? Yani bir kere ayarlayacağım ve hep açıldığında o değerler görünecek.

Şöyle yapabilirsin DP to HDMI dönüştürücü veya anakartının ayarlarından hibrit modu açarsan anakartında ki HDMI bu tarz ekranlar için aktif olur tabii işlemcin destekliyorsa. Rainmeter ile ayarlayabilirsin bunu normal ekran gibi düşün Rainmeter'da telefondaki widget gibi masaüstüne istediğini koymanı sağlıyor.

Kalan tek yapman gereken Windows'ta ekran ayarlarından ikisini de dikey moda alıp, kaydırarak üst üste koymak daha sonradan görev çubuğunu diğer ekranlarda gizle. Wallpaper da 2'si arasında kusursuz olsun dersen Wallpaper Engine ekran birleştirme desteği var.

Şöyle yapabilirsin DP to HDMI dönüştürücü veya anakartının ayarlarından hibrit modu açarsan anakartında ki HDMI bu tarz ekranlar için aktif olur tabii işlemcin destekliyorsa. Rainmeter ile ayarlayabilirsin bunu normal ekran gibi düşün Rainmeter'da telefondaki widget gibi masaüstüne istediğini koymanı sağlıyor.

Kalan tek yapman gereken Windows'ta ekran ayarlarından ikisini de dikey moda alıp, kaydırarak üst üste koymak daha sonradan görev çubuğunu diğer ekranlarda gizle. Wallpaper da 2'si arasında kusursuz olsun dersen Wallpaper Engine ekran birleştirme desteği var.

2 tane almaya bakayım o halde. Peki kaça indirtebildin sen pazarlıkla😂

Son düzenleme:
Bu iki ekranı tek ekran gibi nasıl kullanacağıö bir de 😂 ayrı ayrı olsa da nasıl konumlandırmak lazım sence?

Yani ya üst üste birbirine değecek devam eder gibi ya da ekranlı fanlar gibi arada bir mesafe olacak 3D baskı bir çerçeveyle. Tek ekran gibi kullanmayı henüz bende keşfetmedim fakat daha önce dediğim gibi şöyle bir şey yapabilirsin.