Anakartımın sağında anakartımdan büyük bir boşluğa sahibim, kasamda yapısal değişikliklere de hazırım. Sizce nasıl bir şey yapılabilir? 3D yazıcım var.

Belirli bir bütçem yok ancak çok bütçe de çıkartamam.

Petg varsa ams ya da manuel dolumla ekran kartı plate yapabilirsiniz hocam kenarlara yükseltici ayaklar koyun mis gibi olur ben şu an söküp kasayı baştan evangelion temasında tasarlıyacağım diye gösteremiyorum ama ilk halinin fotoğrafı olacaktı.

1756462372844.webp

Ek olarak figür biraz FDM ile sıkıntı oluyor zımpara astar boya falan derken 2-3 günü çalıyor. Fan grilleri yapabilirsin özellikle Thingiverse'de Custom edilebilenlerde logo resim falan ekleme var. Sağ tarafada mesela belli bir renk filamentle ince 2 duvar atıyorum bir şey basıp içine LED ring ekleyebilirsin.
Şu tasarımda çok hoş duruyor denenebilir.
Bu arada sıvı soğutucu veya kule tipin varsa pla ile de olur ama dediğim gibi ekran kartı plateinde bir yükseltme yapmak şart yoksa pla kalkma yapar hele ki yukarıda fan çıkışı varsa ben bu tarz ams uyumlu bir şey için https://makerworld.com/tr/makerlab/imageToKeychain bu aracı kullandım.

1756462790959.webp

Son düzenleme:
Petg varsa ams ya da manuel dolumla ekran kartı plate yapabilirsiniz hocam kenarlara yükseltici ayaklar koyun mis gibi olur ben şu an söküp kasayı baştan evangelion temasında tasarlıyacağım diye gösteremiyorum ama ilk halinin fotoğrafı olacaktı.

Eki Görüntüle 179260

Ek olarak figür biraz FDM ile sıkıntı oluyor zımpara astar boya falan derken 2-3 günü çalıyor. Fan grilleri yapabilirsin özellikle Thingiverse'de Custom edilebilenlerde logo resim falan ekleme var. Sağ tarafada mesela belli bir renk filamentle ince 2 duvar atıyorum bir şey basıp içine LED ring ekleyebilirsin.
Şu tasarımda çok hoş duruyor denenebilir.
Bu arada sıvı soğutucu veya kule tipin varsa pla ile de olur ama dediğim gibi ekran kartı plateinde bir yükseltme yapmak şart yoksa pla kalkma yapar hele ki yukarıda fan çıkışı varsa ben bu tarz ams uyumlu bir şey için https://makerworld.com/tr/makerlab/imageToKeychain bu aracı kullandım.

Eki Görüntüle 179263

Ekran kartım dikey duruyor hocam:

20250829_134247.webp

Bir de zaten benim ekran kartımın backplatesi aşırı ısınıyor ABS kurtarırsa kurtarır.

Bu arada fan modeliniz nedir?

Son düzenleme:
Ekran kartım dikey duruyor hocam:

Eki Görüntüle 179271

Bir de zaten benim ekran kartımın backplatesi aşırı ısınıyor abs kurtarırsa kurtarır.

Bu arada fan modeliniz nedir?

Zoko'dan aldım direk İstanbul dükkanından ben aldığımda 300 TL gibi bir ücreti vardı 3 tane alımda 750 vermiştim. Şu an ne kadar bilmiyorum ama 1800 RPM 50 CFM civarı olmalı gayet iyi.

Figür rafları var. Onlardan basabilirsin. Üstüne çeşit çeşit figür koyarsın dolu gözükür. Fakat pla basma ne olur ne olmaz. En azından petg veya abs kullan.

Eki Görüntüle 179275

Bu tarz.

Fan bölgelerinde sorun olmaz anakartta SSD ve ekran kartı bölgeleri sorun onun dışı pla 65 derecede bükülmeye başlıyor.

Aslında o kenara böyle kocaman bir ekran koycan 10 12 inch civarı artık ne kadar yer varsa.

Aslında tam Custom sıvı soğutma için yer var orada. Ama tabii bayağı pahalı olur. Ekran daha mantıklı gibi duruyor.

Bende onu düşündüm ama fazla masraf yapamam dediği için es geçtim özellikle şu yan taraf o kadar geniş ki çakıcaksın çift rezervuar canavara dönüşecek :D

1756466165784.webp

Zoko'dan aldım direk İstanbul dükkanından ben aldığımda 300 TL gibi bir ücreti vardı 3 tane alımda 750 vermiştim. Şu an ne kadar bilmiyorum ama 1800 RPM 50 CFM civarı olmalı gayet iyi.

Fan bölgelerinde sorun olmaz anakartta SSD ve ekran kartı bölgeleri sorun onun dışı pla 65 derecede bükülmeye başlıyor.

Aslında o kenara böyle kocaman bir ekran koycan 10 12 inch civarı artık ne kadar yer varsa.

Thermalright'ın da var aslında aynı tarz. O da uygun onla doldurabilirim kasayı

Ekran alacak bütçem yok bir de pek hoşuma gitmiyor.
Aslında tam custom sıvı soğutma için yer var orada. Ama tabii bayağı pahalı olur. Ekran daha mantıklı gibi duruyor.

Custom sıvı soğutma için bütçe çıkartsam bile uğraşmam çünkü bakımı başa bela.