Makaleler
104
Yer
İstanbul
Sistemini topladığım arkadaştan bir geri bildirim geldi ve ben de bunu sizinle paylaşmak istedim. Lian Li fanlari SATA bağlantısından bağlamak gerekiyormuş.

Recep bey yaklaşık 5 ay önce PC toplamıştık.
Çok şükür her şey sorunsuz Lian Li dışında. Öğrendim ki çok fazla LCD ekran olursa anakarttan güç almak fanları bozuyormuş ve yetersiz geliyor. Kesinlikle SATA'dan almak lazımmış. 2 fan bozuldu değiştirdim yine bozuldu.
Şu an tekrar servise gönderdim yeni gelenlerde dahil SATA üzerinden alacağım hepsini. Sizin de aklınızda olsun diye söylemek istedim.

Sadece LCD fanlar için mi geçerli? Ben LCD olmayan SL Infinity Wireless fanlardan alacaktım 7 adet.

Bu bozulan 2 egzoz fanın yerine gönderilen yine bozuk ürün gönderilmiş. Geri gönderdiğimde İncehesap'bın ürünleri aldığı oksid bilişim sorun yok diye gönderiyor, tekrar deniyorum sonuç yine aynı ve gelen ürünlerin jelatinleri dahil açılmamıştı, her yeri cizik içindeydi :)

@Recep Baltaş Recep bey bir sorum olacaktı cevaplarsanız çok sevinirim. Lian Li fanları anakarta bağlamak yerine SATA'yla bağlamak daha faydalı demiştiniz üst mesajda. Bunu nasıl yapacağız? NZXT USB hub almak mı lazım ben çok anlamıyorum yardımcı olur musunuz rica etsem.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fanların kutusundan SATA kablo çıkıyorsa onunla bağlayın. Bununla ilgili video gelecek.

Lian Li SL Infinity Wireless fanlardan 3 adet yan panele reverse, 3 adet alt panele reverse, 1 adet egzoza normal kanat alacaktım. Şimdi kontrol ettim ve SATA kablosu sadece 3'lü paketten çıkıyormuş. O halde egzoz için alacağım tekli fanı almayıp bir 3'lü paket daha mı almalıyım düz kanatlı olacak şekilde? Paketin içindeki 3 fandan 1 tanesini egzoza takarım. Diğer 2 fan yedek duracak artık.

Son sorum da şu Recep hocam, bu şekilde SATA'yla bağlarsak PWM şekilde anakart yazılımından veya BIOS'tan hız ayarı ve RGB ayarı yapabileceğiz mi?

O halde egzoz için alacağım tekli fanı almayıp bir 3'lü paket daha mı almalıyım düz kanatlı olacak şekilde?
Bozulma ihtimalinden dolayı daha iyi olabilir böyle yapmanız.

Son sorum da şu Recep hocam, bu şekilde SATA'yla bağlarsak PWM şekilde anakart yazılımından veya BIOS'tan hız ayarı ve RGB ayarı yapabileceğiz mi?
Yanlışım yoksa evet, yine kontrol edilebiliyor.

Bozulma ihtimalinden dolayı daha iyi olabilir böyle yapmanız.

Yanlışım yoksa evet, yine kontrol edilebiliyor.

Dediğiniz gibi yapıyorum o halde Recep bey çok teşekkür ederim. Şu an tek düşündüğüm şey, PSU'nun arkasındaki 3 adet SATA girişi bana yetecek mi :D umarım sorun çıkmaz. ASUS ROG STRIX 1200G Aura almayı düşünüyordum.