Hocam orası senin bileceğin iş. Kendini tanıyorsan ben çalışırım dersen olabilir, lakin kırık OBP düzenli çalışma istiyecektir. Boşu boşuna büyük bir yüke girme. Sen ne yaparsan yap insanlar hakkında konuşmaya devam edecekler. O yüzden kimseyi takmayacaksın bu konularda. Sonuçta senin hayatın onlar yaşamayacak bu hayatı. Hayatın da adil olmasını bekleme herkese eşit davranılacak diye bir durum yok. O orayı kazanmış bu burayı kazanmış ben kazanamazsam ne derler gibi strese girme. Kendi hayatına, hayallerine, hedefine ve yapabileceklerine odaklan. Nasipten öte yol yok. Bu stresle 3 yıldır yaşıyorum kendini bu döngüye soktun mu çıkması çok zor. Duyacağın lafı her türlü duyacaksın ama önemli olan bundan kaçmak değil buna en güzel şekilde karşı vermek olacaktır. Sen kendine inan özgüvenini topla ona göre yola çık. Bu süreçte Özgüvenini kaybettirecek insanları ve laflarını takma. Bil ki özgüvenini kaybeden bir insasın hayata herhangi bir şey başarması mümkün değildir. Zorlandığın noktada ailenden destek alamazsan psikolog veya psikiyatri ye git ve destek al. Hayatta sürekli birileri yanımızda olmayacak bu yüzden de kendi ayakların üstünde durmaya, yürümeye ve koşmaya da alışman lazım. Şunu da ekleyeyim hayatta kaybettiğin zamanın geri dönüşü yok. Benim en büyük pişmanlığım zamanın değerini bilmemek oldu.